احسان بینا؛ بازار: شرکت دانش بنیان یعنی نیروی فکر و خلاقیت فرد یا گروهی و به هیچ رو نباید معادل یک ساختار کارخانهای قرار گیرد.
شرکتهای بزرگ و دانش بنیان دنیا هرگز کارخانه و خط تولید ندارند ولی متاسفانه در کشور ما هنوز به مقوله دانش بنیان به عنوان تولید و خط تولید نگاه میشود.
دانش بنیان بودن یعنی تولید خلاقیت بیشتر و ایجاد مدلهای کسب و کاری که تا پیش از این وجود نداشتهاند.
متدولوژی و روش شناسیهای موجود در زمینه اقتصاد و فعالیتهای مبتنی بر ایدهها و شرکتهای نوپا باید تغییر اساسی کند.
خلق ارزش افزوده
شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها، از طریق ایجاد محیط کسب و کار بستر خلق ارزش افزوده اقتصادی را از کانال فناوری و نوآوری فراهم میکنند.
ایران نیز از جمله کشورهای در حال توسعه است که درصدد دست یافتن به یک رشد اقتصادی مستمر و پایدار است؛ چرا که رسیدن به نرخ رشد اقتصادی بالا یکی از اصلیترین و مهمترین اهداف هر نظام اقتصادی به شمار میآید.
به تبع رشد اقتصادی برنامهریزان، نظریهپردازان اقتصادی و سیاستگذاران درصدد شناخت هر چه بیشتر عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی و موانع پیش روی ایجاد کسب و کار برای برنامهریزی صحیح در سطح ملی، دستیابی به رشد اقتصادی مطلوب و در نهایت افزایش رفاه اجتماعی، کاهش فقر، بهبود روند تأسیس شرکتهای دانش بنیان و بیکاری مخصوصاً در مناطق مرزی از جمله آبادان خواهند بود
به تبع رشد اقتصادی برنامهریزان، نظریهپردازان اقتصادی و سیاستگذاران درصدد شناخت هر چه بیشتر عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی و موانع پیش روی ایجاد کسب و کار برای برنامهریزی صحیح در سطح ملی، دستیابی به رشد اقتصادی مطلوب و در نهایت افزایش رفاه اجتماعی، کاهش فقر، بهبود روند تأسیس شرکتهای دانش بنیان و بیکاری مخصوصاً در مناطق مرزی از جمله آبادان خواهند بود.
اقتصاد دانش محور
از این رو حرکت از یک اقتصاد منبع محور به سمت اقتصاد دانش محور، مستلزم تقویت بنیانهای استارت آپی و طراحی کسب و کار مبتنی بر نوآوری و فناوری است.
به طور حتم در فرآیند جذب سرمایه برای استارت آپها باید یک راهکار مناسب اتخاذ شود؛ درحال حاضر پیشکسوتان کارآفرینی از بخش سنتی کسب و کارها که محصولاتشان مطابق با تکنولوژی روز نبوده و گاه با کسادی بازار مواجه هستند، گزینههای قابل توجهی برای سرمایهگذاری روی استارت آپها بهشمار میروند.
این کارآفرینان قدیمی چون کسب و کارشان رونق سابق را ندارد، سرمایههای خود را به حوزههایی چون بازار مسکن، رمزارز، بازار طلا و جواهر و... بردهاند.
تشکیل کارگروه در آبادان
به نظر می رسد این گروه بهترین گزینه برای سرمایهگذاری روی استارت آپها محسوب میشوند. چون چنین افرادی قبلا مسیر کارآفرینی را طی کردهاند؛ بنابراین معنا و مفهوم ریسکپذیری و شکست را میدانند و شرایط صاحبان ایده و بنیانگذاران استارت آپی را هضم میکنند.
آنها همچنین درک درستی از شرایط فعلی کشور داشته و در صورت شکست استارت آپها، نه تنها امکان تامین سرمایه مورد نیاز آنها را دارند بلکه به واسطه سالها حضور در بازار و اعتباری که کسب کردهاند، تسهیلات دیگری را که به پشتوانه ارزشهای معنوی کسب و کارشان به دست آوردهاند نیز به استارت آپها تزریق میکنند و در نتیجه میتوانند شرکای تجاری خوبی باشند.
از آنجا که هنوز فضای توسعه شرکتهای دانش بنیان و همچنین استارت آپی برای این دسته از سرمایهداران به خوبی مشخص و روشن نیست، باید یک کارگروه در آبادان با این محوریت تشکیل شود
از آنجا که هنوز فضای توسعه شرکتهای دانش بنیان و همچنین استارت آپی برای این دسته از سرمایهداران به خوبی مشخص و روشن نیست، باید یک کارگروه در آبادان با این محوریت تشکیل شود.
برگزاری جلسات B۲B
این کارگروه میتواند در مقام یک واسطه عمل کرده و با تشکیل مداوم جلسات B۲B، این امکان را برای جوانان فراهم کند که طرحهای خود را ارائه دهند و کارآفرینان پیشکسوت کشور نیز مخاطب ارائهها قرار گیرد.
اثربخشی اقتصادی فعالیتهای استارت آپی و همچنین شرکتهای دانش بنیان در مناطق مرزی نکتهای غیر قابل انکار است و باید در این خصوص تمهیدات لازم اندیشیده شود.
قطعا یکی از راههای برون رفت از مشکلات فعلی اقتصادی آبادان توجه به تکنولوژی و فناوری است.
نظر شما