به گزارش بازار، محمدمهدی کربلایی امروز در نشست خبری افزود: فرودگاه امام با افزایش ظرفیتی که در سال ۹۸ با تکمیل ترمینال سلام داشت، در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون نفر در سال ظرفیت دارد و این ظرفیت با توجه به برنامه ریزی که درباره این فرودگاه شده، حدود یک دهم برنامه تعیین شده است یعنی باید در چند فاز مختلف، فرودگاه امام به ظرفیت جابجایی ۱۰۰ میلیون مسافر در سال برسد.
وی افزود: مذاکراتی با سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای فاز اول توسعه فرودگاه امام و ترمینال جدید آن با ظرفیت ۲۵ میلیون مسافر در حال انجام است و امیدواریم به زودی به نتیجه برسد.
کربلایی افزود: همه تلاش ما این است که برنامه کلی و هدف کلی ترسیم شده برای شهر فرودگاهی امام خمینی محقق شود و به هاب اول بار و هاب دوم مسافر در منطقه تبدیل شویم.
وی اظهار داشت: شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی دارد و همه تلاش ما معطوف به این شده است که با ظرفیت قانونی مسئول اجرا شود.
کربلایی گفت: ما تنها منطقه آزاد و ویژه اقتصادی زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی هستیم، ضمن آنکه قوانین شورای عالی مناطق آزاد را هم باید رعایت کنیم.
وی اظهار داشت: در دو سال گذشته تلاش کردیم، با توجه به وضعیت صنعت هوانوردی به دلیل شیوع کرونا مشکلات را رفع کنیم و به توسعه شهر فرودگاهی بپردازیم.
بگفته کربلایی سال گذشته با وجود مشکلات، موفقیت زیادی در شهر فرودگاهی داشتیم و در بخش منطقه آزاد و ویژه اقتصادی پیشرفت مناسبی داشتیم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی افزود: دوران کرونا تلاش شد، با اصلاح ساختار و برنامهریزی برای توسعه سرمایهگذاری و تکمیل زیرساختها، برای زمان پس از کرونا آمادگی بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: طرح جامع شهر فرودگاهی و طرح تفصیلی نقاط مختلف دنبال شد و برای تکمیل توسعه زیرساخت در منطقه پیشران برای هسته شروع فعالیتهای منطقه آزاد برنامهریزی کردیم.
کربلایی افزود: در منطقه آزاد منطقه پیشران ۲۴۰ هکتاری در نظر گرفته شد و برای این محدوده و منطقه هوانوردی سرمایهگذار جذب کردهایم.
وی افزود: برای شهر لجستیک سیستمهای مختلف حمل و نقل، انبارداری، حمل و نقل ریلی هوایی و غیر لازم است که با چند سرمایه گذار برای ایجاد انبارهای هوشمند و مکانیزه صحبت کردیم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی بیان کرد: در حال عقد قرارداد هستیم و در حوزههای تعمیر و نگهداری هواپیما، موتور و بدنه با چند سرمایهگذار مذاکراتی داشتهایم.
کربلایی افزود: سال گذشته هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایهگذاری منعقد کردیم و در حال تحویل زمین یا انعقاد قراردادهای جدید هستیم.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی با بیان این که ۱۲۰۰ میلیارد تومان از شرکتهای هواپیمایی داخلی طلبکاریم گفت: شرکتهای هواپیمایی خارجی بدهی چندانی به ما ندارند.
وی در خصوص عوامل موثر بر کاهش پروازها در این فرودگاه گفت: تحریمها و شیوع کرونا تاثیر زیادی بر پروازهای ما داشتند و پس از سقوط هواپیمای اوکراینی، تقریبا تمام پروازهای ایرلاینهای خارجی متوقف شد، اما از اواسط سال گذشته به مرور ترکیش ایرلاین، قطر و امارات به ایران بازگشتند و از دو ماه قبل هم لوفتهانزا بازگشت و بزودی اتریش ایرلاین نیز به بازار ایران بازخواهد گشت.
کربلایی افزود: هم اکنون ۱۸ شرکت هواپیمایی خارجی به ایران پرواز دارند، اما تعداد این پروازها که در مقطعی در سال ۱۳۹۶، به روزانه ۳۰۰ پرواز هم رسیده بود، امروز به حدود ۵۰ تا ۶۰ پرواز ورودی و خروجی رسیده است، اما همچنان ظرفیت پروازها کم و تعداد مسافران کمتر از ظرفیت هواپیماست.
نظر شما