۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۰
پیشگیری از بروز شوک‌های منفی| اقتصاد نیازمند بازسازی
کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد

پیشگیری از بروز شوک‌های منفی| اقتصاد نیازمند بازسازی

حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی بروز شوک‌های منفی در اقتصاد ایران را از مشکلات موجود برشمرد و افزود: امیدوارم اتفاق مناسبی روی دهد تا اقتصاد کشور بدون انتظار تورمی و شوک‌های منفی خود را بازسازی کند.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، سید بهاءالدین حسینی هاشمی، کارشناس امور اقتصادی درباره شرایط اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۰ و ثرات منفی بروز احتمالی شوک منفی جدید، گفت: وارد آمدن شوک جدید به اقتصاد بدون شک تاثیرات منفی خود را دارد، اما نکته دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد این است که عدم تحقق هیچ رویداد مثبتی در سال ۱۴۰۰ هم به همان اندازه نگران کننده است.

وی در ادامه اضافه کرد: جمله بالا به این معنا است، چنانچه وضعیت سال ۹۹ در ۱۴۰۰ ادامه پیدا کند، قطعا بحران‌های کشور تشدید خواهد شد به دلیل آنکه اَبَربحرانی به نام نقدینگی وجود دارد که بسیاری از اتفاقات خوب را ذوب می‌کند و از بین می‌برد زیرا با تولید ناخالص داخلی، درآمد سرانه و سطح عمومی قیمت‌ها همخوانی ندارد.

این کارشناس امور اقتصادی در ادامه تصریح کرد: مسئله مورد اشاره اجازه نخواهد داد که ارزش پول ملی افزایش یابد، قدرت خرید مردم بالا رود و به دنبال آن رونق و تقاضا ایجاد شود.

حسینی هاشمی در این خصوص یادآور شد: لازم به اشاره است که علاوه بر این مسئله باید در نظر گرفت دولت تنها ابزاری که در صورت روبرو شدن با کسری بودجه در اختیار دارد، استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول بدون پشتوانه است که در نتیجه آن تنور تورم شعله‌ورتر می‌شود و این در حالی است که اقتصاد کشور کشش قیمت‌های جدید را ندارد و این احتمال وجود دارد که به سمت کمبودها و صف‌های مختلف برای کالاهای ضروری حرکت کنیم.

وی در این رابطه تاکید کرد: سال ۱۴۰۰ را با توجه به این موارد روشن و خوب نمی‌بینم. امیدوارم اتفاق مناسبی روی دهد تا اقتصاد کشور بدون انتظار تورمی و شوک‌های منفی خود را بازسازی کند، ارزش پول ملی افزایش یابد و قیمت‌ها کنترل شود، البته این احتمال وجود دارد که با رکود همراه شویم، ولی در نهایت مفید واقع خواهد شد.

این کارشناس امور اقتصادی درباره اینکه یکی از گرفتاری‌های ایران شوک‌های منفی است، اظهار داشت: واقعا همینطور است، ضمن اینکه گروهی که در صدد منزوی کردن ایران و عدم تاثیرگذاری کشور در معاملات جهانی بودند، نه تنها از حرکات ایذایی خود دست برنداشتند، بلکه بر آن افزودند. بر همین اساس به هیچ وجه مسکوت گذاشتن مسائل به نفع کشور نیست، البته نه به این معنا که تسلیم شویم و ذلت را بپذیریم، اما باید تحمل کرد و از فرمول و قاعده آن بهره برد و داستان برد- برد را مورد توجه قرار داد تا در برابر از دست داده‌ها، دستاورد هم داشته باشیم.

حسینی هاشمی در ادامه بیان کرد: حفظ وضعیت فوق با سطح نقدینگی سال ۹۹، تحریم‌های موجود، شرایط کرونایی و افزایش لجام گسیخته قیمت‌ها در کنار عدم افزایش درآمدها و سطح درآمد سرانه کشور، علامت خوبی برای آینده به حساب نمی‌آید.

این کارشناس امور اقتصادی در این رابطه که بانک مرکزی چه کاری باید انجام دهد، ابراز کرد: بانک مرکزی ابزاری برای بهبود شرایط اقتصادی کشور ندارد. اقتصادی که بر مبنای اصول استوار باشد و از بودجه متوازنی بهره ببرد، بانک مرکزی آن توانایی انجام کارهای مهمی را دارد. در واقع وقتی درباره مشکلات فوق صحبت می‌شود باید به این نکته هم اشاره کرد که به رئیس کل بانک مرکزی ایرادی وارد نیست، اقتصاد کشور به گونه‌ای ترسیم شده که اختیارات و امکانات بانک مرکزی در آن کم است، ضمن اینکه با بانک‌های دیگر دنیا هم ارتباطی ندارد.

حسینی هاشمی در ادامه افزود: بانک مرکزی بین دو لبه تیغ قرار گرفته که هر طرف رود، برایش با خطر همراه است و همین امر سبب می‌شود تا وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد. متاسفانه چنانچه شرایط به همین منوال پیش رود، بانک مرکزی در ۱۴۰۰ با اوضاع دشوارتری روبرو خواهد شد.

کد خبر: ۸۳٬۱۸۰

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha