بهگزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، «قاسم تقی زاده خامسی» در آئین رونمایی از ۳۵ طرح ساز و کاری صنعت آب و برق که روز یکشنبه به صورت ویدئوکنفرانسی و در قالب چهل و سومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و با حضور وزیر نیرو برگزار شد، اظهار داشت: به دنبال اشاره رئیس جمهوری در سال گذشته به موضوع گردشگری سدها، بلافاصله کمیتههای گردشگری سدها در همه استانها تشکیل شد.
وی افزود: در داخل وزارت نیرو، تاسیسات آبی سالها در اختیار بعضا امور خصوصی شرکتها قرار میگرفت و مردم به آنها دسترسی نداشتند و در خارج از وزارت نیرو هم وقتی از گردشگری سدها و آوردن مردم برای دیدن آنها و استفاده بهینه از سدها صحبت میکردیم غالبا با مقاومتهایی مواجه بودیم.
تقیزاده خامسی گفت: برنامه استانها به کمیتههای گردشگری ابلاغ شد تا سدهایی که میتوان از آنها در این راستا استفاده کرد را معرفی کنند که ۱۱۰ سد معرفی و پس از انتشار فراخوان برای ۵۷ سد، ۳۰ سد انتخاب شد که در همین دولت به مرحله قرارداد میرسد.
وی اظهار داشت: ۱۳۰۰ میلیارد ریال در این زمینه سرمایهگذاری و ۳ هزار نفر به طور مستقیم صاحب شغل خواهند شد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا همچنین با اشاره به بهرهبرداری از سامانه سامی برای استعلام از حریم، بستر و مکانیابی رودخانهها گفت: در زمان حاضر این سامانه به صورت صد درصد در استانها فعال بوده و مردم میتوانند استعلامهای خود را از طریق این سامانه انجام دهند.
وی همچنین از تجهیز ۵ سالن در شرکت مدیریت منابع آب ایران و در هر استان یک سالن با پهنای باند بیشتر برای ارتباط اینترنتی برای تماس آنلاین با مدیران با توجه به شرایط کرونایی خبر داد و گفت: ۲۴ عنوان وظیفه از ستاد به شرکت مدیریت منابع آب و از این شرکت به استانها تفویض شده است.
وی در عین حال به تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کمآبی و تصویب برنامههای استانها در این زمینه هم اشاره کرد و افزود: در کمیته تخصصی فقط یک استان و در کمیته ملی ۷ استان باقی مانده که تا هفته آینده تکمیل خواهد شد.
تقیزاده خامسی همچنین در خصوص مدیریت حوضه آبریز و مشارکت ذینفعان در مقوله آب گفت: فراخوان تعیین ۹ رئیس حوضه اعلام و مصاحبهها نیز انجام شده است. تا پایان سال مدیران حوضه مستقر خواهند شد.
وی در ادامه از تصویب اساسنامه تاسیس مرکز مطالعات رودخانههای مرزی و منابع آبی کشور و تایید آن توسط سازمان امور استخدامی خبر داد.
تقیزاده خامسی همچنین با اشاره به قانون آب به عنوان یکی از ساز و کارهای حوزه آب اظهار داشت: تاکنون ۲۵۰۰ ساعت کار کارشناسی و مدیریتی انجام و ۳۰ جلسه مهم و بزرگ انجام شده و این قانون در حال تدوین است.
نظر شما