به گزارش خبرنگار بازار، استاندار همدان بعدازظهر سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان همدان با حضور وزیر نیرو، مدیرعامل آبفای کشور و فرمانده قرارگاه خاتم در استانداری همدان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از وزارتخانه هایی که اقدامات ارزشمندی در استان همدان داشته ، وزارت نیرو است، به پروژه های سدسازی در همدان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با توجه به سدهایی که در استان همدان ساخته شده در سیل سال ۹۸ به واسطه این سدها جمع آوری آب به نحو مناسبی به انجام رسید.
۹ پروژه مهم برق با بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در استان همدان در دست اجرا است
سیدسعید شاهرخی با بیان اینکه موضوع فاضلاب که روزی برای همدان تهدیدی جدی بود، هم اکنون با اجرای پروژه بازچرخانی پساب در نیروگاه شهید مفتح و پتروشیمی هگمتانه مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: در استان همدان در صنعت برق نیز اقداماتی به انجام رسیده که از جمله آن ها می توان به ۹ پروژه مهم در دست اجرا با بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در استان همدان اشاره کرد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه متاسفانه شاهدیم که کشاورزی در استان همدان به صورت سنتی انجام می شود، اظهار کرد: مشکلات کم آبی تنها مختص شهر همدان نیست و در شهرستان هایی چون فامنین نیز با این مشکلات روبرو هستیم که نیازمند توجه مدیران مربوطه است و بایستی در بخش کشاورزی صرفه جویی صورت گیرد.
حجت الاسلام احمدحسین فلاحی عنوان کرد: امیدواریم شاهد انتقال آب از سد تالوار به همدان باشیم تا با این روند بخشی از مشکلات آبی همدان حل شود.
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی نیز به تنش های آبی در شهرستان کبودراهنگ اشاره کرد و گفت: تامین آب پایدار موضوعی است که باید مدنظر وزارت نیرو باشد ضمن اینکه کوتاهی هایی در این زمینه در دولت قبل صورت گرفته است.
بایستی برای تامین آب پایدار برای همدان تلاش می شد تا به این وضعیت نمی رسیدیم
فتح الله توسلی با بیان اینکه بایستی برای تامین آب پایدار برای همدان تلاش می شد تا به این وضعیت نمی رسیدیم، گفت: امیدواریم شاهد بارش های مناسب در استان همدان باشیم تا از این وضعیت کم آبی نجات پیدا کنیم.
وی به موضوع انتقال پساب همدان نیز اشاره کرد و گفت: بحث رسیدگی به وضعیت فاضلاب شهرستان ها اولویت اساسی است و در این راستا پیگیری ها را از وزارت نیرو در پیش گرفته ایم.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروگاه مفتح آسیب های بسیاری به شهرستان کبودرآهنگ زده است، اظهار کرد: اقدامات مناسبی در راستای پلمب بخشی از چاه ها در آن محدوده به انجام رسیده اما هم چنان انشعاب هایی فعال است که فعالیت بخشی از آن ها قابل قبول نیست.
توسلی به استفاده از مازوت در نیروگاه شهید مفتح و مشکلات آن برای مردم نیز اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو و وزارت نفت باید فکری اساسی برای عدم استفاده از مازوت که به شدت به سلامت مردم آسیب می زند و مشکلات جدی به دنبال دارد، داشته باشند.
نیاز آبی همدان به سد تالوار و قوچم به صورت جدی احساس می شود
مدیرعامل شرکت آبفا همدان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه با توجه به وضعیتی که در کشور به سبب کمبود بارش ها حادث شده، همدان جز هشت استانی است که با تنش های آبی روبرو است، اظهار کرد: در شهرهای استان همدان شاهد بودیم که چندین شهر با این تنش ها روبرو بودند اما با برنامه ریزی های به عمل آمده و برگزاری جلسات و در نهایت اقدامات از این روند عبور کردیم.
سیدهادی حسینی بیدار با بیان اینکه از جمعیت یک میلیون و ۷۳۸ هزار و ۲۳۴ نفری استان همدان، ۶۴ درصد آن را جمعیت شهری تشکیل می دهد، عنوان کرد: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری همدان زیر پوشش خدمات آبرسانی و ۸۳.۵ درصد از روستاهای استان همدان زیر پوشش این خدمات هستند.
۶۳ مجتمع آبرسانی در استان همدان وجود دارد
وی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد جمعیت استان همدان تحت پوشش خدمات فاضلاب است، به وضعیت مجتمع های آبرسانی در استان همدان اشاره کرد و گفت: ۶۳ مجتمع آبرسانی در استان همدان وجود دارد و در این راستا ۵۲۲ روستا تحت پوشش این مجتمع های آبرسانی است.
حسینی بیدار با بیان اینکه اعتبارات در نظر گرفته شده برای آب و فاضلاب استان همدان به ترتیب برابر ۶۵۸ میلیارد تومان با تخصیص ۱۵۳ میلیارد تومانی و اعتبار ۹۷ میلیارد تومانی با تخصیص ۵۰ میلیارد تومانی بوده است، به تشریح اقداماتی در حوزه مدیریت تامین آب در استان همدان پرداخت.
وی با بیان اینکه در حوزه مدیریت تامین، حفاری و تجهیز ۲۵ حلقه چاه، افزایش ۱۰۰ لیتر بر ثانیه ظرفیت تصفیه خانه آب اکباتان، احیا و لایروبی ۴۸ رشته چشمه و قنات، اجرای ۶۱ کیلومتر خطوط انتقال آب و غیره در پیش گرفته شده است، ادامه داد: از سویی در راستای مدیریت توزیع نیز ۱۵ هزار مترمکعب مخزن ذخیره در حال اجرا و یا تکمیل است، هم چنین اصلاح و توسعه ۶۹ کیلومتر شبکه توزیع آب، نصب ۴۵ دستگاه سیستم های هوشمند مانیتورینگ و کنترل فشار و اقداماتی در راستای حفاظت فیزیکی و پدافند غیرعامل در پیش گرفته شد.
مدیرعامل شرکت آبفا همدان ادامه داد: با توجه به کاهش ۴۵ درصدی نزولات جوی و با افزایش بی سابقه دما در سال جاری، چهار شهر اسدآباد، فامنین، بهار و همدان و ۱۶۰ روستای استان از این بحران متاثر شدند و این اقدامات انجام شده موجب شد تا شاهد تامین و توزیع آب در شهرستان های اسدآباد، فامنین و بهار باشیم.
حسینی بیدار با اشاره به کنترل میزان برداشت و ذخیره آب روزانه و پایش مصرف کننده های عمده از خردادماه ۱۴۰۰، مطرح کرد: کنترل فشار و حجم توزیع آب در شبکه نیز از مردادماه ۱۴۰۰ در پیش گرفته شد.
وی در ادامه صحبت های خود به اصلاح و بازسازی های صورت گرفته در شبکه توزیع آب و انشعابات فرسوده، شناسایی و جمع آوری انشعابات غیرمجاز، توزیع عادلانه آب، پایش لحظه ای آب وغیره اشاره کرد و گفت: در راستای تنش های آبی وضعیت در روستاها و شهرهای استان همدان مدیریت شد که در این راستا در شهرهای همدان مشکل آبی نداریم و از آب در ۹۰ روستای همدان مدیریت شد.
تعداد ۷۰ روستای همدان با کمبود آب روبرو بود و هم اکنون با تانکر آبرسانی می شوند
حسینی بیدار تصریح کرد: تعداد ۷۰ روستای همدان با کمبود آب روبرو بود که هم اکنون با تانکر آبرسانی می شوند.
مدیرعامل شرکت آبفا همدان مطرح کرد: اگرچه اقدامات در راستای تامین آب و کنارل بحث تنش آبی همدان به خوبی در حال انجام است اما نیاز آبی همدان به سد تالوار و قوچم به صورت جدی احساس می شود.
مدیر عامل برق باختر نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه ۱۱۰۰ مگاوات برق در استان تأمین میشود که تأمین یک هزار مگاوات آن در نیروگاه شهید مفتح و مابقی توسط انرژی خورشیدی است، اظهار کرد: هم اکنون پیک بار مصرف در استان ۹۳۰ مگاوات است؛ در حالیکه این تنها ۴۰ درصد ظرفیت زیرساختهایی است که در این حوزه وجود دارد.
فرهاد شبیهی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر سعی شد تا مصرف برق در حوزه صنعت و کشاورزی را کنترل و با این روند جهش تولید در استان همدان را رقم بزنیم، گفت: در حوزه صنعت برق ضریب نفوذ ۱۰۰ درصدی در شهرهای استان و پوشش بیش از ۹۹ درصدی در روستاها را داریم.
همدان اولین استانی است که در حوزه توسعه فروسیلیس و ورود به این حوزه فعالیت دارد
وی با تاکید بر اینکه مشکلی در انتقال و توزیع برق نداریم، بیان کرد: همدان اولین استانی است که در حوزه توسعه فروسیلیس و ورود به این حوزه فعالیت دارد؛ از سویی در حوزه بازچرخانی آب برای تولید برق نیز اولین استان هستیم.
نظر شما