حجت اله خلیل زاده در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: به دلیل نبود صنایع بزرگ در گلستان و بحث ایجاد منطقه آزاد تئوری ایجاد شهرک متالوژی شکل گرفت و از سوی مسئولان صنعت و معدن استان مطرح شد.
وی افزود: همچنین آغاز فعالیت ریلی اینچه برون و برقراری ارتباط ریلی با قزاقستان و کشورهای CIS و همچنین دسترسی آسان به منابع معدنی قزاقستان تئوری ایجاد شهرک متالوژی در گلستان را تقویت کرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گلستان ادامه داد: پتانسیل ایجاد شهرک متالوژی وجود داشت اما این تئوری از سوی مسئولان در شرایطی مطرح شد که مزایای استان در زیرساختها دیده شد اما معایب استان در این حوزه را نادیده گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه صنایع متالوژی جزو صنایع آب بر است و برای ایجاد شهرک متالوژی به برنامهریزی بسیار سنگین در حوزه انرژی نیاز داریم، تصریح کرد: مکان یابی انجام شده برای ایجاد شهرک متالوژی در شمال کشور مناسب بود اما به چند دلیل ایده شهرک متالوژی گلستان در حد تئوری باقی ماند و اجرایی نشده است.
خلیل زاده به دلایل آن هم اشاره و خاطرنشان کرد: تئوری ایجاد شهرک متالوژی درست بود اما ابزارها و شاخصهای لازم برای عملیاتی شدن این ایده فراهم نبود، با گذشت بیش از چهار سال منطقه آزاد اینچه برون محقق نشده و در بحث ریلی با مشکلات زیرساختی در حوزه انتقال، خطوط عریض و تعویض بوژی مواجه هستیم و مشکلات انتقال کالا با ترکمنستان هنوز حل نشده است.
نظر شما