به گزارش بازار، علی قنبری استاد دانشگاه تربیت مدرس افزود: بانک مرکزی وضع کننده و اجرا کننده سیاستهای پولی بوده و دولت، اجراکننده سیاستهای مالی است.
وی ادامه داد: عملکرد بانک مرکزی و دولت باهم متفاوت بوده و این دو باید مستقل از هم عمل کنند.
قنبری با اشاره به اینکه رئیس کل بانک مرکزی باید توسط شورای پول و اعتبار انتخاب شود گفت: در حال حاضر و با توجه به دخالتهای دولت، رئیس کل بانک مرکزی توسط رئیس جمهور انتخاب میشود و به همین دلیل دولت زیاده خواهیهای زیادی از بانک مرکزی دارد.
قنبری افزود: برای اینکه سیاستهای پولی بانک مرکزی اثرگذاری کافی داشته باشد باید بانک مرکزی مستقل از دولت عمل کند، اما در حال حاضر سیاستهای پولی متاثر از سیاستهای مالی دولت و تحت تاثیر نوسانات دولت است.
وی ادامه داد: دخالت سیاستهای مالی دولت در بانک مرکزی و همچنین استقراض دولت از این بانک برای جبران کسری بودجه خود سبب افزایش نقدینگی، به دنبال آن افزایش تورم در جامعه شده است.
قنبری افزود: بانک مرکزی باید سیاستهای پولی کشور را با نظارت کامل اجرا کند و همچنین بر سیاستهای مالی دولت نیز نظارت کافی داشته باشد، اما این نظارتها از طرف بانک مرکزی به درستی انجام نمیشود.
وی گفت: سیاستهای مالی دولت، استقلال بانک مرکزی را به مخاطره انداخته است.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه بازار ارز هم تحت نظارت بانک مرکزی است افزود: بانک مرکزی باید بازار ارز را مطابق عرضه و تقاضا کنترل کرده و قیمت ارز را در یک بازه قابل قبول کنترل کند.
وی اضافه کرد: متاسفانه بازار ارز هم تحت تاثیر سیاستهای مالی دولت قرار گرفته است.
قنبری گفت: برای اجرای درست سیاستهای پولی و نظارت درست بانک مرکزی بر اجرای این سیاستها و همچنین نظارت بانک مرکزی بر بازار ارز، باید مستقل از دولت عمل کند.
نظر شما