به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس زارع با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در نشستی که با سازمان برنامه و بودجه در زمینه افزایش قیمت ها و هزینه های اجرای سامانه های نوین آبیاری داشتیم، قرار شد تجدید نظری در میزان کمک های بلاعوض دولت به کشاورزان داشته باشند و از این رو انتظار داریم کمک های بلاعوض دولت برای هر هکتار اجرای سامانه های نوین آبیاری افزایش یابد.
زارع اظهار داشت: هر سال سازمان برنامه و بودجه کشور بر اساس اعتباری که به عنوان سهم دولت اختصاص می دهد، سطحی از اجرای سامانه های نوین آبیاری را مشخص می کند.
وی ادامه داد: هنوز رقم کمک بلاعوض دولت به کشاورزان برای اجرای هر هکتار روش های نوین آبیاری در سال جاری نهایی نشده، اما امیدواریم در روزهای آتی این رقم مشخص شود.
مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی پیش بینی کرد: با توجه به افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت تجهیزات و هزینه ها، اجرای هر هکتار آبیاری موضعی بیش از سال های گذشته هزینه داشته باشد.
زارع یادآور شد: در سال ۹۸ دولت برای اجرای هر هکتار آبیاری قطره ای و موضعی ۱۷.۵ میلیون تومان کمک بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار داد.
وی با بیان این که سهم دولت در اجرای سامانه های نوین آبیاری در قانون ۸۵ درصد پیش بینی شده است، اذعان داشت: با توجه به کاهش درآمدهای دولت، پرداخت کمک های بلاعوض به کشاورزان با محدودیت هایی مواجه شده است.
زارع درباره تولید تجهیزات و لوازم آبیاری گفت: در حال حاضر ۹۵ درصد تجهیزات و لوازم آبیاری در داخل کشور تولید می شود و تنها ۵ درصد واردات داریم که با ورود شرکت های دانش بنیان به این عرصه و برخی شرکت های دیگر که در حال انتقال فناوری هستند، به خودکفایی کامل خواهیم رسید.
وی اظهار داشت: تولید کنندگان تجهیزات و لوازم آبیاری درجه بندی شده اند و تازمانی که استانداردهای لازم را از سازمان ملی استاندارد و یا مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کسب نکنند، اجازه ندارند محصولات خود را عرضه کنند.
زارع در همین حال گفت: کشاورزانی که از دولت کمک بلاعوض برای اجرای سامانه ای آبیاری دریافت می کنند، نمی توانند از تجهیزات غیر استاندار استفاده کنند.
نظر شما