۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۴
کمبود صنایع تبدیلی از مشکلات تولیدکنندگان خراسان شمالی است
مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی:

کمبود صنایع تبدیلی از مشکلات تولیدکنندگان خراسان شمالی است

بجنورد- مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: ضعف زیرساخت‌ها و کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش دام یکی از چالش‌های مهم تولیدکنندگان استان است که ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با این بخش ضروری است.

به گزارش بازار به نقل از دامپزشکی خراسان شمالی، حمید رمضانی ضعف زیرساخت‌ها و کمبود صنایع تبدیلی و تکمیلی را یکی از چالش‌های تولیدکنندگان استان عنوان کرد و اظهار داشت: ضعف صنایع تبدیلی و تکمیلی سبب شده تا سود و ارزش‌افزوده ناشی از فعالیت دامداران استان نصیب این تولیدکنندگان نشود.

وی در بخش دیگر سخنان خود درباره بیماری تب مالت و بالا بودن میزان شیوع آن نسبت به متوسط کشوری گفت: میانگین ابتلا به تب مالت و یا بروسلوز در جمعیت انسانی در سطح کشور ۲۱ نفر در ۱۰۰ هزار نفر است که این رقم در این استان ۳۱ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی علت ابتلا به تب مالت را استفاده از لبنیات فله‌ای عنوان کرد و گفت: در این استان اقبال به استفاده از این محصول بالا است، به‌واسطه فرهنگ حاکم بر مردم، ذائقه به استفاده از شیر فله‌ای است.

رمضانی با بیان اینکه تب مالت، بیماری مشترک میان انسان و دام است و در این زمینه باید دام‌های آلوده با انجام تست شناسایی و کشتار شوند، گفت: هرچند در سال‌های گذشته بابت حذف دام‌های آلوده، غرامت پرداخت می‌شد اما از سال گذشته تنها بیمه‌گذاران دام می‌توانند بابت کشتار دام غرامت دریافت کنند و بر این اساس دامدار نگران جبران نشدن خسارت‌های ناشی از آن است.

وی بابیان اینکه دامپزشکی برای کنترل بیماری‌های مشترک انسان و دام نیاز به حمایت دارد اظهار داشت: در این زمینه در سال ۹۲ برای کنترل بیماری بروسلوز، تأمین ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مصوب شد اما میزان بسیار کمی از این رقم تخصیص یافت و طرح به‌طور کامل اجرایی نشد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه پس‌ازآن هم اعتباری برای اجرای طرح اختصاص پیدا نکرده است اما واکسیناسیون سالانه انجام می‌شود اظهار داشت: یکی از مشکلات برای کنترل بیماری، عدم بیمه دام و نبود اعتبار برای پرداخت غرامت به دامدار ناشی از حذف دام مبتلا است.

رمضانی گفت: با توجه به اقبال مردم به شیر و لبنیات فله‌ای، ساماندهی شیر خام در استان در دستور کار قرار گرفت تا مشکلات ناشی از مصرف این محصول کمتر شود اما در این زمینه تداخل صنفی سبب شد تا طرح به‌خوبی اجرا نشود و مشکل اینجاست که بخش زیادی از شیر توزیعی درجاهایی که مجوز لازم را ندارند عرضه می‌شود.
 

کد خبر: ۹۴٬۲۰۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha