به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، کارشناس بازار سرمایه سه صنعت پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی را به عنوان جذابترین صنایع در سال ۱۴۰۰ معرفی کرد و گفت: بهترین اقدام برای تداوم روند صعودی بازار توسط دولت منتخب ملت حمایت از تولید، عدم دخالت در بازار سرمایه، حذف قیمت گذاری دستوری کامودیتیها و محصولات فولادی، فلزی و پتروشیمی است.
«حسین عبدی»، کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب فوق به نقش مهم کابینه دولت سیزدهم در روند معاملات بازار سهام اشاره کرد و، گفت: نگاه دولت سیزدهم مبتنی بر عدالت و شفافیت است و با توجه به شناختی که نسبت به سیاست «حجت الاسلام و المسلمین رییسی» در خصوص حمایت از تولید وجود دارد از همان زمان روشن شدن نتیجه انتخابات تأثیر خود را بر کلیت بازار سرمایه و بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی و ورود نقدینگی های جدید به بازار گذاشت.
حمایت از تولید، رکن اصلی فعالیت رییس جمهور منتخب
عبدی به علت بازگشت رشد به معاملات بورس اشاره کرد و اظهار داشت: چند عامل به عنوان اصلی ترین عوامل تاثیرگذار در این موضوع نقش داشتند اما اصلی ترین عامل که توانست روزهای بسیار روشنی را در این بازار ایجاد کند، انتخاب رییس جمهور جدید بود که فرد پیروز انتخابات بارها در سخنرانی های خود، حمایت از تولید را رکن اصلی فعالیت خود اعلام کرد.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل تاثیرگذار در رشد شاخص بورس اشاره کرد و افزود: قیمت سهام حاضر در بازار بعد از مدت ها اصلاح، افت زیادی را تجربه کردند و کاهش قیمت های اعمال شده در سهام، بیش از چیزی بود که سرمایه گذاران از سهام بنیادی بازار توقع داشتند؛ بنابراین بسیاری از سهام ارزنده بازار کمتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله بودند و این امر بعد از انتخابات باعث اقبال سهامداران برای سرمایه گذاری در این سهام شد.
وی به افزایش نرخ ارز در بازار اشاره کرد و گفت: با توجه به تاثیر دائمی نرخ ارز بر روند حرکتی بورس؛ در پی افزایش قیمت دلار در چند وقت اخیر زمینه صعود دوباره شاخص بورس و تداوم آن طی چند روز متوالی فراهم شد.
عبدی به گزارشات ماهانه مثبت شرکت ها تاکید کرد و گفت: همه این مسایل در کنار یکدیگر باعث شد تا پول های پارک شده ای که در بیرون از بازار قرار داشتند و در انتظار تعادل بخشی و خروج بازار از هیجان بودند بار دیگر به این بازار ورود کنند و باعث ایجاد رونق معاملات بورس شدند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، در چند روز اخیر با ورود حجم نقدینگی ها به بازار شاهد افزایش حجم معاملات و رشد شاخص بورس در بازار بودیم.
ابهام بازار در تعیین کابینه دولت سیزدهم
وی به ریسک های تهدیدکننده معاملات بازار تاکید کرد و گفت: در این مورد با توجه به پایان انتخابات اما بازار بلاتکلیف برای کابینه دولت آینده است که این موضوع تا حدودی بر روند معاملات بازار تاثیرگذار است.
عبدی خاطرنشان کرد: هر چند بازار نگاه مثبتی به دولت منتخب دارد اما این ریسک پابرجاست و می تواند برای مدتی موقت بر روند بازار سرمایه و شک و تردید سهامداران برای ورود به این بازار تاثیرگذار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر ریسک تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: ریسک بعدی بازار مربوط به مذاکرات برجام است که بر نرخ ارز موثر است و صنایع فلزی، پتروشیمی و پالایشی را تحت تاثیر قرار می دهد، در صورت افت شدید نرخ ارز که البته دور از ذهن است معاملات بازار سرمایه تحت شعاع این موضوع قرار می گیرد.
حمایت دولت جدید از تولید، عاملی برای تداوم روند صعودی بازار
وی با بیان اینکه بهترین اقدام برای تداوم روند صعودی بازار توسط دولت منتخب، حمایت از تولید، عدم دخالت در بازار سرمایه، حذف قیمت گذاری دستوری کامودیتی ها و محصولات فولادی، فلزی و پتروشیمی است، گفت: این اقدام بهترین کمکی است که برای تداوم روند صعودی بازار از طریق دولت انجام می شود.
عبدی با اشاره به دستورالعمل و بخشنامه های دولتی که گاه یک شبه معاملات بازار سرمایه را با مشکل مواجه می کنند، گفت: عدم دخالت در بازار و انجام فعالیت های بازار سرمایه به صورت اتوماتیک و خودکار، بهترین کمکی است که می توان به بازار سرمایه داشت.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد بازار سرمایه به دلیل افتی که نسبت به سایر بازارها داشته و از طرف دیگر به دلیل پویایی و آشنا شدن بسیاری از مردم با این بازار بازدهی بهتری را از سایر بازارها تا پایان سال در اختیار سهامداران قرار دهد.
افزایش ریسک سرمایه گذاری در بازارهای موازی
وی به طرح مالیات بر عایدی سرمایه تاکید کرد و گفت: مجلس اکنون به دنبال تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که این موضوع دارایی های موازی با بازار سرمایه را با ریسک زیاد مواجه می کند.
عبدی اظهار داشت: با اجرای این قانون، بازار سرمایه این مزیت را نسبت به سایر بازارها دارد که به دلیل پرداخت کمتر مالیات توسط سرمایه گذاران از دیگر بازارها پیشی بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهامداران بهترین کاری که می توانند برای کسب بازدهی معقول از این بازار انجام دهند توجه به مولفه های بنیادی بازار سرمایه و سهام است، گفت: بهتر است سهامی که در مجامع سود معقولی را تقسیم می کنند و از تولیدات و نقدشوندگی خوبی برخوردارند مدنظر سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس قرار بگیرند.
وی در بخش پایانی گفتگو با سنا سه صنعت پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی را به عنوان جذاب ترین صنایع در سال ۱۴۰۰ معرفی کرد و گفت: در این میان سهامدارانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شده اند باید ضمن مشاوره از کارشناسان متخصص از صندوق های سرمایه گذاری استفاده کنند.
نظر شما