به گزارش بازار به نقل از شانا، امیر وکیلزاده امروز (دوشنبه، ۱۴ تیرماه) در نشست خبری با خبرنگاران درباره احتمال تغییر در طرحهای جهش سوم با روی کار آمدن دولت جدید اظهار کرد: همه طرحهای صنعت پتروشیمی پس از اعلام آمادگی سرمایهگذار و بررسیهای کارشناسی موافقت اصولی دریافت کردهاند، بنابراین بعید است با تغییر دولت، طرحی که سرمایهگذار به آن ورود کرده کنار گذاشته شود.
وی افزود: اتفاقی که ممکن است رخ دهد این است که برخی از طرحها پیشرفت ندارند و در بعضی از مراحل متوقف میشوند و خود سرمایهگذار ادامه نمیدهد، بنابراین ممکن است با کار کارشناسی و راهنمایی سرمایهگذار، تغییری در این طرحها رخ دهد که طرح مثبت و فعال شود، این اتفاق ممکن است بیفتد و غیر از این بعید میدانم.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ایفای نقش بسیار مهم صنعت پتروشیمی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: مبادلات صنعت پتروشیمی در جهان ۳۷۰۰ میلیارد دلار است و سهم ایران از این مقدار در سال ۹۹، ۱۷ میلیارد دلار، یعنی کمتر از نیم درصد بود که با توجه به منابع عظیم هیدروکربوری ایران، ظرفیت افزایش این رقم وجود دارد و تدوین نقشه راه جامع در این زمینه بسیار کمک میکند.
وکیلزاده ادامه داد: ارزش ریالی پایه قراردادهای پروژههای زیربنایی بهمنظور پشتیبانی طرحها و مجتمعها حدود ۳۲۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به آغاز فعالیت امور توسعه کسبوکار دانشبنیان از پارسال افزود: این دفتر شرکتهای دانشبنیان را که توانایی ساخت تجهیزات موردنیاز صنعت پتروشیمی را دارند، شناسایی و ارتباط این شرکتها را با مجتمعهای پتروشیمی برقرار میکند تا به قرارداد منتج شود.
اجرای فن بازار در پتروشیمی
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه بهزودی تفاهمنامه اجرای فن بازار در شرکت ملی صنایع پتروشیمی امضا میشود، اظهار کرد: با این کار در عمل ارتباط بین مجتمعها و شرکتهای دانشبنیان ایجاد میشود.
وکیلزاده با بیان اینکه ۴۳ طرح جهش دوم از سال ۹۲ آغاز شد، گفت: ۱۵ طرح تا ابتدای سال ۹۹ و ۱۷ طرح نیز از سال ۹۹ تا ابتدای سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری رسیدند که امیدواریم ۱۱ طرح باقیمانده تا پایان امسال تکمیل و راهاندازی شوند.
وی میزان سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی را ۷۹ میلیارد دلار تا پایان سال ۹۹ اعلام کرد و افزود: هماکنون ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران ۹۰ میلیون تن است که با اتمام جهش دوم صنعت پتروشیمی تا پایان امسال به ۱۰۰ میلیون تن میرسد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری مورد نیاز ۱۱ طرح باقیمانده از جهش دوم صنعت پتروشیمی ۸.۵ میلیارد دلار بوده که تاکنون ۶.۳ میلیارد دلار آن هزینه شده، تصریح کرد: میانگین پیشرفت این ۱۱ طرح اکنون ۸۴ درصد است.
افزایش ۱۰ میلیارد دلاری درآمد
وکیلزاده با بیان اینکه سرمایه مورد نیاز ۳۹ طرح جهش سوم صنعت پتروشیمی ۲۰ میلیارد دلار است که ۵.۶ میلیارد دلار آن تاکنون هزینه شده، گفت: با تکمیل طرحهای جهش سوم، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به ۱۳۳ میلیون تن میرسد و ۱۰ میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ بیش از ۲۷ هزار نفر در اجرای طرحهای پتروشیمی فعال هستند، گفت: صنعت پتروشیمی اکنون ۱۰۷ هزار اشتغال مستقیم دارد و با تکمیل طرحها و تکمیل زنجیره ارزش، این صنعت قابلیت ایجاد یک میلیون اشتغال پایدار مستقیم را دارد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ۲۸۶ دانش فنی موجود در بخشهای مختلف صنعت پتروشیمی و ۱۱۷ لایسنسور در جهان اشاره کرد و افزود: باید سهم ایران را در دانش فنی افزایش دهیم که در این زمینه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی موفقیتهای خوبی داشته و در حال توسعه دانشهای مورد نیاز این صنعت است.
وکیلزاده ادامه داد: از سال ۸۷ تاکنون حدود ۶۷ درصد سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی از فاینانس انجام شده که این رقم بهدلیل تحریمها کاهش یافته است.
وی درباره اختلاف میان ظرفیت و تولید واقعی صنعت پتروشیمی گفت: کمبود تولید ناشی از عوامل مختلفی همچون فرسودگی تجهیزات، کمبود خوراک و تعمیرات اساسی است که اگر تحریمها رفع شود این اختلاف میتواند کاهش یابد.
مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی، اختلاف بین تولید و ظرفیت صنعت پتروشیمی را ناشی از عواملی مانند فرسودگی برخی تجهیزات، کمبود خوراک و... دانست و گفت: اگر تحریمها رفع شود میتوان ظرفیت را به تولید واقعی نزدیک کرد.
نظر شما