به گزارش بازار به نقل از بورس کالا، مصطفی طاهری در خصوص نشست اخیر در کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در این نشست مقرر شد که باید همه سیمان تولیدی کشور در بورس کالا فروخته شود تا مشخص شود عرضه و تقاضای واقعی سیمان چقدر است.
وی خاطرنشان کرد: به زودی سایر تولیدکنندگان سیمان که هنوز وارد بورس کالا نشدهاند نیز پذیرش می شوند تا عرضه به مقداری افزایش یابد که کل تقاضا پاسخ داده شده و قیمت ها متعادل و منطقی شود.
افزایش یکباره قیمت سیمان ناشی از قطع برق کارخانه ها باعث شد روز دوشنبه (28 تیر) جلسهای در کمیسیون صنایع و معادن مجلس با حضور نمایندگان وزارت صمت و بازار سرمایه برگزار شود و تصمیماتی برای حل مشکلات بازار سیمان اخذ شد.
مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره نتایج این جلسه، اعلام کرد: در این نشست تولیدکنندگان سیمان اعلام کردند که به دلیل قطع برق، قادر به فعالیت همانند سابق نیستند و تولید کاهش یافته که در پایان این نشست مقرر شد اقدامات لازم برای وصل برق کارخانههای تولید سیمان تا آنجایی که ممکن است انجام شود.
طاهری ادامه داد: در خصوص وضعیت بازار سیمان، برداشت بنده این است که به علت قطع برق، تولید کاهش یافته و این واقعیتی است که باید پذیرفت، اما در روزهای نخست قطعی برق، سیمانیها بهاندازه کافی سیمان در انبار داشتند و میتوانستند، عرضه را به مقدار سابق نگهدارند و آن را کم نکنند.
نماینده زنجان در مجلس تأکید کرد: بههرحال، برق صنایع سیمان همین هفته وصل میشود و ما نیز پیگیری خواهیم کرد تا قیمتها به وضعیت قبل بازگردد و اجازه نخواهیم داد به مردم، جفا شود؛ متأسفانه، این جهش قیمت در مورد محصولات دیگری مانند میلگرد و حتی مرغ نیز رخ داده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن درباره جزییات دیگر جلسه روز دوشنبه (28 تیر) نیز گفت: نماینده وزارت صمت در این جلسه عرضه بخشی از سیمان در بورس کالا را عامل ناتوانی برای کنترل قیمت سیمانی که در بازار آزاد فروخته میشود اعلام کرد که نمایندگان بورس کالا هم در این جلسه، گزارش روند و نحوه عرضه سیمان در بورس را توضیح دادند.
به گفته طاهری، سیمان در بورس حتی تا 10 تن نیز عرضه شده و پیمانکاران خرد هم میتوانند از بورس کالا خرید داشته باشند و اتفاقا اینجا شفافیت بورس است که می تواند به ناهنجاری های بازار سیمان پایان دهد.
او ادامه داد: موضوع مهم این است که نمی توان مشکلات بازار را از چند مسیر حل کرد، نمیشود عرضه سیمان را به دو بخش داخل بورس کالا و خارج از آن تقسیم کرد و باید همه محصول در بورس فروخته شود تا مشخص شود عرضه و تقاضای واقعی سیمان چقدر است.
این نماینده مجلس تاکید می کند که قطعاً، شفافیت بورس از بازار سنتی بیشتر است و خریدار و فروشنده هر محصولی از بورس، قابل رصد هستند و به این ترتیب نظارت بر بازار سیمان نیز از مسیر بورس مهیا می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: قطعاً اگر همه تولیدکنندگان، سیمان را در بورس کالا عرضه کنند چنین مشکلاتی پیش نخواهد آمد. بنابراین، قرار شد سایر تولیدکنندگان سیمان که هنوز وارد بورس کالا نشدهاند نیز وارد بورس شوند تا عرضه به مقداری برسد که لازمه متعادل شدن قیمتها در بازار است.
نباید نیاز مردم را گروگان گرفت
وی درباره برنامه موردنظر مجلس در حوزه صنایع سیمانی، اعلام کرد: در این شرایط که نیاز به سیمان زیاد است، کارخانجات باید با تمام ظرفیت کار کنند. اینها سرمایههای کشور هستند و دلیل نمیشود که بگویند فلان کارخانه برای بخش خصوصی، خصولتی و دولتی است. نمیتوان برای سود بیشتر، نیاز مردم را گروگان گرفت، باید عرضه بهاندازه تقاضا و بیشتر از آن باشد تا قیمت ها متعادل شود که به زودی شاهد رشد عرضه ها در بورس خواهیم بود؛ این اقدام یعنی افزایش عرضه، اختیاری نیست بلکه باید اجباری باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: قانونگذار گفته، نباید صنایع در اولویت قطع برق یا گاز باشند و این، قانون دائمی است و باید زیانهای آنها تأمین شود.
طاهری در پایان گفت: اگر در مقطعی برق یا گاز تولیدکنندگان سیمان قطع میشود باید با تدابیری مناسب، تداوم عرضه آنها، تضمین و مدیریت شود. درعینحال، اگر بخشی از تولیدکنندگان محصول خود را به هر نحوی در انبار نگهدارند، حتماً دولت باید به موضوع ورود پیدا کند.
نظر شما