بازار؛ گروه استانها: ماههای پایانی دولت قبلی بود که دولتمردان با بوق و کرنای فراوان اولین نیروگاه زباله سوز شمال را در نوشهر افتتاح کردند، نیروگاهی که از همان ابتدا معلوم بود، نمایشی و فرمایشی افتتاح شده است.
این ابر پروژه از زمان شروع تاکنون حواشی زیادی داشته است، از افتتاح و روبان بری چندباره آن گرفته تا ماجرای تولید برق. چندماهی از افتتاح آن نیز میگذرد، تولید برق در آن به یک معما تبدیل شده و حدود یک ماهی است که آب آن نیز قطع است.
هرچند تحریم و بدعهدیهای خارجی هم در افتتاح ناقص نیروگاه زباله سوز نوشهر مؤثر بوده است، اما اصرار دولت سابق به برش روبان طرحی نیمه کاره و افزودن بر افتخاراتش، جای شگفت و سوال دارد.
شهردار سابق نوشهر که اکنون رئیس سازمان پسماند استان منصوب شده است، در زمان افتتاح این پروژه موضع گیری کرده و گفته بود، این نیروگاه آن چیزی نیست که قرار بود احداث شود، نسبت به افتتاح طرح نیمه کاره واکنش نشان داد.
تولید برق و سوزاندن ۲۰۰ تن زباله برنامه نیروگاه است
علی امانی که به تازگی به عنوان رئیس سازمان پسماند استان مازندران منصوب شده در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: سوزاندن ۲۰۰ تن زباله و تولید سه تا پنج مگاوات برق جزو برنامههای نیروگاه بوده است.
آبرسانی نیروگاه نوشهر در حال حاضر جزو مشکلات اساسی بوده که گریبان بانیان آن را گرفته است، این درحالی که مسئولان وقت عنوان کرده بودند، مشکل آبرسانی نیروگاه حل شده است.
آب نیروگاه از یک ماه پیش قطع است
سعید یزدانی فرماندار نوشهر با بیان اینکه آب این نیروگاه از یک ماه پیش تاکنون قطع شده است، در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: برای جلوگیری از مختل شدن فعالیت، آتش نشانی با تانکر به این نیروگاه آبرسانی میکند.
وی با اظهار اینکه علت بروز مشکل باید مشخص و متولیان امر باید پاسخگو باشند، اظهار داشت: مردم منطقه و مسئولان ارشد استان نسبت به فعالیت این نیروگاه ابراز نگرانی و نارضایتی کرده اند.
وی با عنوان اینکه آب نیروگاه از چشمه اسپی او به مقدار هفت لیتر در ثانیه باید تأمین شود، گفت: متأسفانه آب چشمه در حال خشک شدن است و نمیتواند منبعی پایدار برای تأمین آن باشد.
آب نیروگاه از چشمه اسپی او به مقدار هفت لیتر در ثانیه باید تأمین شود و متأسفانه آب چشمه در حال خشک شدن است و نمیتواند منبعی پایدار برای تأمین آن باشد
یزدانی گفت: نیروگاه با سرمایه گذاری ۱۱۲ میلیارد تومانی بهره برداری شد و قرار بود علاوه بر تولید برق، معضل زباله شهرهای همجوار را حل کند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذار متعهد شدند نسبت به نصب تجهیزات خریداری شده اقدام کنند، گفت: مشکلات موجود باید در فرصتی کوتاه رفع شود.
نیروگاه زباله سوز نوشهر به عنوان اولین نیروگاه شمال کشور به صورت مجازی توسط رئیس جمهور قبلی افتتاح شد و با آنکه قرار بود روزانه ۲۰۰ تن زباله را بسوزاند اما شواهد و قرآین حکایت از انباشت بیش از هزار و ۷۰۰ تن زباله در آن دارد.
دپوی ۱۷۰۰ تن زباله
محمدصالح خویی رئیس شورای شهر نوشهر با بیان اینکه بیش از هزار و ۷۰۰ تن زباله در حاشیه نیروگاه دپو شده است، ایجاد تصفیه خانه را از جمله طرحهای برجا مانده بیان کرد و گفت: بخشی از تعهدات درباره ساخت نیروگاه اجرا نشده است.
وی با اظهار اینکه این نیروگاه امروز با مشکلاتی نظیر فراهم نبودن زیرساختها برای تولید برق مواجه است، در گفتگو با خبرنگار بازار افزود: باید برای حل مشکلات آن مسئولان استانی و ملی کمک کنند.
وی با عنوان اینکه در راه احداث کارخانه زباله سوز و تأمین آب آن که جزو تعهدات شهرداری بود، کوتاهی شد، گفت: این تعهد تاکنون عملیاتی نشده است.
سرنوشت نیروگاه نوشهر در انتظار ساری است
در عین حال آیت الله محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در مازندران نیز با اشاره به افتتاح و راه اندازی نیمه کاره نیروگاه نوشهر گفت: هنوز تصفیه خانه نیروگاه فعال نشده و این مجموعه از تولید برق بازمانده است.
وی با اظهار اینکه سرنوشت نیروگاه نوشهر در انتظار نیروگاه ساری است، از مسئولان امر خواست تا تمهیدات لازم را برای رفع مشکلات آن اتخاذ کنند.
وی یادآور شد: نیروگاه زباله سوز نوشهر که قرار بود به تولید برق بپردازد با گذشت چندماه از راه اندازی هنوز موفق به اجرای این طرح نشد و باید موانع فراروی رفع شود.
همانند نیروگاه زباله سوز نوشهر، پروژههای زیادی در استان مازندران وجود دارد که نیمه کاره بوده و یا به صورت ناقص افتتاح شد و دولت سیزدهم باید برای حل مشکلات آن و افتتاح دوباره آن سرمایه گذاری کند.
ساخت نیروگاه زباله سوز نوشهر با هدف فرآوری ۲۰۰ تن زباله شهرهای نوشهر، چالوس، کلاردشت و تولید حدود سه مگاوات برق در سال ۹۰ در منطقه پلنگ چال نوشهر آغاز شد و سرانجام به صورت ناقص در آذرماه ۹۹ بهره برداری رسید.
نظر شما