به گزارش بازار به نقل از بازار سرمایه ایران، مدیر سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری کاریزما، اظهار کرد: در تعریف «مارکت ایمپکت» میتوان گفت سرمایهگذاران به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی اگر بیش از حدنصاب مشخص شده قصد فروش یک سهمی را داشته باشند، باید آن را به طور بلوکی و در بازاری دیگر انجام دهند. مارکت ایمپکت به نوعی همان معاملات بلوکی به طور عادی است. در دنیا حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد از معاملات به این شکل انجام می شود؛ البته به نظر من در بازار ایران این حجم مقداری پایین تر و نحوه انجام معامله نسبت به معاملات عادی دشوارتر خواهد بود.
دامچه تاکید کرد: بازار از پاییز سال گذشته تا تابستان ۱۳۹۹ با رشد زیادی همراه بود و از آن زمان بسیاری از سهمها با افت زیادی مواجه شدند. این موضوع تحت تاثیر عوامل زیادی از جمله کاهش قیمت دلار، تعمیم سهامداران در مسایل قیمتگذاری فولاد به سایر صنایع و نیز تحت تاثیر عوامل هیجانی و نه بنیادین قرار گرفت.
این کارشناس بازارسرمایه ادامه داد: براین اساس، ایجاد مارکت ایمپکت در بازار سبب انتقال فروشهای سنگین به بازاری دیگر و محدودیت در این نوع فروشها می شود که نتیجه آن جلوگیری از زیان به سهامداران در این شرایط است.
وی یادآور شد: پیش از این، شرکتهای حقوقی که اقدام به فروش برخی سهمها میکردند، با اخطار و در مواردی تعلیق کد معاملاتی از طرف سازمان بورس مواجه می شدند. به نظر میرسد با تصویب مارکت ایمپکت، شرایط به خصوص در مورد شرکتهای حقوقی مطلوبتر از قبل خواهد شد. به نظر من از این طریق حجم های سنگینی که حقوقی ها به فروش میرسانند، کاهش پیدا میکند.
مدیر سرمایهگذاری شرکت کاریزما توضیح داد: برخی شرکتها به طور خودکار با توجه به حمایتهایی که روی تابلو از سهمهای خود میکنند، به طور غیررسمی مارکت ایمپکت را انجام می دهند. هدف اصلی این شرکتها این است که سهامدارها از افت قیمت سهم آسیب نبینند. براین اساس، افرادی که سهام آن شرکتها را دارند امیدواری بیشتری نسبت به سهم خود پیدا میکنند.
دامچه در پایان تاکید کرد: مارکت ایمپکت نیز همین هدف را دارد، تا سهامداران شرکتهای مختلف به خصوص شرکتهای خرد از فروش برخی حقوقیها و یا اشخاص حقیقی که سهم سنگینی دارند، روی تابلو جلوگیری به عمل بیاورند.
به گزارش بازار البته این اظهارات مخالفان بیشتری داشته و کارشناسان زیادی معتقدند اجرای این قانون برخلاف سیر بازار است.
نظر شما