به گزارش بازار، محمدباقر قالیباف در جمع نمایندگان اتاق بازرگانی ایران ضمن تبریک میلاد دخت مکرم نبی اسلام و همچنین امام خمینی (ره) افزود: برای من فرصت مغتنمی است که در جمع شما هستم و صحبتهای خوبی را از ابتدای جلسه شنیده ام.
وی با اشاره به اینکه در پایان سال ۹۹ و در روزهای آغاز قرن جدید هستیم، گفت: ما در این سال با یک پاندمی سخت در دنیا روبرو شدیم؛ این ویروس نشان داد این دنیا با این تکنولوژی چگونه میتواند غافلگیر شود و چگونه میتواند همه برنامههای طراحی شده را درهم کوبد.
قالیباف با اشاره به اینکه شیوع این ویروس توانست کاری کند که فروش نفت را به صفر و منفی برساند، افزود: گردشگری که اقتصادی بزرگ بود را به طور کامل تعطیل کرد؛ اقتصادهایی که سالیان سال مبتنی بر یک مکاتب خاصی بودند خلافش تصمیمات متفاوتی اتخاذ شد.
وی با تاکید بر اینکه اینها از ویژگیهای ویروسی بود که دیدیم، گفت: همچنین در این سال خوی استکباری را از ترامپ دیدیم؛ دیدیم چگونه با دنیا رفتار کرد و از تعهدات بین المللی عبور کرد؛ از تعهدات مربوط به اقلیم تا تعهدات به همسایگان و برهم زدن همه توافقات اقتصادی و فشارهای غیرقانونی. ما هم بی آسیب از این تصمیمات او نبودیم.
رئیس مجلس افزود: فکر میکنم همه این بحثها یک درس بزرگ دارد و آن این است که نشان داده شد که به قدرتهای بزرگی که در آنها خوی استکباری، زور، تکبر و دوری از انسانیت است، نمیتوان اعتماد کرد، نشان داد آن چیزی که ما درس میگیریم این است که باور کنیم خودمان باید قوی شویم و دست به زانوی خودمان بگیریم.
قالیباف گفت: باید به تولیدکنندگان، جوانان و علم و اندیشه و خلاقیت مردم خودمان ایمان بیاوریم و به آنها اعتماد کنیم و فرصت بدهیم؛ همان طور که در سالهای قبل در یک صحبتی رهبر انقلاب فرمودند که دشمن ما آمریکاست، ولی فرمودند راه مبارزه با آمریکا کار است.
وی با تاکید بر اینکه راه مقابله با آمریکا شعار نیست، اظهارداشت: ما در جلسه امروز هم از کار، فعالیت، تولید و تلاش حرف میزنیم.
قالیباف در نشست نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: ساختار بودجه ما ساختار معیوبی است.
وی تصریح کرد: امسال بودجه به گونهای است که در آن رکورد زدهایم و نمونه آن فاصله بین افزایش هزینهها که ۴۶ درصد است و درآمدها که ده دصد است، یعنی ۳۶ درصد فاصله در این بین وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه سال آینده کسری دارد، بیان داشت: این کسری بالاخره باید از محلی تامین شود و وقتی از محل نفت تامین میشود مشکلات شروع میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات کشور در حوزه مالیاتها بیان داشت: ما در حوزه مالیاتها دچار مشکلات جدی هستیم و برخی به راحتی فرار مالیاتی دارد.
قالیباف با بیان اینکه یک تولیدکننده نمیتواند فرار مالیاتی داشته باشد، تاکید کرد:بنابراین این نابهسامانیها در حوزه ساختار بودجه باید اصلاح شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در ۵ سال پیش رو در زمینه برنامههای توسعهای به گونه قدم برمیداریم که در تنطیم برنامه این برنامه متفاوت از برنامههای دیگر باشد.
قالیباف با اشاره به نابسامانیهای بازار بورس اظهار داشت: باید در بازار بورس یک رقابت حقیقی و واقعی شکل بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رانتجویی به فرهنگ ما در بخشهای اقتصادی تبدیل شده است. در هر کجا که دست میگذاریم میبینیم که اقتصاد دچار اشکال است. در صنعت خودرو دچار اشکال هستیم و باید با یک برنامه عملیاتی گام برداریم.
قالیباف با بیان اینکه افرادی هستند که کارت بازرگانی دارند و با وجود صادرات ۱۸۰ میلیون دلاری یک ریال هم مالیات پرداخت نکرده اند، بیان داشت: با اینگونه افراد حتما باید برخورد کرد و حتما آن عزیز که دارد عرق میریزد و تولید میکند باید مورد حمایت قرار گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قبول داریم تحریم سخت است و البته ما از تحریم استقبال نمیکنیم، گفت: ما به دنبال رفع تحریمها هستیم با این تفاوت که نباید منتظر رفع تحریمها باشم؛ لذا این کشور نشان داده که میتواند روی پای خودش بیاستد.
قالیباف با بیان اینکه بخش خصوصی میتواند نیازمندیهای ارزی کشور را تامین کند، بیان داشت: برای دهها مورد دیگر هم در اقتصاد میشود بسترسازی کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: سلایق سیاسی قطعاً متفاوت است اما اقتصاد راهکار مشخص خود را دارد و هر کس که همت و غیرت دارد میداند نباید معیشت مردم را اسیر ذائقههای سیاسی کند.
او تأکید کرد: وقتی منطق کار درست نباشد چطور میخواهیم مسائل را حل و باهم رقابت کنیم. در هر بخش از اقتصاد نگاه کنیم شاهدیم که بخشهای مختلف اقتصادی درگیر رانتجویی هستند. مثال بارز آنهم امروز زنجیره فولاد است.
قالیباف همچنین معتقد است: تنظیمگری دچار مشکل است و باید با یک برنامهریزی مناسب این مشکل را حل کرد. حل این مشکل در گروی راهکارهایی است که بخش خصوصی ارائه میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: تنظیمگری در اقتصاد با توجه به محدودیتهایی که به همراه میآورد نباید دائمی باشد. وظیفه سیاستگذاران ریلگذاری در مسیر اقتصاد به شکلی است که جلوی فساد گرفته شود.
ضرورت برخورد با متخلفان، محور دیگر صحبتهای محمدباقر قالیباف بود. او افزود: در جلساتی که با آقای شافعی داشتم بارها بر این نکته تأکید کردیم که باید با متخلفان به هر نحوی برخورد کرد. از میان فعالان بخش خصوصی، متخلفانی هستند که آمار نشان میدهد ۱۸۰ میلیون دلار صادرات کردهاند اما یک ریال مالیات هم ندادهاند. دلیلی وجود ندارد که تولیدکننده ما در مضیقه باشد اما دلال بهراحتی فعالیت کند.
قالیباف تأکید کرد: اگر امروز شاهد هستیم که به بخش خصوصی برچسبهایی ازجمله فساد زده میشود، ریشه این برچسبها به تصمیمات و بخشنامههایی برمیگردد که ذاتاً فسادزا بودند و هستند؛ ازجمله تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنرانی خود به مسئله رفع تحریمها اشاره کرد و گفت: از رفع تحریمها استقبال خواهیم کرد اما نباید منتظر باشیم تا تحریمها رفع شوند و به این بهانه کاری نکنیم.
او تصریح کرد: بنبستی پیش روی ما نیست و میتوانیم با رفتارهای معقول و برآمده از خرد جمعی برای حل مشکلات، تصمیم بگیریم. از طرفی ضروری است تا اعتمادسازی کنیم. چراکه اعتماد، سرمایه هر کشوری است و وقتی اعتماد باشد ثبات و رشد اقتصادی هم به همراه آن شکل خواهد گرفت.
او اعلام کرد: مجلس دوازدهم تلاش خواهد کرد تا مسیر این اعتمادسازی در بودجه و برنامه هفتم توسعه عملیاتی شود.
نظر شما