به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، علی اکبری، درباره نامگذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال "جهش تولید" گفت: به دلیل اهمیت زنجیره ارزش و عرضه در بخش کشاورزی برای ایجاد و ساماندهی آن بارها درباره این موضوع بحث و بررسی های مختلفی صورت گرفته و حتی در این حوزه بانک تخصصی نیز در حال فعالیت است و مقوله زنجیره ارزش غذایی برای رفع نیاز داخلی و حتی ورود به حوزه صادرات می تواند اثرات قابل توجهی در حوزه جهش تولید داشته باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: تاکید ریاست مجلس بر «گسترش صنایع تکمیلی، تبدیلی و بسته بندی در بخش کشاورزی به منظور جلوگیری از خام فروشی و تقویت زنجیره غذایی برای رفع نیاز داخل و گسترش صادرات » که در اولویت های ۱۰ گانه در ارتباط با تاکید بر ظرفیت های قانونی و پژوهشی برای تحقق «جهش تولید»، در همین راستا است.
وی ادامه داد: تقویت بنیانهای بازار محصولات کشاورزی، ارتقای زنجیره ارزش این محصولات از مزرعه تا سفره و تامین مالی داخلی زنجیره ارزش از طریق پرداخت انواع تسهیلات از جمله تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری، سه راهکار اصلی در راستای تقویت زنجیره ارزش در بخش کشاورزی است.
اکبری با بیان این که زنجیره عرضه کارآمد محصولات کشاورزی میتواند نقش کلیدی در کاهش فقر و امنیت غذایی در کشورهای در حال توسعه جهان بازی کند، تاکید کرد: افزایش بهرهوری و ایجاد زنجیره ارزش را از راهبردهای اساسی توسعه بخش کشاورزی است که تاثیر خود را بر مقوله تولید و فعال کردن هر چه بیشتر این حوزه نیز می گذارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: تقویت و حمایت از زنجیره تولید محصولات کشاورزی موجب افزایش ارزش افزوده، کاهش هزینه تمام شده، رشد کیفیت محصولات و نهایتا رونق اقتصادی جامعه می شود، از این نظر اهمیت زنجیره تولید محصولات کشاورزی در مقوله جهش تولید نباید سبک شمرده شود.
اکبری همچنین با اهمیت « زنجیره عرضه محصولات کشاورزی » تاکید کرد و گفت: اهمیت زنجیره ارزش و عرضه در بخش کشاورزی برای ایجاد و ساماندهی آن بر کسی پوشیده نیست اما اگر به دنبال تاثیرگذاری این مساله بر حوزه اقتصاد کلان کشور و رونق تولید هستیم، باید نگاه ویژه حمایتی به این مقوله داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ارائه تسهیلات برای حمایت از تولیدکنندگان نوپای عرصه کشاورزی و یا کشاورزان سنتی نیازمند آموزش به روزرسانی و حمایت های مالی است و توجه به این امور برای تاثیرگذاری این حوزه بر رشد و رونق تولید کشور الزامی است.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دکترعلی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نامه های جداگانه به کمیسیون ویژه حمایت تولید ملی و مرکز پژوهش های مجلس با ابلاغ اولویت های ۱۰ گانه بر ظرفیت های قانونی و پژوهشی «جهش تولید» تاکید کرد.
نظر شما