به گزارش خبرنگار بازار، حمید ملانوری ظهر چهارشنبه در دیدار با رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان که در دفتر استاندار برگزار شد، اظهارکرد: ظرفیت های معدنی خراسان جنوبی برای جذب سرمایه گذاران از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی شود.
وی با اشاره به وجود ظرفیت های معدنی بکر و بی نظیر در استان بیان داشت: بیش از ۵۰ نومع ماده معدنی در این استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه معادن محور توسعه اقتصادی استان است، عنوان کرد: بر مبنای اسناد بالادستی و سند توسعه ای توجه به این بخش در اولویت قرار گرفته است.
استاندار خراسان جنوبی از صدور ۷۰۰ پروانه بهره برداری معدنی در استان خبر داد و افزود: ۲۳۰ پروانه معدنی استان متاسفانه غیر فعال است.
ملانوری ادامه داد: اگر معادن راکد به بهره برداری برسد به طور قطع ارزش افزوده ایجاد شده دراشتغال و درآمدزایی استان موثر خواهد بود.
استاندار خراسان جنوبی خواستار ورود سازمان نظام مهندسی معادن در حوزه مطالعه، اکتشاف و بهره برداری از معادن استان شد و بیان داشت: با ایجاد واحدهای فراوری می توان جهشی در حوزه اقتصاد استان ایجاد کرد.
اعتبار ۲۰۰ میلیاردی برای اکتشافات معدنی در ۴ شهرستان
ملانوری عنوان کرد: تاکنون مطالعات و اکتشافات قوی و در خور شأنی در زمینه معادن استان صورت نگرفته است.
وی از انجام اکتشافات جدید معدنی در چهار شهرستان استان طی هفته آینده خبر داد و بیان داشت: یک تیم ۱۸۰ نفره از متخصصان زمین شناسی به شهرستان های بیرجند، زیرکوه، قاینات و سربیشه سفر خواهند کرد.
وی اعتبار پیش بینی شده برای این اکتشافات را ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این گروه به مدت یک سال در استان مستقر خواهند بود.
ملانوری با اشاره به به نقص موجود در برخی قوانین عنوان کرد: برخی قوانین نیاز به اصلاح دارد تا شرایط را برای حضور سرمایه گذاران دارای اهلیت و صلاحیت تسهیل کنیم.
وی با تاکید بر اینکه قوانین باید به نفع سرمایه گذاری های سالم اصلاح شوند، بیان کرد: در این زمینه باید اختیارات لازم نیز به استان ها داده شود.
استاندار خراسان جنوبی با اذعان به اینکه باید برای معادن استان گام های جدی برداشته شود، ادامه داد: آمادگی همراهی با برنامه های سازمان نظام مهندسی معدن را داریم.
وجود قوانین مخل سرمایه گذاری در بخش معدن
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور نیز گفت: خراسان جنوبی استانی مستعد در زمینه ذخایر معدنی است که توجه به معدن و صنایع معدنی می تواند اقتصادی پایدار را در این استان ایجاد کند.
تقی نبئی با بیان اینکه ۸ درصد کل پروانه های معدنی کشور در خراسان جنوبی است، گفت: با توسعه صنایع معدنی در خراسان جنوبی بدون تردید تمامی معادن غیرفعال استان به چرخه فعالیت برخواهد گشت.
وی از وجود قوانین مخل و مزاحم سرمایه گذاری در حوزه معدن خبر داد و ادامه داد: سازمان نظام مهندسی رفع آنها را به طور جدی در دستور کار دارد.
نظر شما