۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۶
«واکسن نواواکس» در برابر کرونای آفریقای جنوبی کارایی مناسب ندارد

«واکسن نواواکس» در برابر کرونای آفریقای جنوبی کارایی مناسب ندارد

عدم تاثیر واکسن در مقابل کرونا گونه آفریقای جنوبی می‌تواند برای دیگر کشورها از جمله آمریکا هم مشکل‌پذیر باشد.

به گزارش بازار به نقل از واکسن آنلاین، منابع انگلیسی از کاربرد و کارایی واکسن کرونای «نواواکس» خبر داده اند.

در همین ارتباط گاردین به نقل ازمنابع درمانی و بهداشتی انگلیس اعلام کرد که «واکسن نواواکس» کارایی تقریبا ۹۰ درصدی را از خود نشان داده است.

همچنین گفته شده که تا کنون لندن خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن شرکت نواواکس را سفارش داده است.

براساس این گزارش واکسن نواواکس بر علیه واکسن کرونای جهش یافته آفریقای جنوبی نیز تا حدودی موثر است.

آن گونه که مقامات بهداشتی انگلیس گفته اند با توجه به وجود برخی چالش ها در زمینه تهیه واکسن، حال خرید واکسن از شرکت نواواکس اعتماد خاطر بیشتری برای تکمیل فرایند واکسیناسیون سراسری در انگلیس ایجاد خواهد کرد.

در نتایج تحقیقات چند ماه گذشته همچنین مشخص شده که واکسن کرونای شرکت نواواکس ایمنی مناسب در برابر ویروس جهش یافته انگلیسی نیز ایجاد خواهد کرد.

پروفسور «پل هیت»، کارشناس ویروس شناسی با تائید کارایی واکسن کرونای نواواکس ورود آن به برنامه واکسیناسیون انگلیس را ضروری و مهم ارزیابی کرد.

همزمان شرکت «نواواکس»، مستقر در آمریکا نیز اعلام کرده که نتایج مرحله سوم بالبینی این واکسن در انگلیس بر روی ۱۵ هزار نفر انجام شده بود که کارایی آن ۸۹.۳ درصد بوده است. در مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن مذکور حدود ۴ هزار نفر که ۲۷ درصد از جمعیت تحت مطالعه را شامل می شد، افراد بالای ۶۵ سال بوده اند. همچنین براساس نتایج این تحقیقات، تقریبا نیمی از افراد در مرحله  سوم آزمایس بالینی کسانی بوده اند که در انگلیس در معرض ویروس جهش یافته این کشور نیز بوده اند، اگرچه واکسن شرکت «نواواکس» توانسته نتایج خوبی را در این زمینه بدست آورد.

به طور کلی نتایج آزمایش ها در مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن «نواواکس» نشان می دهد که این واکسن در برابر ویروس کرونای اصلی ۹۵.۶ درصد و در برابر ویروس کرونای جهش یافته در انگلیس ۸۵.۶ درصد ایمنی ایجاد کرده است.

«کلایو دیکس»، رئیس کارگروه واکسن های انگلستان در ارتباط با کارایی واکسن نواواکس در برابر ویروس جهش یافته در این کشور ابراز خرسندی کرده و آن را دستاوردی باورنکردنی عنوان کرد که می تواند افراد را در برابر همه گیری بیشتر کرونا محافظت کند.

آن چه در گزارش نتایج واکسن «نواواکس» قابل توجه است این که کارایی این واکسن در برابر ویروس کرونای جهش یافته در آفریقای جنوبی اگرچه قابل توجه است، اما به مانند ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی نیست و بدلیل کارایی کمتر این واکسن در برابر نوع جهش یافته کرونا در آفریقای جنوبی، شرکت نواواکس درنظر دارد واکسن ویژه در برابر کرونای جهش یافته آفریقای جنوبی را نیز طراحی کند.

عدم تاثیر واکسن در مقابل گونه آفریقای جنوبی می‌تواند برای دیگر کشورها از جمله آمریکا هم مشکل‌پذیر باشد چرا که همین دیروز اعلام شد که دو نفر در ایالت کارولینای جنوبی (که با همدیگر تماس هم نداشتند) به این گونه جدید مبتلا شده‌اند. فایزر و مدرنا هم چند روز پیش گفته بودند که واکسن‌شان در مقابل این گونه جدید به قدرت گذشته نیست. گونه جدید ویروس کرونا حداقل در سی کشور پیدا شده است. اگرچه اثرپذیری حدود ۵۰ درصدی واکسن نواواکس در مقابل گونه جهش یافته آفریقای جنوبی خودش نتیجه امیدبخشی است، اما نیاز است تا میزان کارایی این واکسن در برابر کرونای جهش یافته در آفریقای جنوبی بیشتر شود.

در ارتباط با واکسن کرونای «نواواکس» همچنین گفته شده ساختار این واکسن بسیار متفاوت از واکسن تولیدی از سوی شرکت آکسفورد و یا واکسن فایزر است و عمده این تفاوت در ساختار پروتئینی آن اعلام شده است. اگرچه واکسن کرونای نواواکس نیز به مانند واکسن کرونای آکسفورد می بایست در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد در یخچال طبیعی نگهداری شود و از این نظر حمل و نقل آن از واکسن شرکت فایزر بسیار راحت تر است.

تائید واکسن کرونای نواواکس در حالی صورت گرفته که این روزها کشورهای درگیر کرونا با مشکلی بنام همه گیری ویروس جهش یافته انگلیسی و جهش یافته آفریقای جنوبی دست و پنجه نرم می کنند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد ویروس انگلیسی کرونا اکنون در هفتاد کشور جهان گسترش یافته و تنها در طول یک هفته این ویروس انگلیسی در ۱۰ کشور جدید مشاهده شده است. براساس این گزارش، ویروس کروونا از نوع آفریقای جنوبی هم اکنون در ۳۱ کشور و از نوع برزیلی آن در هشت کشور جهان شناسایی شده است.

به گفته دانشمندان، نوع جهش یافته کرونا نسبت به نوع اصلی ویروس کرونا مسری تر است. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز هفته گذشته گفته بود شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نوع جدید ویروس انگلیسی می تواند آمار مرگ و میر را افزایش دهد. با این حال سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد این اطلاعات براساس نتایج مطالعات اولیه است و نیاز به تجزیه و تحلیل های بیشتر برای تأیید آن است.

کد خبر: ۷۰٬۷۲۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha