بازار_بازسازی و ساخت مسکن روستایی با اختصاص تسهیلات از سوی دولت از سال ۸۵ آغاز شد. این اقدام از مهمترین برنامه های دولت و قانون برنامه برای کاهش میزان خسارت مالی و جانی در روستاها به شمار می رود چرا که در هر زلزله ای در کشور روستاها بیشترین آسیب را دیده و خسارت جانی و مالی زیادی نیز رخ می دهد.
بر اساس قانون برنامه مقرر شده است که همه ساله با ۱۵ درصد افزایش به سقف تسهیلات، ۶ بانک عامل اقدام به پرداخت وام مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد به متقاضیان کنند.
اگر چه قانون متذکر شده که همه ساله به سقف وام مسکن روستایی ۱۵ درصد اضافه شود اما طی دو سه سال گذشته افزایش چشمگیر قیمت مصالح ساختمانی باعث شده تا بنیاد مسکن به عنوان متولی بازسازی و ساخت مسکن روستایی پیشنهاد بالاتر از قانون مصوب به دولت ارائه کند. امسال نیز اگر چه قرار بود تصمیم نهایی برای میزان افزایش سقف وام مسکن روستایی در اسفند ماه گرفته شود، اما کنسل شدن جلسات به دلیل شیوع ویروس کرونا باعث به تعویق افتادن این تصمیم شد.
پیشنهاد ۵۰ میلیونی وام مسکن روستایی
عزیزالله مهدیان معاون بازسازی بنیاد مسکن در گفت و گو با بازار با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا تصویب وام مسکن روستایی سال ۹۹ را به تعویق انداخت می گوید: با توجه به رشد قیمت مصالح ساختمانی بنیاد مسکن امسال بیشتر از مصوبه قانونی که ۱۵ درصد باید به سقف تسهیلات مسکن روستایی اضافه شود، به دولت پیشنهاد داده است. بنابراین در این پیشنهاد که حدود ۲۰ درصد افزایش دیده می شود قرار است، سقف تسهیلات از ۴۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان برسد.
مهدیان در پاسخ به این سوال خبرنگار بازار که از آغاز برنامه نوسازی مسکن روستایی چه تعداد واحد مسکونی نوسازی شده است افزود: از سال ۸۵ که بازسازی و ساخت مسکن روستایی با پرداخت وام ۵ میلیون تومانی به تصویب رسید و جز قانون برنامه شد، تاکنون نوسازی یک میلیون و ۹۰۰ هزار مسکن روستایی به اتمام رسیده و ۴۰۰ هزار مسکن روستایی نیز که به دلیل سیل و زلزله آسیب دیده بودند با اعطای وام نوسازی شده اند.
پیشنهاد افزایش ۲۰ درصدی سقف تسهیلات مسکن روستایی ۵ درصد بیشتر از مصوبه قانونی
معاون بازسازی بنیاد مسکن تاکید کزد: به هر حال با توجه به رشد قیمت مصالح ساختمانی دولت نیز با پیشنهاد بنیاد مسکن برای افزایش ۲۰ درصدی سقف تسهیلات مسکن روستایی موافقت خواهد کرد. هر چند که شیوع ویروس کرونا این روزها بازار انواع مصالح ساختمانی را دچار رکود کرده است.
وی در پاسخ به این سوال که دولت هر سال برای نوسازی ۲۰۰ هزار مسکن روستایی تسهیلات پرداخت می کند حال سوال این است که چه تعداد واحد مسکونی در قالب این برنامه در سال ۹۸ از تسهیلات دولت و بانکی بهره مند شدند، گفت: بر اساس قانون سالانه تا سقف ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی از تسهیلات بانکی با نرخ سود ۵ درصد بهره مند خواهند شد به همین منظور سال گذشته ۱۲۰ هزار واحد مسکونی از این تسهیلات بهره مند شدند.
نظر شما