علی نقی زاده در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اهمیت شیر و لبنیات و مصرف بالای آن در جهان اظهار داشت: این درحالی که میزان مصرفآن در ایران پایین و ۵۰ لیتر در سال و یک ششم کشورهای پیشرفته دنیا است.
وی شاخص توسعه یافتگی در جهان را مسئله لبنیات ذکر کرد و گفت: در اندونزی مصرف لبنیات و شیر ۱۳ کیلوگرم ولی در ایتالیا ۲۵۰ کیلوگرم است و متوسط قد مردان و زنان مردان اندونزی ۲۰ سانتی متر از مردان ایتالیا کمتر است.
وی با اظهار اینکه همه به اهمیت مصرف شیر واقف هستیم، گفت: قدرت اقتصادی و خرید مردم در کاهش سرانه شیر موثر است و باید با راهکارهای لازم سرانه مصرف را ارتقاء داد.
نقی زاده با عنوان اینکه مسئولان باید در زمینه مصرف شیر مردم تدابیر لازم به خرج دهند، گفت: در ایران از سال ۷۹ به مدت چند سال در مدارس شیر توزیع می شد و دولت باید در این راستا برنامه داشته باشد.
وی حذف یارانه لبنیات و تامین علوفه را سبب کاهش مصرف سرانه شیر دانست و گفت: دولت باید کارت لبنیات و شیر به مردم داده شود و تا خانواده با آن برای خرید شیر اقدام کند.
نقی زاده با اظهار اینکه کارخانه شیر در وسط یک زنجیره تولید قرار گرفته است، افزود: چتر حمایتی دولت باید از اول زنجیره تا پایان را شامل شود و بتوان شیر و لبنیات با قیمت مناسب عرضه کرد.
وی ایجاد توازن بین عرضه و تقاضا را لازم دانست و گفت: هر سال پنج میلیون تن شیر در کشور تولید می شود که چهار میلیون تن آن در کشور مصرف و بقیه یا ضایعات و یا صادر می شود.
وی اعلام قیمت دستوری را از جمله مشکلات در بازار لبنیات ذکر کرد.
نظر شما