مهدی عصمتی پور در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به کوچ بهاره عشایر استان بیان کرد: هر ساله کوچ بهاره عشایر از ۱۵ اسفند ماه آغاز می شود.
وی با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی میانگین بارندگیها نسبت به سال گذشته، افزایش میانگین دمای هوا، تبخیر بالا و تشدید کرونا، بیان کرد: این عوال در سال جاری، کوچ بهاره عشایر را به اواخر فروردین موکول کرده است.
عصمتی پور با بیان اینکه خشکسالی و کمبود بارندگی ها وضعیت نامطلوبی در چرای دام به وجود آورده است، افزود: در حال حاضر از مجموع سه هزار و ۵۰۰ هکتار مرتعی که در اختیار عشایر قرار دارد، ۸۰ درصد آن از بین رفته و خسارت بزرگی به بار آورده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی بیان کرد: در سال جاری هفت هزار و ۵۰۰ رأس دام از سربیشه و نهبندان به سمت سیستان و بلوچستان و تعدادی از بشرویه و طبس به سمت خراسانهای رضوی و شمالی کوچ خواهند کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه ۱۴۰ حلقه از چاههای مالداری در خراسان جنوبی که عشایر در زمان کوچ از آن بهرهمند میشوند، خشک شده است، افزود: ۳۰ درصد از جمعیت عشایری استان در سال جاری به خارج استان کوچ می کنند.
وی با اشاره به دیگر خسارت های خشکسالی در جامعه عشایری بیان کرد: ۴۰ درصد از مراتع استان در حوزه عشایر واقع شده که به دلیل کاهش میزان بارندگی ۸۰ درصد آن خسارت دیده است.
عصمتی پور با بیان اینکه خشکسالی نرخ مرگ و میر دام عشایر را افزایش می دهد، گفت: کاهش درآمد، بیکاری، افزایش مهاجرت، ناامنی و افزایش قیمت نهادههای دامی از تاثیرات غیرمستقیم خشکسالی بر روی عشایر استان است.
نظر شما