بازار؛ گروه استانها: چوب حراج بر دامها و تعطیلی واحدهای نیمه صنعتی گاوداری، حال و حکایت این روزهای ۴۰ واحد دامداری در سیروان است.
مشکلات متعدد مثل تامین و گرانی نهاده باعث شده از واحدهای دامداری شهرستان سیروان تنها ۱۲ واحد آنها با کمترین دام فعال باشند.علاوه بر تامین و گرانی نهاده، عدم خرید شیر از واحدهای گاوداری صنعتی در سیروان ادامه فعالیت را برای مجری طرحها با مشکل روب رو کرده است.
آنچه پیدا است ادامه این رویه ایست تولید و اشتغال و تبعات جبران ناپذیری را در شهرستان به همراه خواهد داشت.
بیشتر واحدهای دامداری شهرستان سیروان تعطیل شدند
یکی از دامداران سیروانی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: تقریباً بیشتر واحدهای دامداری شهرستان سیروان تعطیل شده، قیمت نهادههای دامی بسیار گران شده و وقتی که دامدار حمایت نمیشود با چه امیدی ادامه فعالیت دهیم.
سعید ناصری افزود: تعداد ۱۰۰ راس گاو مولد داشتهام که هم اکنون این تعداد به ۳۰ راس کاهش یافته است، ماهانه ۱۲۰ میلیون تومان هزینه این گاوداری صنعتی است.
وی عنوان کرد: مخارج بسیار سنگین شده به طوری که در ماه گذشته بالغ بر ۲۰ دام را برای تامین هزینههای دامداری فروختهام، در گاوداری روزی ۳۰۰ کیلوگرم شیر تولید میشود اما به فروش نمیرسد.
ناصری اضافه کرد: اگر چنانچه سازوکاری تعریف و تامین اعتبار شود، تعاون روستایی میتواند شیر دامداران را با قیمت مصوب به صورت مباشرتی از دامداران خرید کند.
بالا رفتن قیمت نهادهها و پایین بودن قیمت شیر
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به علت تعطیلی واحدهای گاوداری در سیروان، اظهار کرد: در دو سال گذشته متاسفانه به دلیل بالا رفتن قیمت نهادهها و پایین بودن قیمت شیر، تعدادی از واحدهای دامداری شهرستان سیروان نتوانستند به کار اقتصادی خود ادامه دهند.
محمدعلی اقدسی افزود: صاحبان این دامداریها از طریق معاونت امور دام و معاونت برنامه ریزی سازمان میتوانند درخواستهای خود را برای رفع مشکلات ارائه دهند، چنانچه مشکلات بانکی را دارند در ستاد تسهیل این مشکلات را مرتفع کنیم.
در داخل استان ۲ کارخانه شیر داریم که این دو کارخانه متاسفانه تعطیل هستند، رایزنیها، مکاتبات و نیز مصوبات بسیاری خوبی برای فعال شدن کارخانه شیر ایلام انجام شده که در صورت فعال شدن این واحد تولیدی میتوان بخشی از مشکلات دامداران استان را حل کرد
وی گفت: حتی مجدداً میتوانیم تسهیلات لازم را برای راه اندازی واحدها در اختیار دامداران قرار دهیم.
هر ۲ کارخانه شیر ایلام تعطیل است
رئیس اتحادیه دامداران ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: شیر یک ماده فسادپذیر است و دامداران دغدغهای که در راستای فروش شیر دارد باید در اسرع وقت مرتفع شود.
غلامرضا قدمخیری بیان کرد: در داخل استان ۲ کارخانه شیر داریم که این دو کارخانه متاسفانه تعطیل هستند، رایزنیها، مکاتبات و نیز مصوبات بسیاری خوبی برای فعال شدن کارخانه شیر ایلام انجام شده که در صورت فعال شدن این واحد تولیدی میتوان بخشی از مشکلات دامداران استان را حل کرد.
غلامرضا قدمخیری افزود: متاسفانه بسیاری از دامداران مشکل عرضه شیر به بازار را دارند، دلالان و واسطهها شیر تولید شده در گاوداریها را زیر قیمت مصوب شده خریداری میکنند.
وی گفت: به دنبال این هستیم که بتوانیم موضوع مشکلات فروش شیر واحدهای دامداران را هر چه سریعتر حل کنیم.
حل مشکلات واحدهای دامداری تعطیل شده و نیمه فعال در سیروان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: تعدادی از دامداریهای استان ایلام از جمله در شهرستان سیروان به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی و پایین بودن قیمت خرید شیر خام و گوشت قرمز به صورت موقت تعطیل شدهاند.
عدهای از دامدارها نیز که به دلیل بدهی معوقات بانکی در سنوات گذشته واحدهای خود را تعطیل کردهاند، باید به بانک مربوطه مراجعه و بدهی خود را تعیین تکلیف کنند تا بتوانند از تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی بهره مند شوند
درخشنده رحیمی بیان کرد: دامدارانی که تمایل به ادامه فعالیت دارند با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی و درخواست برای رفع موانع و برگشت به چرخه تولید مورد حمایت قرار میگیرند.
وی افزود: عدهای از دامدارها نیز که به دلیل بدهی معوقات بانکی در سنوات گذشته واحدهای خود را تعطیل کردهاند، باید به بانک مربوطه مراجعه و بدهی خود را تعیین تکلیف کنند تا بتوانند از تسهیلات سازمان جهاد کشاورزی بهره مند شوند.
رحیمی عنوان کرد: در خصوص فعال شدن واحدهای گاوداری جلسات متعددی در کارگروههای ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و نیز کارگروههای دفتر دادستانی ایلام برگزار شده و امیدواریم منجر به حل مشکلات شود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی ایلام ادامه داد: در خصوص خرید شیر خام از دامداران استان، متاسفانه کارخانه شیر استان تعطیل است و این مشکل هنوز وجود دارد.
وی گفت: طی هفته گذشته با پیگیریهای مدیر کل بازرسی استان، دادستانی ایلام و دستگاههای متولی و مدیر کارخانه شیر ایلام جلسهای برای رفع موانع تولید در محل کارخانه برگزار و مقرر شد برای مشکلات این واحد تولیدی حل شود.
با توجه به ظرفیتهای مهم صنعت دامداری در شهرستان سیروان، حل مشکلات دامداران میتواند منجر به رونق تولید و اشتغال شود.
نظر شما