۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
اقتصاد مقاومتی، راه نجات کشور است| دولت قبل اقتصاد را به برجام گره زد
عضو هیات رئیسه مجلس:

اقتصاد مقاومتی، راه نجات کشور است| دولت قبل اقتصاد را به برجام گره زد

یوسفی، عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت قبل، گفت: راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی بود که دولت های یازدهم و دوازدهم به آن توجهی نکردند و اقتصاد کشور را به برجام گره زدند.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، مجتبی یوسفی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۲۶ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در خصوص گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد شاخص های اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم، ضمن گرامیداشت سالروز حماسه مردم سوسنگرد و عشایر غیور استان خوزستان که با رشادت استقامت کردند و برای حفظ کیان کشور شهید دادند، گفت: گزارش خوبی برای اولین بار از طرف کمیسیون اقتصادی منتشر شد، با فتوالباب جدیدی در مجلس روبه رو هستیم که به جای پرداختن به رویکرد سیاسی با اعداد و ارقام درباره شاخص های اقتصادی دولت گزارش می دهد.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مولفه های اقتصادی که می توان به عنوان پیشران در حوزه اقتصادی در نظر بگیریم، افزود: رشد اقتصادی سالانه در تولید ناخالص ملی ۲ درصد بوده که براساس برنامه ششم توسعه باید ۸ درصد می بود متوسط رشد سالانه و تورم که معیشت مردم را به خصوص در زمینه تامین کالاهای اساسی یا موضوعات مرتبط به سبد خانواده مانند مسکن تحت تاثیر قرار داده در ۸ ساله دولت گذشته ۹۸۰ درصد رشد قیمت داشتیم به نوعی که رهن و اجاره هم برای مردم به آرزو تبدیل شد.

وی ادامه داد: تورم سالانه به طور حداقل به ۲۱ درصد رسید که براساس برنامه ششم توسعه باید ۸.۸ درصد می شد سرمایه گذاری در اقتصاد به عنوان یکی از مولفه های ایجاد اشتغال به منفی ۴.۴ رسید در صورتی که باید به ۲۱.۴ طبق برنامه ششم توسعه می رسید.

یوسفی با یادآوری ظرفیت هایی که رهبر معظم انقلاب در سیاست های ابلاغی در سال ۹۲ در قالب دستورالعمل صادر کردند، گفت: این سیاست ها در ۲۴ بند تشریح شده که به عنوان دستورالعمل باید اجرا شود از جمله می توان به اقتصاد دانش بنیان به عنوان حرکت به سمت صادرات علم و تکنولوژی، تهیه نقشه جامع کشور، ساماندهی نظام ملی نوآوری، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و کاهش وابستگی به خارج و واردات، اصلاح الگوی مصرف، افزایش اشتغال با نگاه به بهره وری و جلوگیری از تکانه های جدید و دستورالعمل های خلق الساعه که مانع صادرات می شود.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت گذشته با نگاه به غرب و عدم توجه به ظرفیت های منطقه ای و موقعیت جغرافیایی کشور با دارا بودن ۶ هزار مرز مشترک خشکی با ۱۵ کشور با جمعیتی حدود ۶۵۰ میلیون نفر و ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی در حوزه اقتصادی گام برداشتند. حداقل ۳۵ تا۴۰ درصد مردم با این شرایط و ظرفیت ها باید در کنار مرزهای آبی ساکن می شدند اما استان های جنوبی ما کمتر از ۹ درصد جمعیت را دارا هستند و عمده مشکلات و محرومیت ها در همین مناطق است.

عضو هیات رئیسه مجلس یازدهم اظهار کرد: ظرفیت های اقتصادی در دولت قبل به فراموشی سپرده شد و نقش خود را به کشورهای نوظهور حاشیه خلیج فارس دادند به نوعی که آن ها نقش و جایگاه ما را در آب های منطقه گرفتند. گره زدن اقتصاد ایران به برجام و ۵ کشور خارجی و اقتصاد کشور را دچار بیماری هلندی کردن به این معنی که وقتی در شرایط نفوذ ارزی بودیم واردات را افزایش دادند و وقتی مشکلات ارزی پیدا کردیم، معیشت مردم را تحت تاثیر قرار دادند.

یوسفی تاکید کرد: راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی بود که دولت های یازدهم و دوازدهم به آن توجهی نکردند.

کد خبر: ۱۱۷٬۹۲۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha