الله داد محمدی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه منابع بانک ها معطوف به سپرده گذاری مردم است و بانک ها مکلف به حفاظت از منافع مردم هستند، اظهار کرد: در واقع بانک یک رابط بین سپرده گذار و سرمایه گذار است.
وی با اشاره به اینکه عدم بازپرداخت به موقع سرسید اقساط باعث متورم شدن بدهی وام گیرندگان می شود، افزود: این مساله دوره تامین مالی را طولانی می کند، بر اساس ضوابطی شورای پول و اعتبار این افراد مشمول پرداخت جرائم و سود می شوند که باعث متورم شدن حجم بدهی آنها می شود.
محمدی بیان کرد: افرادی که تا پایان سال ۹۷ تسهیلات دریافت کرده اند بر اساس قانون تسهیل بدهی بدهکاران بانک ها می تواند به بانک عامل درخواست دهند و پس از بررسی های مربوطه اگر در جایی ربح مرکب صورت گرفته باشد، نسبت به بخشودگی بخشی از جرائم و سودهای پس از سررسید (که ممکن است دوباره مشمول سود شده باشد) اقدام می شود.
وی گفت: اینکه بانک ها صرفا اصل تسهیلات را دریافت کرده و سود و جرائم دیرکرد را دریافت نکنند، امکان پذیر نیست چرا که بانک ها براساس ضوابط شورای پول و اعتبار عمل می کنند و هیچ بانکی نمی تواند از این ضوابط عدول کند.
پرداخت ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تسهیلات قرص الحسنه ازدواج در کرمان
وی ادامه داد: بیش از ۸۵ درصد از تامین مالی مربوط به واحدها و بنگاه های اقتصادی و تسهیلات دهی را بانک ها بر عهده دارند. از ابتدای امسال تا کنون حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان فقط تسهیلات قرص الحسنه ازدواج در استان کرمان پرداخت شده است.
محمدی نقص در مدارک متقاضیان را یکی از دلایل طولانی شدن پروسه دریافت تسهیلات دانست و بیان کرد: البته با توجه به حجم بالای ورودی پرونده های اعتباری به بانک ها نمی توان ادعا کرد که ۱۰۰ درصد هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر مانده تسهیلات استان کرمان ۶۰۰ هزار میلیارد است و نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد رشد پرداخت تسهیلات داریم.
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان کرمان بیان کرد: بیش از ۸۵ درصد از تامین مالی اشتغالزایی ۴۰ هزار نفری پیش بینی شده استان کرمان بر عهده بانک هاست.
نظر شما