۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۲
رشد بورس همراه با افزایش انتظار تورم در اقتصاد| تحولات منطقه و آثار آن روی بازار سرمایه
تحلیل هفتگی بورس؛

رشد بورس همراه با افزایش انتظار تورم در اقتصاد| تحولات منطقه و آثار آن روی بازار سرمایه

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه تورم انتظاری را در رشد بازار سرمایه دخیل دانست، توضیحاتی درباره آثار تحولات افغانستان بر بازار سرمایه ارائه کرد.

بازار؛ گروه بورس: بورس اوراق بهادار تهران در دو روزی که فعالیت داشت، نوسانات زیادی را تجربه کرد و شاخص کل در همین دو روز به یک قدمی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد رسید که اکثر کارشناسان تورم انتظاری موجود در کشور را علت این رشد می‌دانند، هرچند در برخی از سهم‌ها افت هم دیده شد. در این میان، اکثر سهم‌های کوچک در کنار سهم‌هایی مانند «شستا» و «فولاد» تأثیر بیشتری روی روند حرکت شاخص کل داشتند.

روند معاملات در بورس مانند هفته‌های گذشته بود و نوساناتی جزئی دیده می‌شد، اما روند کلی بورس مثبت بود

با این وجود، نماگر اصلی بورس با ۱.۰۳ درصد (۱۵ هزار و ۲۹۶ واحد) رشد، به یک میلیون و ۴۹۹ هزار و ۹۲۳ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با بازدهی ۱.۴ درصدی، رقم ۴۲۸ هزار و ۳۱۸ واحدی را نشان داد، اما شاخص فلزات اساسی عملکردی منفی داشت. این شاخص با ۰.۱۲ درصد افت، یک‌هزار و ۴۹۴ واحد پایین‌تر آمد و در ارتفاع یک میلیون و ۱۷۹ هزار و ۸۹۶ واحد آرام گرفت.

رشد بازارهای موازی با بازار سرمایه باعث می‌شود تا بازار سهام از رشد آن‌ها منتفع و پایدارتر شود

تحولات منطقه هم چند روزی است که نقل محافل اقتصادی شده است و با قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، حالا باید منتظر شنیدن مواضع جدید در اقتصاد جهانی باشیم. با اینکه هنوز، هیچ کشوری چندان مذاکره و یا معاهده‌ای با  این گروه نظامی نداشته است، کشور چین، بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان و دومین قدرت اقتصادی جهان با مسالمت‌آمیز خواندن مواضع خود با افغانستان توانست سیگنال مثبتی به این منطقه بدهد، اما از طرفی، تأثیر این جنگ داخلی در بازار ارز را نباید نادیده گرفت که البته با افزایش نرخ دلار همراه بود و باید انتظار رشد بازار در روزهای آینده را داشت.

مهدی احمدی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بازار در رابطه با روند کلی معاملات بورس اظهار کرد: روند معاملات در بورس مانند هفته‌های گذشته بود و نوساناتی جزئی دیده می‌شد، اما روند کلی بورس مثبت بود. با وجود اینکه در هفته‌های اخیر گروه خودرو چندان پربار معامله نمی‌شد، این هفته یکی از صنایع پیشرو در بازار سهام بود.

وی در بیان دلایل رشد بازار در این هفته تصریح کرد: یکی از دلایلی که بازار سرمایه رشد می‌کند این است که فعالان بازار تورم بیشتری را در کشور پیش‌بینی می‌کنند و از طرف دیگر، قیمت سهم‌ها دلیل رشد بازار است چراکه اکثر سهم‌ها با وجود رشد قیمت، همچنان برای خریداری ارزنده هستند. علاوه بر این، زمزمه‌هایی هم از کاهش سود بین بانکی شنیده می‌شود که علت اصلی رونق بازار در چند هفته اخیر محسوب می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بازارهای موازی بورس مانند ارز و طلا نیز رشد محسوسی داشتند، افزود: رشد بازارهای موازی با بازار سرمایه باعث می‌شود تا بازار سهام از رشد آن‌ها منتفع و پایدارتر شود.

زمزمه‌هایی  از کاهش سود بین بانکی شنیده می‌شود که علت اصلی رونق بازار در چند هفته اخیر محسوب می‌شود

احمدی درباره اثر تحولات افغانستان روی بازار سرمایه گفت: این اتفاق اثرات کوتاه‌ مدت و فوری روی بازار سرمایه خواهد داشت و اثرگذاری این تحولات روی قیمت دلار دیده شد، اما با توجه به نمایشی بودن جنگ اتفاق افتاده در افغانستان، جلوی التهابات منفی اقتصادی گرفته می‌شود و تنها یک انتقال قدرت صورت گرفته است و این انتقال قدرت نسبت به جنگ‌های دیگر تکانه‌های منفی کمتری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد عمده صنایع دلاری ما از جمله صنایع پتروشیمی‌ها تا معادن هفته پر رونقی را داشته باشند و با توجه به کلیت مثبت بازار می‌توان انتظار داشت که شاخص کل به صورت روزانه ۱۰ هزار واحد رشد کند و ممکن است در طول هفته هم با نوسان همراه باشد.

کد خبر: ۱۰۳٬۵۴۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha