به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور اراضی کشور در این نشست با تاکید بر تولیگری وزارت جهاد کشاورزی در موضوع خاک کشور، بیان داشت: به منظور حفاظت از خاک، دستگاه ها و وزارتخانه ها باید ملاحظات وزارت جهاد کشاورزی را در زمینه خاک کشور رعایت نمایند.
علیرضا اورنگی گفت: در مجلس شورای اسلامی در خصوص اراضی کشاورزی مباحثی برای قانونگذاری مطرح بوده و فرصت مناسبی است که طبقه بندی خاک های کشور بر اساس کلاس یک تا سه و مرغوب و نامرغوب بودن آن توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین و این مطلب به صورت حکمی قانونی در مجلس مصوب شود تا سایر دستگاه ها بر اساس این دسته بندی و همچنین استعلام از وزارت جهاد کشاورزی، اجازه فعالیت و جانمایی پروژه های خود را داشته باشند.
در این نشست، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به این که ظرف آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در خصوص خلاهای قانونی جایگاه وزارت جهاد کشاورزی جوابگو نیست، گفت: با توجه به آمادگی مجلس شورای اسلامی و آماده بودن نقشه ها و دیتاهای خاک کشور، حفظ و تثبیت جایگاه وزارت جهاد کشاورزی در زمینه جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و حفظ منابع محدود خاک کشور به صورت قانونی مدون، فراهم است.
کامبیز بازرگان افزود: توسعه افقی در شهرها متناسب با در نظر گرفتن درجه خاک آنها باید مدنظر قرار گیرد و در شهرهایی که بر اساس کلاس خاک آنها توسعه افقی مقدور نیست باید به سمت توسعه عمودی گام برداشت.
وی تصریح کرد: حفظ اراضی کشاورزی و منابع طبیعی باید با محوریت نقشه های خاک طبقه بندی شده موجود انجام شود.
در ادامه این نشست، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: خلاهایی که در رابطه با قوانین مربوط به خاک کشاورزی وجود دارد را باید با محوریت یکی از دستگاه های ذیربط که آشنایی لازم و کافی با قوانین و مسائل حقوقی داشته باشد، پیگیری کرد.
علیمراد اکبری پیشنهاد کرد: کارگروه کارشناسی و فنی شورای راهبردی خاک کشور هرچه سریع تر بحث اصلاح و تنقیح قوانین را انجام دهد و از برخی استان ها نیز در این زمینه نظرخواهی شود.
در این نشست، گزارش توسعه دیمزارهای کشور توسط مرکز تحقیقات دیم کشور ارائه شد.
نظر شما