به گزارش خبرنگار بازار، رشد قیمت تراکتور علاوه بر اینکه خرید این ماشین کشاورزی را برای کشاورزان مشکل کرده است، موجب خواهد شد که قیمت خدمات کشاورزی هم افزایش یابد و از این طریق میتواند بر روی قیمت همه محصولات کشاورزی تأثیر بگذارد.
به عنوان نمونه تراکتور بیشتر برای شخم زدن زمینهای کشاورزی به کار میرود و رشد قیمت آن قطعاً به رشد قیمت دستمزد برای شخم زدن زمین کشاورزی منجر خواهد شد.
این مسئله در نهایت موجب افزایش قیمت محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو خواهد شد؛ بنابراین از این طریق افزایش قیمت در نهایت امنیت غذایی مردم را به خطر خواهد انداخت و بر روی زندگی عموم مردم جامعه تأثیرگذار است.
حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی در گفتوگو با خبرنگار بازار در خصوص قیمت تراکتور گفت: قیمت گذاری تراکتور مانند خودرو دستوری بوده و به همین دلیل قیمت آزاد تراکتور با قیمت کارخانه متفاوت است.
وی با بیان اینکه شاهد سو استفاده دلالان از این اختلاف قیمت هستیم، افزود: قیمت واقعی تراکتور با توجه به هزینه قطعات و مواد اولیه به غیر از قیمتی است که دولت تعیین میکند و همین موضوع باعث میشود متقاضی غیرواقعی برای تراکتور افزایش یابد.
این نماینده مردم تبریز در مجلس ابراز داشت: وقتی دو قیمت درب کارخانه و بازار آزاد تفاوت چشمگیری داشته باشد، میزان تقاضا از سوی دلالان افزایش مییابد و تراکتور به دست کشاورزان واقعی نمیرسد پس باید قیمت گذاری دستوری متوقف شود.
وی با بیان اینکه سیاست دستوری و قیمت گذاری باید تغییر پیدا کند، گفت: با حمایت از تولید انبوه و تغییر قیمت گذاری دستوری دیگر این بازار سودی برای دلالان نخواهد داشت و تراکتور به قیمت واقعی به دست کشاورزان میرسد.
نظر شما