به گزارش بازار، کمیسیون اتحادیه اروپا برای جبران زیانهای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا و همزمان با روز استقلال ایرلند، کمک مالی ۹۲۰ میلیون یورویی به جمهوری ایرلند اختصاص داده است.
این منابع از صندوق کمیسیون اتحادیه اروپا و به تدریج تا سال ۲۰۲۳ در اختیارجمهوری ایرلند قرار میگیرد. اعلام اختصاص این کمک مالی در سالروز استقلال ایرلند را میتوان پیامی برای پیوستن بخش شمالی ایرلند که همچنان تحت حاکمیت انگلستان است به جمهوری ایرلند ارزیابی کرد. جمهوی ایرلند تنها کشور عضو اتحادیه اروپاست که مرز زمینی با انگلیس دارد و پیوستن بخش شمالی ایرلند به جمهوری ایرلند خسارات جبران ناپذیری به انگلیس وارد خواهد کرد. البته کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد برای همه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا متناسب با زیانهای احتمالی از اجرای برگزیت بستههای حمایتی مالی در نظر گرفته، اما بیشترین سهم به جمهوری ایرلند تعلق گرفته است.
الیزا فریرا عضو ارشد کمیسیون اتحادیه اروپا در مصاحبه با رسانهها اذعان کرد که برگزیت بر روند زندگی بسیاری از شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا اثر منفی گذاشته است و باید بخشی از ان به ویژه در جمهوری ایرلند با بستههای حمایتی جبران شود.
بنا به گفته کارشناسان در انگلیس، خروج این کشور از اتحادیه اروپا بر زندگی شهروندان در انگلیس نیز اثر منفی فراوان داشته است که کمبود و گرانی برخی کالاها و نیز کمبود نیروی کار، همچنین بروز مشکلات مرزی از جمله انهاست.
کارشناسان در بیان مشکلات ناشی از برگزیت به بحران سوخت و اختلافات مرزی با فرانسه بر سر ماهیگیری در کانال مانش در ماههای اخیر اشاره میکنند. جمهوری ایرلند که تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست برای این اتحادیه از اهمیت ویژه برخوردار است همانگونه که انگلیس با از دست دادن ایرلند شمالی که پس از برگزیت زمزمههای ان نیز افزایش یافته است میتواند ضربه سهمگینی به انگلیس وارد کند.
جمهوری ایرلند پس از سالها جنگ میان جمهوری خواهان ایرلند با پادشاهی متحد انگلستان در شش دسامبر سال ۱۹۲۱ در پی پیمانی با انگلستان شکل گرفت، اما بخش شمالی ان همچنان در حاکمیت انگلیس است و جمهوری خواهان هر دو منطقه برای پیوستگی و یکپارچگی ایرلند تلاش میکنند. این کشور ۴.۶ میلیون نفر به پایتختی دوبلین و ایرلند شمالی ۱.۸ میلیون نفربا مرکزیت بلفاست و جمعاً شش میلیون و چهارصد هزار نفر جمعیت دارند.
پس از برگزیت جدایی طلبیها در ایرلند شمالی افزایش یافته و نگرانیهای لندن را بیشتر کرده است بویژه پس از اظهارات جری آدامز سیاستمدار سرشناس و با نفوذ ایرلندی و رهبر سابق حزب شین فن که شهریور امسال در مصاحبه با رسانهها گفت: همه پرسی در ایرلند شمالی بر سر جدایی از انگلیس میتواند ظرف سه سال اینده برگزار شود.
این در حالی است که طبق تازهترین نظر سنجیهای منتشر شده هم اکنون ۴۲ درصد مردم ایرلند شمالی خواهان پیوستن به جمهوری ایرلندند و نزدیک ۱۰ درصد هم هنوز در این باره به نتیجه نرسیده اند، اما حامیان همه پرسی معتقدند نسبت به پیش از جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا به طور چشمگیری هواداران جدایی از انگلیس و پیوستن به جمهوری ایرلند افزایش یافته است. اتحادیه اروپا با علم به این موضوع تلاش میکند با حمایت و تقویت جمهوری ایرلند زمینه جدایی ایرلند شمالی از انگلیس را بیش از پیش فراهم کند.
هواداران جدایی ایرلند شمالی از انگلیس که گاهی تظاهرات انان با دخالت پلیس به درگیری و خشونت نیز منجر شده است معتقدند با توجه به جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا، پیوستن ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند میتواند منافع انان را بیشتر تامین کند. همچنین حامیان جدایی ایرلند شمالی از انگلیس و پیوستن به جمهوری ایرلند معتنقدند دوایرلند یک کشور واحدند و باید رزوی به هم بپیوندند.
افزایش هواداران جدایی ایرلند شمالی و اسکاتلند از انگلیس به یکی از چالشهای اساسی لندن مبدل شده است و دولت مرکزی تلاش میکند با دادن امتیازهای بیشتر به این مناطق انان را راضی نگهدارد تا بلکه بتواند سودای جدایی را از سر مردم این مناطق بیرون کند.
افزایش انگیزههای جدایی ایرلند شمالی از انگلیس را میتوان از افزایش چشمگیر تقاضاها برای دریافت گذرنامه ایرلندی نیز یافت. بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده از زمان همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت (Brexit)، بیش از ۴۲۰ هزار گذرنامه ایرلندی درسفارت این کشور در انگلیس صادر شده است.
مردم ایرلند که سالها برای استقلال و انچه اشغال سرزمینشان به دست انگلیسیها توصیف کردند جنگیدند میگویند درد فلسطینیان را خوب درک میکنند و ایرلند از جمله کشورهایی است که مردمش بارها و با شیوههای مختلف به حمایت از مردم فلسطین پرداختند که موجب خشم و عصبانیت رژیم صهیونیستی شده است.
در تازهترین مورد «سالی رونی» نویسنده سرشناس و چهره شناخته شده جهانی به انتشارات معروف اسراییلی اجازه نداد کتاب تازهاش را به زبان عبری ترجمه و در سرزمینهای اشغالی منتشر کند. رونی که کتابهایش از پر فروشترینها در جهان است گفته طرفدار جنبشی است که اسرائیل را به علت رفتار خشونت بارش با فلسطینیان بایکوت میکند. این نویسنده مشهور ایرلندی همچنین تاکید کرده هیچ قرارداد جدیدی را با طرف اسراییلی امضا نمیکند مگر اینکه این رژیم درباره رعایت حقوق فلسطینیان تضمین دهد.
با اعلام این خبر یکی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی شگرد نخ نما و همیشگی این رژیم در برابر مخالفانش را تکرار کرد و سخنان سالی رونی را مصداق یهودی ستیزی خواند و آن را محکوم کرد. این در حالی است که شمار زیادی از یهودیان ساکن ایرلند و انگلیس بارها با حضور در تظاهرات گسترده علیه جنایات رژیم صهیونیستی از جمله در راهپیمایی بزرگ روز قدس لندن، خشم و انزجار خود را از این رژیم ابراز کردند و پرچم این رژیم را نیز به اتش کشیدند.
نظر شما