به گزارش بازار، سرهنگ رامین پاشایی تصریح کرد: کلاهبرداری در این حوزه به واسطه ناآگاهی کاربران و تبلیغات فریبنده مجرمان سایبری اتفاق میافتد. در قمار و شرط بندی کاربران بازنده اند و افرادی که طراح این درگاهها هستند برنده بازی هستند، اگرچه در دفعات اول پولی هم برای کاربر در نظرگرفته میشود.
وی افزود: ارزهای دیجیتال در کشورهای دیگر، نظامهای خاص مالی دارند و با آنها مبادلات تجاری انجام میگیرد. متاسفانه در کشور ما سازوکار هماهنگ و نظام واحدی برای رمزارزها وجود ندارد. سرویس دهنده آن در کشور ما نیست و خریداری خدمات از کشور ثالث انجام میشود، بنابراین به راحتی مورد سوء استفاده افراد سودجو قرار میگیرید.
وی گفت: هر برنامه نویسی میتواند با وارد کردن نسخه جعلی، بورس جهانی و مقدار خرید کاربر را به او بگوید. خریدار پولی را واریز میکند و از درگاه، گذرنامه و اعتبار دریافت میکند و در موقع برداشت متوجه میشود هیچ اعتباری ندارد. برای ورود به این حوزه کاربران باید آگاهی خود را افزایش دهند.
سرهنگ پاشایی افزود: تا به امروز هیچ صرافی، شرکت و سازمانی مجوز این کار را در کشور ندارد و تنها کارهای واسطهای انجام میشود؛ جرایم در این حوزه در حال افزایش است پول خود را یک شبه به باد ندهید.
سرهنگ پاشایی درباره راهکارهای تشخیص خبرهای اصلی و جعلی گفت: اول باید به منبع منتشرکننده خبر توجه شود. هیچ کشوری در دنیا مثل کشور ما اینگونه تحت آماج خبرهای رسانههای معاند قرار ندارد. برای تشخیص خبر درست از خبر جعلی باید به پایگاههای اطلاع رسانی فرد مصاحبه شونده مراجعه کرد یا خبر را در پایگاههای رسانه ملی و خبرگزاریهای رسمی جستجو کرد.
وی افزود: ۸۰ درصد خبرهایی که در فضای مجازی تولید میشود توسط ۲۰ درصد کاربران تولید میشود یا به عبارتی دیگر ۸۰ درصد کاربران مصرف کننده عقاید و آراء ۲۰ درصد از کاربران هستند. پس به راحتی تحریف اتفاق میافتد. نباید در چرخه انتشار خبری قرار بگیریم که از درستی آن اطمینان نداریم.
نظر شما