به گزارش بازار به نقل از ایبنا، محسن زنگنه درباره اقدام ماههای اخیر بانک مرکزی که مانع از رشد نرخ ارز به شکل حباب گونه شده است، اظهار کرد: مهم ترین عامل افزایش قیمت ارز در کشور را میتوان به سیاستهایی که دولت یا دولتهایی که در گذشته آنها را اتخاذ کرده بودند اشاره کرد.
وی ادامه داد: با ایجاد خلق پول و جبران کسری بودجه، دولتها سیاستهایی را انتخاب میکردند که باعث کاهش ارزش پول ملی میشد که باید این سیاستها اصلاح شود تا شاهد رشد نرخ ارز نباشیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر دولت در کنار بانک مرکزی این رویه را اصلاح کند میتواند موفق باشد، اما اگر اصلاح نشود همین ریل کج باقی خواهد ماند و نرخ ارز به صورت حباب گونهای افزایش پیدا خواهد کرد.
زنگنه با اشاره به کسری بودجه ۱۴۰۰ که حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: سوالی که به وجود میآید این مورد است که این کسری بودجه چگونه تامین خواهد شد؟ اگر طبق سیاستهای گذشته پیش برود باعث افزایش نرخ ارز خواهد شد.
وی افزود: از نظر بنده موفقیت بانک مرکزی در مهار نرخ ارز حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است. یعنی معتقد هستم که قیمت ارز در کشور ما حرکت سینوس وار دارد که کنترل آن سخت است و تا حدودی بانک مرکزی توانسته است این حرکت را آهسته کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: راهکاری که میتوان ارائه کرد این است که باید سیاستهای بانک مرکزی بومی سازی شود، زیرا قیمت ارز در کشور در کانالها و بازارهای غیررسمی و حتی در خارج از کشور مشخص میشود و تا زمانی برای این کانالهای غیر رسمی فکری نشود این اقدامات بی معنی است.
زنگنه در پایان گفت: نمیتوان اقدامات بانک مرکزی را مثبت ارزیابی کرد، اما تا حدودی توانسته است مانع از شکل گیری حباب گونه نرخ ارز شود، ولی باید این اقدام اساسی حل شود.
نظر شما