به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، همایون دارابی مدیرعامل سبدگردان داریوش با بیان مطلب فوق به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شاخص تقریبا حدود ۱۲ درصد رشد کرد و فضای خوبی بر بازار حاکم شد و به نظر می رسد تغییر پارادایم هایی در اقتصاد کلان باعث این رشد شده است.
وی در ادامه با اشاره به موضوع سود بانکی به عنوان یکی از مسائل مهم که می تواند آسیب های جدی را بر بازار سرمایه وارد کند، افزود: طی ۹ ماه گذشته بالا بودن سود بانکی باعث شد کسی تمایل به سرمایه گذاری در بازار سرمایه نداشته باشد بنابراین با حضور کمیجانی نرخ بین بانکی تقریبا نزدیک به ۲ درصد کاهش یافت و این امر رونق را به بازار برگرداند.
دارابی با بیان این مطلب که قبل از برگزاری انتخابات فضای رسانه ای از خبرهای مربوط به افت دلار و غیره پر بود، عنوان کرد: خوشبختانه بعد از برگزاری انتخابات، تقریباً یک فضای معقولی بر بازار حاکم شد و عملاً شرکت های صادراتی ضمن ادامه فعالیت خود، کالاهای تولید داخل نیز شانس رقابت در بازارهای منطقه ای را با تثبیت دلار به دست آوردند و شرکت های صادرات محور از این مزیت بهره مند شدند.
نایب رئیس هیئت مدیره سبدگردان داریوش در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه مساله انتخابات ابهام بازار بود، عنوان کرد: خوشبختانه نتیجه انتخابات با حضور مردم رقم خورد و از جو احتیاط بازار کاسته شد و همه این مسائل موجب بازگشت نقدینگی به بازار شد.
دارابی در پاسخ به این سوال که آیا روند خوب بازار تا پایان سال ادامه داشته و بخشی از زیان سال ۹۹ سهامداران جبرانی می شود؟ گفت: با توجه به نقطه مینیموم شاخص که تقریبا یک میلیون و ۹۵ هزار واحد بود، تقریبا ۱۷ درصد بالاتر هستیم و بعد از انتخابات هم این رقم ۱۲ درصد افزایش یافته به نظر می رسد با توجه به گزارش های مثبت سه ماهه ابتدای سال شرایط در سال جاری بهتر از نیمه دوم سال گذشته باشد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ چنانچه اتفاق خاصی در بازارهای جهانی نیفتد و سیاست های حمایت از تولید در دولت جدید منطبق با شعارهای حمایتی کارزار انتخابات باشد، به طور حتم بازار به رشد کامل خود رسیده و در ۶ ماهه دوم سال، شاهد گزارش های خوبی خواهیم بود.
وی در پایان با اشاره به اینکه اکثر شرکت های ما کامودیتی محور هستند، افزود: با توجه به بهای نفت که نزدیک به ۸۰ دلار می رسد، خبر بسیار خوبی برای اقتصاد نفتی کشور محسوب می شود. به طوریکه بازخورد این موضوع را می توانیم در بخش هایی چون شرکت های پتروشیمی مشاهده کنیم.
وی در بخش پایانی گفتگو با سنا اضافه کرد: معدنی ها به ویژه مس، سنگ آهن، روی و سرب و همچنین فولاد سازان و شرکت های هلدینگ تاثیر مثبتی روی بازار سرمایه داشته و گزارش های خوبی در سه ماهه از آنان به دست آمده است. باید دید که سیاست های دولت بعدی مزیت ها را چگونه در اقتصاد کشور جابجا خواهد کرد و کدام گروه ها می توانند مورد توجه قرار گیرند.
نظر شما