۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰
ارز چند نرخی شبکه‌ای از فساد، رانت و ویژه‌خواری را ایجاد کرده است
عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰:

ارز چند نرخی شبکه‌ای از فساد، رانت و ویژه‌خواری را ایجاد کرده است

راستینه، عضو کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ معتقد است ارز چند نرخی نه تنها به حل مشکلات اقتصادی منتهی نشده، بلکه شبکه‌ای از فساد، رانت و ویژه‌خواری را ایجاد کرده است.

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، احمد راستینه، درخصوص بحث تک نرخی شدن ارز که در کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰ مطرح شده و تاثیراتی که بر اقتصاد کشور دارد، گفت: باید بررسی شود؛ روش قیمت‌گذاری نرخ ارز طی سال‌های گذشته در اصلاح ساختار بودجه موثر بوده است یا خیر؟ که به گفته کارشناسان این نوع قیمت‌گذاری نه تنها به حل مشکلات اقتصادی منتهی نشده، بلکه شبکه‌ای از فساد، رانت و ویژه‌خواری را ایجاد کرده است.

نماینده مردم شهرکرد و بن وسامان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین نوع قیمت گذاری ارز سبب شده، سبدهای حمایتی به نقطه هدف اصابت نکنند، به عبارتی ارز ترجیحی که دولت سالیان سال است پرداخت می‌کند بر کنترل قیمت کالاهای اساسی مردم کمک نکرده است، درواقع هم ارز دولتی پرداخت شده و هم مردم کالاهای اساسی را گران تهیه می‌کنند.

به گفته وی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۰، شفاف‌سازی نرخ ارز و اثربخش بودن آن را مدنظر قرار داده است و به همین دلیل کمیسیون به تک نرخی شدن قیمت ارز رای داد.

این نماینده مجلس بر ضرورت حمایت از افراد نیازمند به ارز ۴۲۰۰ تومانی (مانند بیماران نیازمند به دارو) در قالب برنامه‌های حمایتی تاکید کرد.

راستینه افزود: باید محاسبه قیمت نفت و حقوقات ورودی گمرکی شفاف و روشن شود تا منابع درآمدی قابل رهگیری و ارزیابی صحیح باشند، همچنین باید در تنظیم سبدهای حمایتی متشکل از کالاهای اساسی و دارو که مورد حمایت اصلی ارز ترجیحی در سال‌های گذشته بوده دهک‌های پایین را مورد توجه قرار دهیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: اکنون ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار واردکننده قرار می‌گیرد اما به دلیل اشکالات متعدد در شبکه توزیع و نظارت کالاها با قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم نمی‌رسد.

کد خبر: ۶۵٬۷۹۴

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha