محمد دهنوی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: یکی از بزرگترین معضلهای استان خام فروشی محصولات مختلف به ویژه محصولات کشاورزی است که به واسطه نبو زنجیره کامل صنایع تبدیلی در استان است.
وی افزود: در تجارت جهانی مبتنی بر مزیتهای رقابتی، موضوع صنایع تبدیلی یکی از اصول بسیار مهم محسوب میشود. بنابراین در استان با کمی خلاقیت و توجه به موضوع صنایع تبدیلی میتوان بسیاری از تولیدات گلستان را به بازار جهانی عرضه کرد.
دهنوی با اشاره به اینکه وجود زمینه ارتباط با کشورهای سی آی اس و کشورهایی همچون ترکمنستان، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان و دیگر کشورهای مشابه ضرورت توجه به صنایع تبدیلی در استان را دو چندان میکند، افزود: خام فروشی به سادگی ارزش افزوده تولید محصولات به خصوص در بخش کشاورزی را از جیب کشاورزان و تولیدکنندگان محصول خارج کرده و باعث میشود کشاورزی در استان آن طور که باید صرفه اقتصادی نداشته باشد.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم تولید محصولات کشاورزی در استان پایدار و اقتصادی باشد و به جهش مورد نظر در عرصه اقتصادی دست پیدا کنیم باید به سمت توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد کارخانههای فرآوری محصولات برویم.
معاون اقتصادی استاندار گلستان تصریح کرد: نگاه مدیریت اقتصادی در استان حمایت از اینگونه طرحهای مثبت و سودآور است که میتواند اشتغال پایدار را به همراه داشته باشد.
دهنوی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۴۷ درصد مردم گلستان در روستاها زندگی میکنند، یادآور شد: این آمار، اهمیت توجه به بخش کشاورزی را افزایش میدهد و توسعه صنایع تبدیلی علاوه بر اینکه سودآوری کشاورز را بالا میبرد، باعث برگشت مردم از شهرها به روستاها و ایجاد انگیزه جوانان برای ماندگاری در روستا خواهد شد.
وی در خاتمه تاکید کرد: بخش کشاورزی، پیشرو توسعه استان بوده و اقتصاد مردم ما بر آن بنا شده به همین خاطر حمایت از کشاورزان و گذر از کشاورزی سنتی به مکانیزه و ایجاد زنجیره کامل صنایع تبدیلی یک ضرورت به شمار می رود.
نظر شما