به گزارش بازار، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه این مراسم با اشاره به ۴۲ سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و نزدیکی به دهه فجر گفت: به دلیل مساعد بودن هوا این آزمایش در این زمان انجام شد.
وی افزود : در حوزه های علمی و فناوری کار بزرگی انجام داده ایم و سازمان انرژی اتمی توانست بعد از جنگ تحمیلی گام های بلندی را در عرصه های مختلف بردارد.
او ادامه داد: در سازمان با رصد دائمی تحولات اتمی در جهان، فناوری کوانتومی در دستور کار قرار گرفت.
صالحی با اشاره به در هم تنیدگی ذرات نور فوتونی و تولید آن افزود: بعد از تولید فوتون ها، عملیات جدا سازی و تغییر در حالات فوتون ها رخ می دهد و هر تغییری در یک ذره منجر به تغییر در ذره دیگر خواهد شد.
وی ادامه داد : این انتقال اطلاعات از طریق کوانتوم غیر قابل فهم اما فیزیک این موضوع را تایید کرده است.
صالحی گفت:ما الان در فاصله ۱۶۵۰ متری توانستیم با تولید میلیون ها فوتون، با سرعت ۹۰ بیت در ثانیه اطلاعات رمز شده را به برج میلاد انتقال دهیم.
وی افزود : ما در این انتقال تصویری از شهدای هسته ای و شهید سلیمانی را منتقل کردیم.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: این گونه انتقال اطلاعات بسیار امن و غیر قابل کشف و در نیروهای مسلح و تولید رادارهای کوانتومی بسیار پر کاربرد است.
وی افزود : انتقال اطلاعات با استفاده از روش کوانتومی با رمز گذاری صورت می گیرد.
صالحی تایید کرد :نقشه راه فناوری کوانتومی در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ چیده شد و با فاصله کمی در ایران به آن دست یافتیم.
وی افزود: برنامه ریزی صورت گرفته تا در تابستان ۱۴۰۰ انتقال داده از برج میلاد تا برج آزادی به مسافت هفت کیلومتر صورت گیرد و در گام های بعدی انتقال داده با پهباد، بالن و در سال ۱۴۰۴ به صورت ماهواره صورت خواهد گرفت.
صالحی ادامه داد :ایران در حال حاضر جزو ۶ کشور صاحب این فناوری در جهان قرار گرفته است
صدا و تصویر دارد
نظر شما