گروه فناوری اطلاعات، بازار -مقامات محلی ایالات نیویورک تاکید کردهاند که این گذرنامه ویژه برای کلیه کسب و کارها و نیز عموم مردم کاملا داوطلبانه است. به گفته آنها اپلیکیشنی که به این منظور توسط IBM توسعه داده شده دادههای سلامت کاربران را نگهداری یا ردیابی نمیکند و از ترکیب دفتر توزیع شده بلاک چین و نیز رمزنگاری بهره میبرد تا از امنیت اطلاعات و نیز عدم امکان جعل آن اطمینان حاصل شود.
ساکنین ایالت نیویورک میتوانند از کیف پول مجازی موجود در گوشی مبتنی بر اندروید یا iOS خود برای نگهداری اطلاعات این پاسپورت دیجیتالی استفاده کنند یا یک نسخه چاپی از یک بارکد QR را به همراه داشته باشند. به این ترتیب میتوانند برای حضور در مکانهای مختلف از جمله در یک کنسرت، به این روش ایمن بودن خود را اثبات کنند.
یکی از اولین مکانهایی که قصد دارد از ابتدای این هفته بررسی گذرنامه کرونا را آغاز کند استادیوم ورزشی مدیسون اسکوئر گاردن در شهر نیویورک و پس از آن سالن سرپوشیده تایم یونیون سنتر در این شهر است. از دوم آوریل (۱۳ فروردین) هم پاسپورت کرونا در مکانهای کوچکتر کاربرد خواهد داشت و علاوه بر این برای افزایش تعداد افراد حاضر در مراسمی از جمله عروسی مفید خواهد بود.
با این که مقامات از امنیت بالای اپلیکیشن و حفظ محرمانگی اطلاعات کاربران گفتهاند اما بسیاری از کاربران تمایلی ندارند که مثلا فقط برای حضور در یک کنسرت، ریسک فاش شدن احتمالی اطلاعات پزشکی خود را به جان بخرند؛ البته شاید هم روزی برسد که گذرنامه کرونا اجباری شود.
چین و اتحادیه اروپا هم از طرح گذرنامه واکسیناسیون به عنوان راهکاری برای بازگشایی سفرهای بینالمللی گفتهاند. اتحادیه اروپا قرار است صدور گذرنامه دیجیتالی را از ماه ژوئن (خرداد تا تیر ماه ۱۴۰۰) آغاز کند. چین هم در اوایل ماه جاری میلادی از گذرنامه دیجیتالی و مبتنی بر بارکد QR رونمایی کرده بود. یاتا (انجمن بینالمللی حملونقل هوایی) و برخی شرکتهای هوانوردی از جمله ایر نیوزلند هم در حال آزمایش اپلیکیشن سلامت مسافرت هستند که به مسافران امکان ایجاد کیف پول دیجیتال سلامت با امکان اتصال به گذرنامه الکترونیکی را میدهد.
اخیرا همچنین گزارش شده که ژاپن هم در فکر صدور مجوز دیجیتالی دریافت واکسن کرونا برای شهروندان خود است. این گواهینامه قرار است بر اساس استانداردهای بینالمللی و مبتنی بر یک اپلیکیشن موبایل طراحی شود تا افرادی که به کشورهای دیگر سفر میکنند هم امکان اثبات واکسینه شدن خود را داشته باشند. علاوه بر این افراد خارجی که در ژاپن هستند هم میتوانند از این اپلیکیشن بهرهمند شوند. این اپلیکیشن همچنین به ردیابی روند واکسیناسیون در ژاپن کمک خواهد کرد.
نظر شما