به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، فاطمه خمسه در این باره اظهار کرد: سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو محسوب میشود به طوری که با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب خسارت کمی و کیفی به محصول میشود و در صورت عدم کنترل میتواند خسارات زیادی را به کشاورزان وارد کند.
وی با بیان اینکه این میزان سطح مبارزه در مرحله سن مادر انجام شده است، مدیریت جدی سن در مرحله مادری را ضروری دانست و تاکید کرد: بازدیدهای میدانی مستمر و منظم به منظور پایش وضعیت آفات در مزارع و مبارزه اصولی و به موقع با سن مادری باعث کاهش خسارت کمی و جلوگیری از طغیان پوره سن، کاهش مصرف سموم و کاهش خطرات زیست محیطی میشود.
خمسه با تاکید بر اینکه تعیین زمان مناسب برای کنترل این آفت و سمپاشی مزارع کشاورزی در زمان مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش سن زدگی و افزایش کمی و کیفی محصول داشته باشد؛ تصریح کرد: کشاورزان باید توصیههای کارشناسان کشاورزی را مد نظر قرار دهند و پیرامون زمان سمپاشی، روز انجام عملیات و مقدار سم مصرفی از مشاورههای کارشناسان جهاد کشاورزی بهره بگیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: در سال زراعی جاری ۱۶۰ هزار و ۸۲۷ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته که از این میزان ۴۸ هزار و ۹۵۴ هکتار گندم آبی، ۱۱۱ هزار و ۸۷۳ هکتار گندم دیم است.
وی اضافه کرد: همچنین در سال زراعی جاری ۳۸ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان به کشت جو اختصاص یافته که از این میزان ۳۰ هزار هکتار جو آبی و ۸ هزار هکتار جو دیم است.
نظر شما