تشریح علت گرانی و کاهش تقاضا برای شیرینی
رئیس اتحادیه صنف قنادان مطرح کرد

تشریح علت گرانی و کاهش تقاضا برای شیرینی

رئیس اتحادیه صنف قنادان، شیرینی‌فروشان و کافه قنادی گفت: نوسان در قیمت شکر و تخم مرغ و نبود روغن با قیمت مصوب و نبود حمایت از سوی دولت از عوامل گرانی و کاهش تقاضای شیرینی از طرف مردم است.

به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف تهران، علی بهرمند، رئیس اتحادیه صنف قنادان گفت: شکر و تخم مرغ جزو مواد اولیه اصلی صنف ما محسوب می‌شود و متاسفانه شاهد نوسان شدید نرخ این محصولات در بازار هستیم و همکاران ما برای تهیه این اقلام با مشکلاتی مواجه هستند.

وی افزود: تاکنون از سوی دولت حمایتی از صنف ما صورت نگرفته و نسبت به ارائه مواد اولیه با نرخ دولتی و یارانه‌ای به ما، اقدامی صورت نگرفته است.

بهرمند تصریح کرد: اکنون همکاران ما مجبورند شکر را در بازار آزاد و به نرخ ۱۳.۵ تا ۱۴ هزار تومان تهیه کنند. همچنین در زمینه تهیه روغن نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و روغن را با قیمت مصوب از کارخانه‌ها تهیه کرده و توسط تعاونی اتحادیه بین اعضا توزیع می‌کنیم.

وی بیان کرد: قیمت یک حلب روغن ۱۶ لیتری بین ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است. در عین حال از ابتدای سال تا پایان مهر۱۴۰۰ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بر قیمت مواد اولیه مورد نیاز همکاران ما در این صنف افزوده و سبب بروز مشکلات فراوانی شده است.
 
تداخل صنفی بلای جان قنادان
رئیس اتحادیه صنف قنادان درباره تعطیلی مغازه‌ها و واحدهای صنفی قنادان توضیح داد: وجود مشکلات اقتصادی و همچنین شیوع کرونا که تبدیل به دغدغه اصلی بنده و اعضای این صنف شده و افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه و مشکلات موجود بر سر راه تامین این مواد، مشکلات مربوط به بخش نیروی انسانی شاغل در این صنف و همچنین تداخل صنفی برای برخی از مشاغل و اصناف که اصلا تخصصی در تهیه و تولید شیرینی ندارند، اما نسبت به تهیه شیرینی اقدام می‌کنند، مسائل فراوانی را برای همکاران ما ایجاد کرده است.
 
بهرمند تاکید کرد: در یک سال اخیر بسیاری از همکاران شاغل از در این صنف، پروانه کسب خود را باطل کرده و واحد صنفی را تعطیل کرده‌اند و از این صنف خارج شده‌اند.
 
وی خاطرنشان کرد: بنده به عنوان رئیس اتحادیه صنف قنادان تاکنون با مسئولان مختلف نامه‌نگاری کرده و به شرح مشکلات و مصائب پرداخته‌ام و خواستار ممانعت از ادامه روند تداخل صنفی‌ها شده‌ام، اما تاکنون اقدام موثری در این زمینه انجام نشده است. واحدهای صنفی تولید نان‌های حجیم و فانتزی‌ها؛ آرد سوبسیددار دریافت می‌کنند و هر کیسه آرد برای آن‌ها شاید ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان هزینه داشته باشد؛ در حالیکه ما مجبور به تهیه آرد در بازار آزاد و با نرخ کیسه‌ای ۳۰۰ هزار تومان هستیم بنابراین تولید شیرینی هرچند بی‌کیفیت در مقایسه با واحدهای صنفی قنادی‌ها در نان فانتزی‌ها دارای سود و منفعت برای این صنف است. این واحدهای صنفی اقدام به تولید شیرینی‌های بی‌کیفیت‌تر و البته ارزانتر نسبت به قنادی‌ها کنند که این مساله موجب شده تا مردم نسبت به شغل ما و همکاران ما بدبین شوند و فکر کنند اجناس ما گران‌تر هستند.
 
رئیس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران گفت: شیرینی و محصولاتی که در واحدهای صنفی قنادی ارائه می‌شود با تولیدات واحدهای صنفی نانفانتزی و ... فاصله بسیاری از نظر کیفیت دارد.
 
وی درباره میزان مصرف و خرید شیرینی در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه که منجر به افزایش قیمت محصولات نهایی شده طبیعی است که تقاضا کاهش یابد. در این مدت تحت تاثیر کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای خرید شیرینی بسیار پایین آمده و خرید شیرینی جایگاه خود را در سبد خانوار از دست داده بنابراین این محصول جزو اولویت‌های خانوار قرار ندارد.
 
قیمت مصوب انواع شیرینی
رئیس اتحادیه قنادان، شیرینی فروشان و کافه قنادی تهران در پاسخ به این سوال که چرا قیمت شیرینی تا این حد افزایش یافته است؟ گفت: همان طور که گفتم گرانی مواد اولیه و کاهش مشتری، دلیل بالا رفتن قیمت شیرینی است، اما قیمت مصوب اعلامی ما به این شرح است. شیرینی زبان، پاپیون و گل محمدی کیلویی ۶۵ هزار تومان، شیرینی کیک یزدی ۴۹ هزار تومان، شیرینی‌تر ۷۸ هزار تومان است و این موارد نرخ‌های مصوب برای شیرینی‌های پرمصرف بازار است.
 
وی تاکید کرد: اگر واحد صنفی برای نمونه اقدام به فروش محصولی بیش از نرخ‌های مصوب کند، شهروندان می‌توانند موارد را به اتحادیه اطلاع دهند و حتم بدانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شکایات رسیدگی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: بقیه محصولاتی که در شیرینی فروشی‌ها و قنادی‌ها عرضه می‌شود بر اساس مواد استفاده شده از سوی همکاران و محاسبه سود متعارف نسبت به تعیین قیمت‌های عرف بازار اقدام می‌کنند.
 
وی درباره نرخ شیرینی‌های دسری توضیح داد: تهیه شیرینی‌های دسری به سبب استفاده از شکلات‌ها و مواد خاص دارای قیمت‌های متفاوتی هستند و آنالیز قیمت مواد مصرفی در واحدهای صنفی مشخص است و اگر مشکلی پیش بیاید اتحادیه رسیدگی خواهد کرد.
 
کاهش چشمگیر سفارش برای خرید کیک
بهرمند درباره وضعیت مصرف و سفارش دادن کیک در واحدهای صنفی گفت: در ماه‌های اخیر شاهد کاهش سفارش تهیه کیک از سوی شهروندان بوده‌ایم، زیرا پیش از شیوع کرونا روزانه سفارشات فراوانی برای تهیه کیک تولد، نامزدی، عروسی و جشن‌ها و دورهمی‌ها دریافت می‌کردیم، اما در بیش از ۱.۵ سال گذشته میزان سفارش کیک کاهش بسیار چشمگیری یافته است. اکنون شهروندان کیک‌های تولد را در وزن‌های یک، ۲ و حداکثر ۵ کیلو به همکاران ما سفارش می‌دهند.

کد خبر: ۱۱۳٬۷۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha