۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۷
بهای تولید یک کیلو وات برق ۲۰۰۰ تومان| وزارت نفت حاضر به تامین منابع توسعه انرژی‌های نو می‌شود؟
فراخوان برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

بهای تولید یک کیلو وات برق ۲۰۰۰ تومان| وزارت نفت حاضر به تامین منابع توسعه انرژی‌های نو می‌شود؟

محمد نژاد سخنگوی ساتبا گفت: به منظور توسعه و احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با کمک بخش خصوصی فراخوان عمومی منتشر شده است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر وارد فاز اجرایی شد. آنگونه که جعفر محمد نژاد سخنگوی سازمان انرژی های تجدید پذیر می گوید: به‌منظور توسعه و احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با کمک بخش خصوصی فراخوان عمومی منتشر شده است.

دولت سیزدهم در شرایطی وعده داده که  در ۴ سال آینده ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر در کشور افزوده خواهد شد که در طول چند سال گذشته افزایش ظرفیت ایجاد شده در این بخش نزدیک به صفر بوده و سهم انرژی های تجدید پذیر از ۸۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق کمتر از هزار مگاوات است.  بی توجهی به توسعه این بخش در حالی است که بر اساس گفته های علی اکبر محرابیان با کسری ۱۵ هزار مگاواتی برق مواجه هستیم. کسری ای که پیش بینی می شود در دو سال آینده هم ادامه داشته باشد. حالا سخنگوی ساتبا معتقد است که در شرایط کنونی چاره ای جز توسعه انرژی های تجدید پذیر نداریم. او که در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه تخصصی صنعت برق در جمع خبرنگاران سخن می گفت، در توضیح ادعای خود ادامه می دهد: یک نیروگاه خورشیدی کمتر از شش ماه نصب می شود در حالیکه اگر تمام تجهیزات و سرمایه برای احداث نیروگاه فسیلی وجود داشته باشد ۱.۵ سال زمان برای احداث آن لازم است.

اگر به جای ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه فسیلی، نیروگاه خورشیدی و بادی احداث کنیم، در واقع سالانه ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و ۲.۸  میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کرده ایم. همچنین از انتشار ۳.۷ میلیون تن گاز دی اکسید کربن در سال جلوگیری می شود

به گفته او، اگر به جای ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه فسیلی، نیروگاه خورشیدی و بادی احداث کنیم، در واقع سالانه ۱۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی و ۲.۸  میلیون متر مکعب آب صرفه جویی کرده ایم. همچنین از انتشار ۳.۷ میلیون تن گاز دی اکسید کربن در سال جلوگیری می شود.

محمدنژاد، با بیان اینکه به ازای هر یک مگاوات نیروگاه خورشیدی بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار دلار یا یورو هزینه سرمایه گذاری نیاز است، گفت: برای نیروگاه بادی این عدد تقریبا بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار دلار است و قرار شده که از محل سوخت صرفه جویی شده هزینه سرمایه گذاری احداث نیروگاه تامین شود و وزارت نفت نیز این مسئله را پذیرفته و متعهد به انجام آن شده است.

البته باید منتظر ماند و دید وزارت نفت به تعهدات خود در  این زمینه پایبند خواهد بود یا خیر ؟

به ازای هر مگاوات نیروگاه خورشیدی بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار دلار یا یورو و برای نیروگاه بادی بین ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار دلار سرمایه گذاری نیاز است. قرار شده که  از محل سوخت صرفه جویی شده هزینه سرمایه گذاری احداث نیروگاه تامین شود و وزارت نفت نیز این مسئله را پذیرفته و متعهد به انجام آن شده است

توسعه کدام نیروگاه ها توجیه اقتصادی بالاتری دارد؟
بسیاری از مدیران تصمیم گیر بر این باورند که نیروگاه های  تجدید پذیرها در مقایسه با نیروگاه های حرارتی و فسیلی گرانقیمت هستند. این در حالی است که محمد نژاد این ادعا را قبول نداشته و می گوید: قیمت تمام شده برق تجدید پذیر حتی از برق فسیلی نیز پایین تر است.

او توضیح می دهد که  به ازای هر متر مکعب گاز در خوش بینانه ترین حالت چهار کیلووات ساعت برق تولید می شود و این در شرایطی است که نیروگاه ها وضعیت خوبی داشته باشند، قیمت یک متر مکعب گاز بطور میانگین در بازارهای جهانی حدود ۱۰ سنت است که با این حساب تولید برق فسیلی هزینه زیادی را در بر می گیرد.

او با بیان اینکه برای تولید برق سه گزینه هزینه سوخت، هزینه تبدیل انرژی و هزینه ترانزیت را داریم، گفت: علاوه بر این هزینه ها مسائل زیست محیطی، مشکلات تامین منابع آبی و تلفات بالای نیروگاه ها باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. در مجموع باید گفت قیمت تمام شده یک کیلووات ساعت برق حدود ۲۰۰۰ تومان است.

سخنگوی ساتبا  افزود: با توجه به وضعیت منابع آبی و مشکلات موجود برای تامین سوخت باز هم باید گفت که نیروگاه های تجدیدپذیر راه چاره ای برای وضعیت فعلی صنعت برق به حساب می آیند.

تولید برق نیروگاه های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه های خورشیدی و بادی در فصل گرم که هم زمان با پیک تقاضاست تا ۷۰ درصد افزایش می یابد

افزایش ۷۰ درصدی تولید در زمان پیک تقاضا
او با بیان اینکه نیروگاه های تجدیدپذیر به ویژه نیروگاه های خورشیدی و بادی ۷۰ درصد تولید خود را در فصل گرم یعنی زمانی که نیاز به صنعت برق افزایش می یابد دارند، گفت: اقلیم ایران برای تولید تجدیدپذیرها متناسب شده، به عبارت دیگر در تابستان که پیک مصرف افزایش می یابد می توانیم بیشترین تولید را از نیروگاه های خورشیدی داشته باشیم. عدم توسعه یافتگی در ایران در حوزه تجدیدپذیرها در شرایطی رقم خورده که میزان تابش خورشید در کشور ما دو برابر آلمان که ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی نصب کرده است تخمین زده می شود.

جعفرنژاد همچنین تاکید کرد : بین ۳۰ تا ۴۰ هزار مگاوات ظرفیت احداث نیروگاه بادی در کشور وجود دارد که متاسفانه از آن استفاده نکرده ایم.

کد خبر: ۱۱۴٬۷۱۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha