به گزارش بازار، رضا افلاطونی، با تاکید براینکه قانون قانون مبارزه با قاچاق چوب در سال ۱۳۴۶ تدوین و اجرایی شده است، از نقص قانون قاچاق چوب در کشور خبرداد.
وی با بیان اینکه در ماده چهل و هشت، فقط حمل چوب به عنوان قاچاق چوب تلقی شده است، گفت: چون کلمه نگهداری در متن قانون قید نشده است وقتی محمولهی قاچاقی در مکانی کشف میشود، محاکم قضایی به استناد اینکه محموله قاچاق در زمان حمل توقیف نشده است، متهمان را تبرئه میکنند.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها و مراتع کشور همچنین باتاکید براینکه براساس قانون فعلی، حمل چوب قاچاق در داخل شهر هم قاچاق محسوب نمیشود، گفت: قاچاقچیان چوب در محاکم قضایی از این خلع های قانونی استفاده، و تبرئه میشوند.
افلاطونی همچنین سو استفاده قاچاقچیان از قانون کاهش حبس تعزیری را از دیگر مشکلات، مقابله با قاچاقچیان چوب خواند و گفت: این قانون با نگاه رفعت اسلامی و کاهش جرم انگاری تصویب شد، اما در عمل باعث عدم ترس برخی از قاچاقچیان چوب شده و نیاز است قضات محترم برای کاهش حبس این قاچاقچیان حساسیت و سخت گیری بیشتری داشته باشد.
سامانه تلفنی ۱۳۹ به نام امداد جنگل
افلاطونی در ادامه از راه اندازی سامانه تلفنی ۱۳۹ به نام امداد جنگل، باهدف دریافت گزارشهای مردمی و مقابله با قاچاق چوب و تخریب و تصرف جنگلهای کشورخبرداد و گفت: تماس هموطنان با این سامانهی تلفنی رایگان است و هزینهای برای آنها ندارد.
وی با بیان اینکه حفاظت از منابع طبیعی کشور، یک وظیفه ملی است، از هموطنان خواست:مشاهده هرگونه تخلف در عرصه منابع طبیعی را با شماره گیری تلفن ۱۳۹ به نیروهای حفاظت از جنگلها گزارش دهند تا ماموران سریع اقدام و پیگیری کنند.
نظر شما