به گزارش بازار به نقل از صندوق بازنشستگی کشوری، فاز نخست پروژه توسعه تولید تایرهای موتوری نسل دوم ایران یاسا صبح امروز (شنبه) با حضور مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، مدیرعامل هلدینگ صباانرژی و مدیران و کارکنان شرکت ایران یاسا تایر برگزار شد.
اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در این مراسم، ایران یاسا را یکی از شرکت های چابک و منظم صندوق بازنشستگی توصیف کرد و با اشاره به شعار امسال گفت: شاید در برخی دستگاه ها شعار «جهش تولید» یا «تولید، پشتیبانی ها و مانعزداییها» محسوس یا قابل دستیابی نباشد، اما در صندوق بازنشستگی کشوری به واسطه فعالیت های اقتصادی شرکت های تابعه، این امر بسیار مهم و قابل لمس است.
افتخاری با بیان اینکه «هرچه در شرکت های تابعه ما تولید می شود، در صندوق بازنشستگی به صورت مستقیم مصرف می شود» اظهار داشت: تولید شرکت ها برای صندوق بازنشستگی همان «سودآوری و آورده های مالی شرکت ها است» و موارد مصرف این تولید، همان پرداخت حقوق، بیمه تکمیلی و طرح های رفاهی است؛ بنابراین ثمره تلاش شما عزیزان در زندگی و معیشت بازنشستگان خود را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: رشد ۱۳۵ درصدی میانگین حقوق بازنشستگان کشوری از بهمن ۹۸ تاکنون، افزایش ۳۰ درصدی قدرت خرید بازنشستگان به واسطه اجرای طرح های رفاهی، افزایش ۱۰۰درصدی پوشش های بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و خدماتی که برای فرزندان بازنشستگان انجام شده یا درحال انجام است همه به واسطه اتفاقات مهم و تلاش هایی است که در حوزه اقتصادی صندوق بازنشستگی انجام شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با تقدیر از نقش شرکت ایران یاسا در تامین منابع مالی حقوق بازنشستگان کشوری، گفت: این شرکت یکی از برترین شرکت های صندوق در سال ۹۹ بود که البته به دلیل دارایی های در اختیار و قدمتی که این شرکت دارد، انتظار ما از تولید و سودآوری این شرکت بسیار بیشتر از وضعیت فعلی است.
افتخاری اضافه کرد: افزایش سودآوری شرکت های تابعه صندوق از ۳۵۰۰ میلیارد تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یک جهش موفق بوده که نتیجه آن کاهش وابستگی منابع صندوق بازنشستگی به بودجه دولت برای نخستین بار است.
وی تصریح کرد: در ۱۵ سال به صورت مستمر وابستگی منابع صندوق به دولت افزایش یافته بود تا جاییکه سال ۹۸ به بیش از ۷۵درصد رسید و اگر همان روند در سال گذشته ادامه می یافت، میزان وابستگی ما به دولت به ۸۸ درصد می رسید؛ اما با اقدامات مدیریتی و تعریف ادبیات مشترک و ویژه در خصوص جهش تولید و سودآوری شرکت ها، امسال برای اولین بار میزان وابستگی صندوق با وجود اجرای طرح بزرگ همسانسازی، شیوع گسترده بیماری کرونا و همچنین تحریم ها و فشارهای اقتصادی به کمتر از ۷۰درصد رسیده است.
افتخاری تاکید کرد: بنابراین خدمت کارکنان و کارگران شرکت های تابعه صندوق فقط یک جنبه مادی و شخصی ندارد، بلکه اثر آن معنوی بوده و ناشی از آوردهای است که به طور مستقیم در زندگی بازنشستگان عزیز ظهور می یابد.
او بازنشستگان را صاحبان اصلی سرمایه ها و دارایی های صندوق بازنشستگی و شرکت های تابعه آن عنوان کرد و گفت: تلاش ما بهبود زندگی بازنشستگان است و هرچه تلاش شرکت های تابعه برای بهبود تولید و افزایش سودآوری بیشتر باشد، به ما در این مسیر کمک خواهد کرد. برای صندوق مبنای محاسبه و برنامه ریزی، ارزش افزوده اقتصادی شرکت ها و نه سود حسابداری آن ها است.
لزوم تمرکز ایران یاسا بر صادرات به کشورهای همسایه و بازارهای جدید
در ادامه این مراسم، محسن بازارنوی مدیرعامل هلدینگ صباانرژی صندوق بازنشستگی کشوری نیز در سخنانی تولید محصول با ارزش افزوده بالاتر، شناسایی و نفوذ در بازارهای جدید، تولید محصول جدید با کیفیت بالا، قیمت رقابتی و تنوع را در افزایش تولید مهم دانست و افزود: ایران یاسا یکی از شرکت های قدیمی در حوزه تولید تایر در کشور است و باید ضمن پرداخت به بازار داخل، بیش از گذشته به حضور موثر در بازارهای خارجی توجه کند.
بازارنوی تاکید کرد: حجم و سهم ایران یاسا در بازار داخل مناسب است و باید بیشتر هم شود، اما بازارهای بین المللی، از کشورهای همسایه گرفته تا سایر کشورها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: هرچه میزان صادرات شرکت ها افزایش یابد، قطعا افزایش تولید، قیمت رقابتی تر، بهبود تولید و درنهایت سودآوری افزایش می یابد. قطعا برای سرمایه گذاران، رسیدن سود مناسب یک اصل است که سرمایه گذاری آن ها را توجیه می کند.
افزایش ۲۴۵درصدی سودآوری ایران یاسا در سال گذشته
در این مراسم، ارسلان امتعلی مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره شرکت ایران یاسا تایر و رابر با اشاره به فاز نخست پروژه توسعه تولید تایرهای موتوری نسل دوم اظهار داشت: با اجرای این پروژه، سالانه بیش از یک هزار و ۶۳۹ تن معادل ۴۵۸ هزار و ۶۳۵ حلقه شامل بیش از ۵۱ نوع محصول تایر موتوری نسل دوم توسط ایران یاسا تولید خواهد شد.
وی با بیان اینکه در فاز نخست این پروژه برای ۲۹ نفر اشتغال ایجاد شده است، گفت: با فاز نخست این پروژه ۹۵درصد بازار داخل در حوزه تایرهای موتوری نسل دوم در اختیار ایران یاسا قرار خواهد گرفت، ضمن اینکه این شرکت به اولین و بزرگترین شرکت تولیدکننده تایرهای موتوری تیوبلس و آفرود تبدیل خواهد شد.
امتعلی با اشاره به کشورهایی که هدف صادرات این نوع محصولات خواهند بود، گفت: این محصولات علاوه بر بازار داخلی، به کشورهایی چون ترکیه، گرجستان، اوکراین، عراق، افغانستان و نیجریه و چند کشور دیگر صادر خواهد شد.
وی فاز دوم این پروژه را تولید تایرهای رادیال عنوان کرد و گفت: با اجرای فاز دوم پروژه با سرمایه گذاری ۵۶ میلیارد تومان، ۶۲ نوع انواع تایر توسط ایران یاسا تولید می شود. افزایش ظرفیت تولید تایرهای موتوری تیوبلس به ۲۵۰۰ تن معادل یک میلیون حلقه در سال خواهد رسید و برای ۲۵ نفر اشتغال ایجاد می شود.
امتعلی با اشاره به درصد سهم شرکت ایران یاسا از بازار داخلی کشورمان گفت: درحال حاضر ۶۹درصد سهم تایر، ۶۰درصد سهم تیوب و ۱۰۰درصد سهم بازار انواع شیلنگ های گاز و آب متعلق به ایران یاسا است.
مدیرعامل ایران یاسا، رشد ۲۴۵درصدی سودآوری این شرکت در مقایسه با سال گذشته، افزایش تولید انواع محصول به ۱۶ هزار و ۲۳۱ تن معادل ۱۳ میلیون حلقه تایر، افزایش ۱۲۱درصدی حقوق مالکانه شرکت و رشد قیمت و تعداد سهام را از مهم ترین اقدامات و دستاوردهای ایران یاسا در سال ۱۳۹۹ عنوان کرد.
نظر شما