به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مقداد تکلوزاده افزود: ایران جزء سه کشور اول تولید کننده خرما در دنیاست.
وی اظهارداشت: شش استان اصلی تولید کننده خرما در ایران شامل خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، کرمان، هرمزگان و فارس است.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران گفت: سرانه مصرف خرما در کشور بین ۷ تا ۸ کیلوگرم است.
وی در ادامه افزود: سرجمع از مجموع خرمای تولیدی در کشور ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار کیلوگرم در داخل مصرف و ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن هم سالانه روی ریل صادرات قرار می گیرد.
تکلوزاده همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا خرما گران است، اظهارداشت: قیمت خرما در حال حاضر نسبت به کالاهای دیگر در مبادی تولید مناسب است.
وی ادامه داد: خرمای که به دست مصرف کننده نهایی در شهرهای مختلف به خصوص کلانشهر ها می رسد شاید قیمت مناسبی نباشد.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران گفت: خرما با توجه به مباحث مربوط به کرونا، محدودیت صادرات و تولید خوب طی سال گذشته در مبادی تولید قیمت مناسبی دارد.
وی افزود: متاسفانه افزایش قیمت انواع کالاهای کشاورزی به خصوص خرما از سر مزرعه تا سفره مردم بیشتر بواسطه جولان واسطه ها و چرخه معیوب توزیع درسطح کشور است.
تکلوزاده تصریح کرد: قیمت خرما نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به شدت کاهشی است.
وی اضافه کرد: خرماهای که در ماه مبارک رمضان در داخل کشور مصرف می شود اغلب رقم مضافتی و کبکاب معروف به دشتستانی و بوشهری است.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران گفت: قیمت هرکیلوگرم خرمای مضافتی در بازار عمده فروشی مبادی تولید با توجه به کیفیت محصول بین ۱۴ تا ۱۷ هزار تومان و خرمای کبکاب بین ۱۱ تا ۱۳ هزار تومان است.
وی افزود: کشاورزان و واحدهای فرآوری و بسته بندی در مبادی تولید خرما را با قیمت مناسب عرضه می کنند.
تکلو زاده اظهارداشت: این کالا با احتساب هزینه های حمل و نقل و همچنین در نظر گرفتن سود معقول باید به قیمت های مناسب تری به دست مصرف کنندگان برسد که متاسفانه در حال حاضر این چنین نیست.
وی به رادیو اقتصاد یادآورشد: متاسفانه سود بیشتر را کسانی می برند که زحمت کمتری را متحمل می شوند.
نظر شما