۱۵ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸
فقط «برکت» و «پاستور» در سبد واکسن داخلی کرونا هستند
سخنگوی دولت:

فقط «برکت» و «پاستور» در سبد واکسن داخلی کرونا هستند

ربیعی، سخنگوی دولت گفت: تاکنون فقط از دو واکسن پاستور و برکت رونمایی شده است بقیه موارد، نامزد واکسن کرونا هستند لذا جزو سبد واکسن محسوب نمی‌شوند و فعلا مراحل بالینی را طی می‌کنند.

به گزارش بازار، علی ربیعی در نشست هفتگی خود با رسانه‌ها در پاسخ به این سوال که این روزها از ۸ نوع واکسن در کشور رونمایی شده است و وارد پیک پنجم کرونا شده ایم، چرا هیچکدام از این واکسن‌ها تزریق نمی‌شود و زمان تزریق واکسن برکت چه زمانی است؟ گفت: اجازه بدهید سوال شما را اصلاح کنم. تاکنون درباره آغاز به کار مراحل تحقیقات یا مراحل تولید هشت واکسن، صحبت شده و تاکنون فقط از دو واکسن پاستور و برکت رونمایی شده است بقیه موارد، نامزد واکسن کرونا هستند لذا جزو سبد واکسن محسوب نمی‌شوند و فعلا مراحل بالینی را طی می‌کنند.

وی افزود: برکت هم تاکنون ۲ میلیون دوز واکسن تولید کرده و این تعداد واکسن هم، در مرحله طی‌کردن تست پایداری و تست فنی است. بعد از این مراحل نیز، باید برچسب گذاری شده و بعد از آن آماده تزریق می‌شوند. تعداد واکسن برکت که این مراحل را طی کرده باشند، تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار دوز بوده که آن هم توزیع شده، اما ورود محموله‌های بیشتر، نیازمند طی کردن مراحلی است که الان خدمتتان بیان کردم.

ربیعی گفت: امیدواریم که در روزهای آتی این فرایندها نیز با موفقیت طی شده و این میزان واکسن نیز وارد سبد واکسن‌های کرونا در کشور بشود. ما مردم را در جریان مشکلات و موانع خرید واکسن قرار دادیم. عنوان کردیم که دلایل برخی تاخیرها در واردات واکسن تصمیم کشورهای واردکننده بود که مشکلاتی در این زمینه داشتند.

وی اضافه کرد: برخی عنوان کردند که واردات واکسن خلاف حمایت از تولید است. اما واردات ضروری بود و اگر تحریم نبود بیشتر وارد می‌کردیم. آقای دکتر ظریف نیز پیگیر این مساله هستند و تولید و واردات واکسن همزمان ادامه دارد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا از کابینه دولت فعلی پیشنهادی برای حضور در دولت منتخب دریافت شده؟ گفت: تاکنون از مجاری رسمی دولت هیچ پیشنهادی دریافت و منتقل نشده است و اگر هم احیاناً چنین پیشنهاداتی بوده بطور شخصی به وزرا و شاید برخی مدیران ارائه شده که من از آن بی اطلاع هستم.

وی اضافه کرد: همانطور که قبلا هم گفته ام اگر رئیس جمهور منتخب دولت را به عنوان یک شخصیت حقوقی مورد مشورت قرار دهند، دولت خود را مکلف می‌داند که برادرانه و دلسوزانه نظرات خود را در این خصوص ارائه کند، اما تاکنون دولت مستقلاً وارد این فرایند نشده و چنین قصدی هم ندارد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوالات که آیا مسئولیت احیای برجام در مذاکرات وزارت خارجه با تیم آقای رییسی از سوی دولت آتی پذیرفته شده و آیا دولت کنار گذاشته شده است؟ گفت: تصمیم گیری درباره مذاکرات احیای برجام در سطوح عالی، زیر نظر و هدایت مقام معظم رهبری و در شورای عالی امنیت ملی انجام می‌گیرد.

وی افزود: این که چه کسی و در کدام دولت مذاکره نهایی انجام خواهد داد بستگی به تامین نظر جمهوری اسلامی ایران و اراده سیاسی طرف آمریکایی دارد. در حال حاضر، تغییری در تیم مذاکره کننده رخ نداده و می‌توانم بگویم که روند مذاکرات به ویژه در خصوص مسائل دشوار و فنی به پایان رسیده است.

ربیعی گفت: جمهوری اسلامی ایران برخلاف دولت آمریکا، دولت را به عنوان یک موجودیت حقوقی یکپارچه و مستمر می‌بیند که در برابر همه تعهدات بین المللی که دولت‌های پیشین سپرده اند، پایبند است. به این ترتیب، اگر توافق در دولت دوازدهم انجام بگیرد، بدون تردید دولت سیزدهم بنا به این قاعده حقوقی به همه تعهدات پایبند خواهد بود.

وی تصریح کرد: تجربه نشان داده جمهوری اسلامی ایران نه در گذشته توافق‌ها و تعهدهای بین المللی خود را نقض کرده و نه در آینده چنین قصدی خواهد داشت. امیدواریم سایر طرف‌ها نیز با همین صراحت و شفافیت، به گسست ناپذیری تعهدات بین المللی خود به رغم تغییر دولت‌ها تصریح کنند و به وظایف قانونی خود پایبند بمانند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره وضعیت سیستان و بلوچستان و هورالعظیم و همچنین وضعیت بازارها گفت: آنچه مطرح کردید، بیش از آنکه سوال از سخنگوی دولت باشد، مشابه بیانیه‌های سیاسی است، برای همین به نظر می‌رسد کار رسانه‌ای را به کار جناحی تقلیل داده‌اید که این به نظرم خوب نیست و به دور از اصول حرفه‌ای است.

وی اضافه کرد: در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی خیلی حرف‌های دیگر هم می‌زنند امیدواریم ان‌ها را هم ببینید. اما همین سیستان و بلوچستانی که شما گفتید، در یک سال و نیم اخیر، ۸۰۰ تخت بیمارستانی به استان اضافه شده است، ظرفیت دستگاه‌های اکسیژن‌ساز، دو و نیم برابر شده است؛ ظرفیت آی‌سی‌یو دو برابر شده و همه این زیرساخت‌ها صورت گرفته است.

ربیعی تصریح کرد:، اما چرا وضعیت کرونایی استان اینطور شده است؟ چون اولا این نوع ویروس که کرونای دلتا نامیده شده، براساس نظر کارشناسان قدرت سرایتش ۱۰ برابر ویروس‌های کرونای قبلی است. از طرف دیگر، اگر تست افراد مبتلا به انواع قبلی ویروس‌کرونا فقط تا یک هفته اول منفی بود، ویروس دلتا متاسفانه تا ۲۹ روز خود را در تست نشان نمی‌دهد و همین، زنجیره ابتلا را گسترده‌تر کرده است.

وی اضافه کرد: دیروز با مسئولان سلامت و استاندار صحبت می‌کردم. از بین ۱۰۰نفری که به طور غیرقانونی از مرز وارد شده و به کشور آمده‌اند، ۵۰ نفر کرونا مثبت بوده اند. مساله ناامنی‌ها در افغانستان و مهاجرت‌های اجباری، ما را وادار به ساخت اردوگاه‌های کنار مرز کرده است؛ بنابراین همه این عوامل دست به دست هم داده تا شرایط در این استان، سخت‌تر باشد.

سخنگوی دولت گفت: با وجود این، اقدامات لازم انجام شده است از جمله اینکه تیم‌های واکنش سریع وزارت بهداشت آنجا مستقر شده‌اند. نماینده وزارت بهداشت هم برای مشاوره و مدیریت بیماری در این استان مستقر شده است. از ظرفیت درمانگاه‌ها نیز برای بستری موقت استفاده می‌شود تا ورودی بیمارستان‌ها برای آن دسته از مبتلایانی که برای درمان نیاز به بستری در شرایط ویژه ندارند، کاهش یابد.

وی اضافه کرد: تست‌های کرونا در یک مرحله به ۱۵۰۰تست افزایش یافت که از شنبه مجددا به ۲۵۰۰ تست روزانه افزایش یافته است. تردد بین شهری در شهرها محدودشده و حتی در برخی شهرها تردد درون شهری نیز ممنوع شده است. همچنین ورود و خروج به استان در حال کنترل است.

سخنگوی دولت گفت: درباره هورالعظیم هم ظاهرا شما درجریان کم آبی و خشکسالی نیستید! امسال در اثر خشکسالی ۲۵ درصد کاهش آب داریم. هورالعظیم ۵ تا حوضه آبی دارد. حوضه‌های شماره یک و ۵ حدود ۵۰ درصد آب دارد. ارتفاع این دو حوضه، چون خیلی زیاد است، حتی در بهار هم به طور کامل آب‌گیری نمی‌شوند. برای جبران کمبود آب این دو حوضه، چند روزی است آب کرخه را باز کرده‌اند. سه حوضه دیگر هورالعظیم هم ۸۰ درصد آب دارند.

وی افزود:، اما اینکه تصاویری پخش کردند که گاومیش‌ها در هورالعظیم تلف شده‌اند، آن گاومیش‌ها مربوط به خاک عراق در هورالعظیم بود و طرف کشور همسایه هم تعهداتی دارد، اما در هورالعظیم سمت ایران به خاطر خشکسالی، متاسفانه مقداری ماهی از بین رفت که با روانه‌شدن آب کرخه، از تداوم این فاجعه نیز جلوگیری شد.

ربیعی گفت:، اما در خاتمه می‌خواهم به عبارت اینکه دولت را به رهاکردن امور متهم می‌کنید، اشاره کنم. این نظر دوستانی است که در این هشت سال، هر روز صفت و دروغی به شیوه غیراخلاقی علیه دولت ساخته اند و ظاهرا در ماه‌های آخر هم قرار است «رهاکردن» مطرح باشد! البته یک اشکالی حتما به دولت وارد است که مشکلات‌مان را نگفتیم، از چالش‌ها و تنش‌ها حرف نزدیم تا آرامش مردم مخدوش نشود.

کد خبر: ۹۷٬۵۴۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha