به گزارش بازار به نقل از شانا، مؤسسه اعتبارسنجی مودیز پیشبینی کرد که وابستگی شدید کشورهای صادرکننده نفت حاشیه خلیج فارس به تولید نفت و گاز دستکم تا ۱۰ سال دیگر ادامه خواهد داشت زیرا تلاش این کشورها برای تنوع بخشیدن به اقتصادشان از زمان شوک قیمتی نفت در سال ۲۰۱۵-۲۰۱۴ پیشرفت کندی داشته است.
این مؤسسه روز دوشنبه (۳۱ خردادماه) در گزارشی اعلام کرد: وابستگی ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به بخش انرژی عامل اصلی محدودیت اعتباری آنها خواهد بود.
مودیز در گزارش خود افزود: اگر میانگین قیمت نفت ۵۵ دلار برای هر بشکه باشد، انتظار داریم تولید هیدروکربن همچنان بزرگترین سهم را در تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس داشته باشد بنابراین تولید این کالا عامل اصلی توان مالی این کشورها در دست کم یک دهه آینده خواهد بود.
نفت و گاز بیش از ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی و حدود ۵۰ درصد درآمد دولتی بیشتر کشورهای منطقه خلیج فارس را به خود اختصاص میدهد.
این مؤسسه انتظار دارد روند تنوعبخشی به اقتصاد کشورهای منطقه خلیج فارس شتاب گیرد، اما این فرآیند تحت تأثیر کاهش منابع موجود برای تأمین مالی پروژههای متنوعسازی اقتصادی بهدلیل قیمت پایینتر نفت و رقابت این کشورها خواهد بود.
نظر شما