به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اهمیت بررسی طرح اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی در کشور در کمیسیون متبوع خود گفت: اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی مهمترین موضوعی بود که از دور دهم مجلس باقی مانده و براین اساس کمیسیون اقتصادی با آغاز دور یازدهم آن را در دستور کار خود قرار داد.
وی ادامه داد: من به همراه تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس طرح اولیهای را در این مورد تدوین و به هیئت رئیسه مجلس ارسال کردیم و این طرح بعد از اعلام وصول به منظور بررسی کارشناسی به این کمیسیون ارجاع شد.
پورابراهیمی تاکید کرد: کمیسیون اقتصادی علیالرغم حجم گسترده کاری خود، طرح اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی در کشور را در دستور کار قرار داد و کلیات آن را تصویب کرد و اکنون در کمیته تخصصی در حال جمعبندی است.
هدف ارائه این طرح؛ ارتقاء ساختار حوزه حسابداری و حسابرسی کشور
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه دولت و وزارت امور اقتصادی همزمان با کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی این موضوع را به صورت موازی آغاز کرده است، بیان کرد: اصلاحات دولت در زمینه قانون نظام جامع حسابرسی و حسابداری بخشهایی از اهداف مورد نظر ما را پوشش می دهد اما بسیاری از موارد مدنظر ما در آن لحاظ نشده و طرح کمیسیون بسیار جامعتر و کامل تر است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تاکید براینکه هدف از این طرح ارتقاء ساختار حوزه حسابداری و حسابرسی در کشور است، ادامه داد: حرفه حسابداری و حسابرسی میتواند با دقت در گردآوری، پردازش و تدوین اطلاعات و تحلیل آنها و همچنین حسابرسی گزارشهای مالی نقش مهمی در حوزه اقتصادی کشور و در زمینه ضمانت عملیاتی گزارشهای ارائه شده در بخش های دولتی و غیردولتی ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه با نظر و مشورت صاحبنظران این طرح در کمیته تخصصی کمیسیون اقتصادی در حال نهایی شدن است، اظهار کرد: ما برای بررسی و ارتقای کیفی این طرح به صورت حضوری از مشورتهای صاحبنظران بخش دولتی، خصوصی، مجموع سازمان حسابرسی، جامع حسابداران رسمی، انجمن حسابرسی ایران و ... استفاده کردیم.
تقسیم ۳ بخشی ساختار اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی
پورابراهیمی تاکید کرد: برخی تصور کردند، متن اولیه ارائه شده در مجلس مبنای کار ماست در صورتی که کمیسیون اقتصادی به تمام دست اندرکاران و کارشناسان این حوزه اعلام کرد که این طرح متناسب با ضرورت ها، نیازها و کسب تجربیات جهانی در حوزه قوانین حسابرسی و حسابداری نهایی خواهد شد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس تصریح کرد: براساس جمعبندی کمیته تخصصی و مذاکرات انجام شده با دولت، ساختار اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی در کشور به سه بخش تقسیم میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: بخش ابتدایی سیاستگذاری است که با حضور تمام افراد موثر در این حوزه و در بخشهای خصوصی و دولتی و ... سیاست های کلان نوشته شود یعنی در یک شورای عالی، سیاستگذاری حرفه حسابرسی و حسابداری در ایران برنامهریزی میشود و موضوعی مانند شورای عالی بورس خواهد بود.
دعوت کمیسیون از صاحبنظران برای ارائه پیشنهادات و نظرات
وی افزود: تعیین سازمان نظارتی و تدوین استانداردها بخش دوم این ساختار است و حوزه عملیات نظارتی را بر مجموعه فعالیتهای حسابرسی و حسابداری در ایران برعهده دارد و شبیه سازمان بورس عمل خواهد کرد.
پورابراهیمی اظهار کرد: سومین بخش شامل شرکتهای دولتی و غیردولتی میشود که عملیات حسابداری و حسابرسی را برعهده دارد و رویکرد عملیات اجرایی دارد، مانند ساختار بازار سرمایه، شرکت بورس کالا یا انرژی که عملیات را انجام می دهند و ارتباطی به سازمان بورس و اوراق بهادار ندارند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ادامه داد: جمعبندی طرح اصلاح قانون نظام جامع حسابداری و حسابرسی در کشور در حال اتمام است و تلاش داریم تا طی اولین هفته های کاری سال ۱۴۰۰ آن را در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار دهیم و بتوانیم تحولات بزرگی را در سال آینده در حوزه حرفه حسابرسی و حسابداری ایجاد کنیم. همچنین از همه صاحبنظران این حوزه دعوت میکنیم تا با کمک به کمیسیون اقتصادی ظرفیت های این بخش را فعال کنند.
نظر شما