محمد عمودی در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه طبق اعلام مسئولان صمت استان سمنان ۶۰۷ واحد تولیدی در سال جاری توانستهاند تسهیلات بهین یاب، رونق تولید دریافت کنند، بیان کرد: تسهیلاتی که قرار است به این واحدها داده شود چیزی حدود ۲۳هزار میلیارد ریال خواهد بود اما سؤال اساسی ما از مسئولان اقتصادی استان این است که این حجم از سرمایهگذاری بهصورت وام میتواند همه مشکلات تولید را حل کند؟
وی افزود: درصورتیکه نتوانیم از واحدهای تولیدی حمایت کنیم یعنی در وهله نخست نتوانیم زنجیره مزیتدار تولید و سپس بازار مصرف را برای آنها فراهم نکنیم هزاران میلیارد تومان وام هم نمیتواند مشکلات تولید استان را حل کند.
تسهیلات مشکل را حل نمیکند
این کارشناس گفت: این تصور که تسهیلات میتواند مشکل تولید و اشتغال را برطرف کند مانند این است که فکر کنیم برای خنک شدن خانه در تابستان باید در یخچال یا فریزر را باز گذاشت.
عمودی بیان کرد: این کار نهتنها خانه را سرد نمیکند بلکه به یخچال همفشار آورده و بهمرور آن را نیز خراب میکند لذا باید مسئولان دقت داشته باشند که هر میزان وام بدون پشتوانه حمایتی اگر پرداخت شود حکم همان یخچال در اتاق را دارد.
وی بابیان اینکه مشکل اساسی اینجا است که نباید واحدهای تولیدی بعد از دریافت وام رها شوند، گفت: درست است که بسیاری از واحدهای تولیدی ما با ۳۰، ۴۰ یا نهایتاً ۷۰ درصد توان خود کار میکنند اما ما هیچوقت مشکل تولید در استان به جدیت مشکل بازار نداشتهایم.
زنجیره تولید اصل است
این مدرس دانشگاه در رشته اقتصاد افزود: باید زنجیره تولید از کارگر درون کارخانه تا تولید، سورت بندی، بستهبندی، تبلیغات، بازار، حملونقل؛ فراوری، صنایع تبدیلی، عرضه، جابجایی، گمرک و دهها و دهها مورد دیگر حل شوند تا بشود گفت مشکلات واحدهای تولیدی قابلرفع شدن هستند.
عمودی بیان کرد: بدون در نظر گرفتن بازار رفع مشکلات تولید آب در هاون کوبیدن است به نظر میرسد دولت اگر شش ماه نه سه ماه جلوی وامهای بهین یاب را بگیرد و همان هزینه میلیارد تومانی را صرف بازار برای محصولات استان سمنان کند بیشتر به درد تولید میخورد.
نظر شما