به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)،علی تیموری مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما با اشاره به اینکه بازارهای مالی همواره به یکدیگر مرتبط هستند، به خبرنگار گفت: امیدواری وزیر اقتصاد برای اجماعسازی با وزارتخانههای نفت، صنعت و بانک مرکزی نشانگر باور و پذیرش همگرایی بازارها و تصمیمات بین سازمانی است.
علی تیموری با بیان اینکه رکود حاکم در بازار سهام خیلی با بازار بدهی مرتبط نیست، تصریح کرد: اگر چه این موضوع بر این بازار اثرگذار است، ولی همه موضوع این نیست. ارتباط دادن کل فضای حاکم بر بازار سهام به بازار بدهی و اینکه بازار بدهی بر بازار سهام فشار وارد میکند، درست نیست. ریشه و سرچشمه ریزش اخیر این بازار در اوراق دولتی نیست.
به گفته مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما، ریشه این موضوع به سیاستهای انقباضی بانک مرکزی بازمیگردد که منابع را کاهش داده و این کمبود منابع خواه ناخواه در تخصیص منابع در بازارهای مالی دیگر تأثیرگذار است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تصمیمگیری سهامداران در سرمایهگذاری خود، خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران زمانی که تصمیم به خرید یا فروش سهام میگیرند، باید درنظر داشته باشند که تصمیمهای سرمایهگذاری بهطور اساسی یک تصمیم بلندمدت است. زمانی که فضای حاکم بر سودآوری شرکتها بهطور خاص و فضای حاکم بر اقتصاد در بلندمدت به طور عام از نگاه سرمایهگذاران مبهم و از تحلیلپذیری کمتری برخوردار باشد، این موضوع بیتردید در تصمیمهای سرمایهگذاری آنها اثر میگذارد. همچنین سبب میشود آنها محتاطانهتر عمل کنند و ترجیح دهند تا زمانیکه فضای حاکم موجود شفاف و روشن نشود، دست به تصمیمهای قابل توجهی نزنند.
وی با اشاره به اهمیت شفاف شدن فضای اقتصادی کشور و ضرورت پیشبینیپذیری اقتصاد تأکید کرد: لازم است وزرای دولت، بهویژه وزرای اقتصاد، صمت و نفت به یک هماهنگی در تصمیمگیریهای خود برسند. همچنین سیاستهای بانک مرکزی در ارتباط با نرخ بهره باید از ثبات و تعادل برخوردار شود و آن چیزی که در حرف گفته میشود و آن چیزی که در عمل مشاهده میشود، باید یکی شود.
تیموری ادامه داد: انضباط پولی و انضباط مالی لازمه پیشبینیپذیری اقتصاد است. از اینرو، باید مباحث قیمتگذاری دولتی به گونهای مشخص شود تا فشارهایی که به شرکتها و مردم وارد میشود به حداقل برسد.
وی رکود فعلی در بازار سهام را متأثر از پیشبینی ناپذیری اقتصاد در شرایط فعلی خواند و عنوان کرد: برای عبور از این فضا، دولت باید در بخشهای مختلف، شفافسازی را انجام دهد. در بحث قیمتگذاری، نرخ خوراک پتروشیمی و پالایشیها، بحث بهره مالکانه و سیاستهایی که در قیمتگذاری خودرو یا قیمتگذاری سیمان و لبنیات مطرح است، هر کدام از این صنایع باید از طریق رگولاتوری، سیاستگذاریهای لازم و اقدامات اساسی برای رسیدن به ثبات را انجام دهند.
مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما تأکید کرد: لازم است در این حوزهها، شفافسازی شود و سرمایهگذاران بتوانند پیشبینیهای لازم برای سرمایهگذاری خود را داشته باشند. بیتردید، با فراهم شدن این شرایط، شاهد این خواهیم بود که بازار روند طبیعی خود را طی خواهد کرد و بازار سهام در سطح تعادل جدید خود، به یک وضعیت باثباتی خواهد رسید.
نظر شما