به گزارش بازار، صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: کامل شدن زنجیره تولید محصول دام سبک امسال دو محور تکمیل زنجیره گوشت قرمز (بازاریابی و کمک به عرضه دام) و همچنین اقتصاد دام سبک و خروج از تک محصولی بودن در دستور کار قرار دارد که میتواند در این صنعت تحول ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در زنجیره گوشت قرمز و بازاریابی باید بتوانیم مصرف کنندگان عمده گوشت قرمز را پای میز بیاوریم که به نتایجی برسیم تا تولیدکننده و مصرف کننده ما از این توان تولید برخوردار شوند و هیچ یک متضرر نشوند.
صدردادرس گفت: اقتصاد دام سبک را از تک محصولی خارج کنیم بدین جهت به دنبال زنجیره تولید و ارزش پشم هستیم تا با ایجاد این زنجیره بتوانیم درامدزایی در کنار گوشت قرمز برای تولیدکنندگان ایجاد کنیم.
وی بی توجهی به تولید پشم را مشکل دانست و تصریح کرد: طی سالهای گذشته روی موضوع زنجیره تولید پشم دام سبک در کشور کار نشده و تلاش ما این است که اقتصاد دام سبک را از تک محصولی بودن خارج کرده تا دامدار از زیر فشار فقط تولید گوشت خارج شود.
به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور، طبق آمارها در سال ۹۹ حدود ۶۰ میلیون راس دام سبک در کشور تولید شد که بیشترین حجم تولید مربوط به استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و خراسان رضوی بوده است.
صدردادرسی در سال رفع موانع تولید گفت: در این بخش برای توزیع دام زنده و گوشت قرمز باید ساز و کار اندیشیده شود تا قیمت برای مصرف کنندگان کاهش پیدا کند و عوامل غیرضروری در شبکه توزیع حذف شود.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد دام تولیدی کشور در اختیار عشایر است اظهارداشت: مسئله بعدی با توجه به خشکسالی تامین نهادههای مورد نیاز بخش دام سبک به شکل علوفه دستی است در غیراین صورت دام سبک دچار خسارتهای جدی میشود.
صدردادرس افزود: در بحث رفع موانع تولید، یکسری قوانین دست و پا گیر باید حذف شود، زیرا مشکلاتی که در مسائل تولید در دام سبک وجود دارد باید مقررات تسهیل شود تا تولید هم جنبه روان تری پیدا کند.
وی تصریح کرد: در بحث تسهیلات بخش کشاورزی صنعت دامداری و دامپروری کشور از جمله تولید دام سبک و سنگین نیازمند کمک است به طور قطع باید این تسهیلات متناسب با کار و بخش تولیدی باشد اگر اینگونه نباشد کسی نمیتواند از این تسهیلات و امکانات استفاده کند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعتماد به تشکلها را از دیگر موانع رفع تولید دانست و افزود: لازم است بخشی از تصدی گریهای دولت به بخش خصوصی واگذار شود، در سالهای گذشته دولتها به تشکلها اعتماد کردند و تشکلها بازوان اجتماعی و اقتصادی بخش اقتصادی بودند و کمک کردند، اما گر این اعتماد نباشد به طور حتم مشکلات پیچیده میشود.
وی اضافه کرد: سال ۹۹ اگر به تشکلها اعتماد میشد ما به طور حتم با مشکل کمبود و توزیع مرغ و افزایش سرسام آور قیمت گوشت قرمز روبرو نمیشدیم.
به گفته صدردارس، تشکلها طی سنوات مختلف امتحان پس دادند میتوانند کمک حال بخش دولتی باشند.
وی در پایان گفت : طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۹ حدود ۸۸۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد، این در حالی است که تولید گوشت قرمز در سال ۹۲ حدود ۷۵۵ هزار تن بوده که آمارها نشان میدهد طی سالهای اخیر تولید گوشت قرمز ۲,۵ درصد رشد داشته است. که بیشتر. سهم را تشکل ها و بخش خصوصی داشته اند
نظر شما