۲۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۰
عملیات بازار باز چیست و چه کارکردی دارد؟

عملیات بازار باز چیست و چه کارکردی دارد؟

کرمی، رییس دایره معاملات اوراق بهادار بانک مرکزی گفت: نرخ سود کف و سقف اعمال شده در بازار بین بانکی این اطمینان را ایجاد می‌کند که نرخ موزون بازار بین بانکی در هر روز کمتراز ۱۴ درصد و بیشتر از ۲۲ درصد نشود.

به گزارش بازار به نقل از ایبنا، رییس دایره معاملات اوراق بهادار بانک مرکزی با بیان اینکه عملیات بازار باز از طریق نرخ سود کف و نرخ سود سقف در حال حاضر یک دامنه ای را بین ۱۴ تا ۲۲ درصد در بازار بین بانکی برقرار می کند، اظهار کرد: بانک مرکزی در سال جاری مانند سال گذشته از عملیات بازار باز به عنوان ابزاری برای کنترل نرخ سود در بازار بین بانکی و مدیریت نقدینگی بانک ها و موسسات اعتباری عضو بازار بین بانکی استفاده خواهد کرد.

هومن کرمی تصریح کرد: در واقع نرخ سود کف و سقف اعمال شده در بازار بین بانکی این اطمینان را ایجاد می کند که نرخ موزون بازار بین بانکی در هر روز کمتر از ۱۴ درصد نشود و بیشتر از ۲۲ درصد هیچگاه نخواهد شد. دلیل آن هم این است که وقتی بانک ها و موسسات اعتباری دارای ذخائر مازاد باشند و به هر دلیلی نتوانند منابع خود را در بازار بین بانکی سپرده  گذاری کنند، می توانند مازاد ذخائر خود را یک شبه نزد بانک مرکزی در نرخ سود کف کریدور یعنی ۱۴ درصد سپرده گذاری کنند و فردای آن روز منابع سپرده گذاری شده به حسابشان برگردانده شود.

وی ادامه داد: به طور معکوس اگر یک بانک یا چند بانک یا موسسه اعتباری دچار کمبود ذخائر شود و به هر دلیلی نتواند از بازار بین بانکی منابع مورد نیاز خود را تامین کند می تواند با در اختیار داشتن اوراق بدهی دولتی به بانک مرکزی مراجعه کند و به صورت شبانه در نرخ سقف کریدور یعنی ۲۲ درصد، ذخائر مورد نیاز خود را تامین کند.

کد خبر: ۸۲٬۹۱۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha