به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، نبیالله خون میرزایی در گفتوگویی با تاکید بر این که کشور چین در آبزیپروری در رتبه اول جهانی قرار دارد، اظهار کرد: چین در حوزه آبزیپروری صاحب تکنولوژیهای پیشرفتهای است که این کشور را پیشرو در صنعت آبزیپروری کرده است.
وی ادامه داد: در سند همکاری جامع ایران و چین ظرفیتهای تکنولوژیهای شیلاتی چین دیده شده و پیشبینیهای لازم برای توسعه همکاری در این زمینه انجام گرفته است.
به گفته دکتر خونمیرزایی؛ واردات دانش فنی در درجه اول همکاریها بین دو کشور قرار دارد و پس از آن و در صورت نیاز برای جذب سرمایه گذاری چینیها برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای صنعت آبزیپروی کشور در پی خشکسالی کم سابقه، گفت: صنعت شیلات کشور نیز مانند سایر بخشهای کشاورزی از خشکسالی آسیب دیده و کاهش تولید آبزیان در سالجاری قطعی است.
این مقام مسئول افزود: به دلیل محدودیتهای ناشی از خشکسالی بخشی از برنامه تولید در سال ۱۴۰۰ محقق نمیشود و نشانههای آن از ابتدای سال مشهود است.
رئیس سازمان شیلات ایران بیشترین آسیب خشکسالی را مربوط به مزراع پرورش ماهیان گرمابی دانست که به دلیل کم آبی تعدادی زیادی از آنها در جنوب کشور فعالیت خود را متوقف کردهاند.
خونمیرزایی در خصوص برآورد آمار میزان خسارات خشکسالی مزارع پرورش ماهی در کشور، گفت: برای قضاوت درباره میزان خسارات زود است، امید داریم بخشی از آسیب خشکسالی سه ماهه اول سال، در پاییز جبران شود. اما آنچه مسلم است به هدفگذاریهای تعیین شده برای تولید در سال ۱۴۰۰ نمیرسیم.
وی از برنامههای در دست اقدام سازمان شیلات برای کمک به جبران آسیب خشکسالی به مزارع پرورش ماهی خبر داد.
معاون وزیر افزود: کمک بلاعوض، پرداخت تسهیلات کم بهره، امهال تسهیلات سررسیده از پیشنهادهات سازمان شیلات برای کمک به جبران خسارت خشکسالی مزارع پرورش ماهی است که به هیات دولت برای تصویب رفته است.
رئیس سازمان شیلات ایران قطعی برق را از دیگر پیامدهای خشکسالی عنوان کرد که مزارع پرورش ماهی را تحت تاثیر قرار میدهد.
خون میرزایی با بیان اینکه بخش عمده تولید در آبزیپروری وابستگی به مکانیزاسیون دارد، اظهار کرد: قطع برق علاوه بر کاهش تولید در مزارع پرورش ماهی میتواند تلفات سنگین به دنبال داشته باشد، چراکه مکانیزاسیون نقش مهمی در تولید استخرهای ماهی دارد.
وی تصریح کرد: مکانیزاسیون در استخرهای پرورش ماهی شامل دستگاههای هوادهی واکسیژندهی به آب، موتورپمپ آب و ... میشود که نقش حیاتی دارند.
خون میرزایی معتقد است؛ استخرهای ماهی حتی اگر به ژنراتور برق مجهز باشند نمیتواند و تمام نیازهای مزرعه به انرژی را پاسخ دهد و قطعی ادامه دار برق نتایج جبران ناپذیری را برای مزارع پرورش ماهی به دنبال خواهد داشت.
وی هماهنگی برای مستثنی شدن مزارع پرورش ماهی از قطعی برق برای جلوگیری از آسیب را غیرممکن دانست، چراکه قطعی برق منطقهای اتفاق میافتد.
نظر شما