۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۰
کدام واکسن کرونا حساسیت بیشتری ایجاد می‌کند؟
براساس تحقیقات کارشناسان؛

کدام واکسن کرونا حساسیت بیشتری ایجاد می‌کند؟

دکتر «مونسف اسلاوی»، مشاور ارشد علمی عملیات رپ اسپید که مسئولیت توزیع واکسن کرونا در آمریکا را برعهده دارد به تازگی اعلام کرده است که واکسن کرونای شرکت فایزر، واکنش‌های آلرژیک بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها ایجاد می‌کند.

به گزارش بازار به نقل از واکسن آنلاین؛ برای نخستین بار آلرژی پس از دریافت واکسن کرونای شرکت مدرنا در آمریکا تائید شد.

در این ارتباط نیویورک تایمز به نقل از مقامات درمانی و بهداشتی در ایالت بوستون آمریکا تائید کرده است که یکی از کادر پزشکی  بیمارستانی در این ایالت پس  از دریافت واکسن کرونای شرکت مدرنا با واکنش  آلرژیک شدید روبرو شده است.

در همین ارتباط گفته شده است که «دکتر حسین صدرزاده»، عضو بخش سرطان شناسی مرکز درمانی و آموزشی بوستون پس از دریافت واکسن کرونا از بروز اعلائم آلرژیک خبر داده و گفته است که پس از تزریق  واکسن  با سرگیچه و افزایش شدید ضربان قلب روبرو بوده است.

از آن جا که دانشگاه پزشکی بوستون چنین واکنش آلرژیک به واکسن کرونای شرکت مدرنا را تائید کرده، براین اساس  این نخستین واکنش تائید شده آلرژیک ناشی از تزریق واکسن کرونا به شمار می‌رود.

همچنین گفته شده این پزِشک بیمارستان بوستون پس از بروز اعلائم آلرژیک در بخش اورژانس بیمارستان بستری شده، اما پس  از بهبودی از بیمارستان مرخص شده و در حال حاضر وضعیت پایدار دارد.

براساس گزارش‌ها در حال حاضر سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی حدود 5 واکنش آلرژیک پس از تزریق واکسن کروناست.

پیشتر نیز برخی واکنش‌های آلرژیک پس از دریافت واکسن کرونای شرکت‌های فایزر و بیونتیک اعلام شده بود که هنوز این واکنش ها از سوی مقامات درمانی و بهداشتی به طور کامل تائید نشده و تحقیقات همچنان ادامه دارد.

واکسن فایزر آلرژی بیشتری دارد

از سوی دیگر دکتر «مونسف اسلاوی»، مشاور ارشد علمی عملیات رپ اسپید که مسئولیت توزیع واکسن کرونا در آمریکا را برعهده دارد به تازگی اعلام کرده است که واکسن کرونای شرکت فایزر، واکنش‌های آلرژیک بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها ایجاد می‌کند.

دکتر «مونسف اسلاوی» به خبرنگار سی.ان.ان گفته است که آخرین بار سه‌شنبه گذشته آمار ابتلای افرادی را که بر اثر تزریق واکسن کرونای فایزر به واکنش های آلرژیک مبتلا شده بودند، به روز کرده است و تا آن زمان ۶ مورد وجود داشت.

همچنین «الکیس توگیاس»، رییس بخش آلرژی، آسم و شعبه زیست شناسی NIAID  در آمریکا خاطر نشان کرد که واکنش های آلرژیک تا کنون تنها در مورد افرادی گزارش شده که واکسن فایزر را دریافت کرده اند اما در مطالعات تحقیقی پیرامون آلرژی در برابر واکسن کرونا، هر دو واکسن فایزر و مُدرنا مورد بررسی قرار می گیرد.

پیشتر نیز اعلام شده بود که یکی از پرسنل مراقبت های بهداشتی در نیویورک،  ششمین مورد شناخته شده ای است که به یک واکنش شدید آلرژیک نسبت به واکسن کووید-۱۹ فایزر مبتلا  شده است. دو پرسنل مراقبت های بهداشتی انگلیس نیز پس از دریافت این واکسن در هفته اولی که این واکسن تزریق می شد، دچار شوک «آنافیلاکسی» (شوک آلرژی) شدند و سه نفر نیز در آلاسکا واکنش های مشابهی را تجربه کردند.آنافیلاکسی واکنشی سیستمیک، شدید و تهدیدکننده حیات است که تقریبا همیشه غیرمنتظره بروز می‌کند و می‌تواند با انسداد راه‌های هوایی یا کلاپس عروقی سبب مرگ شود.

آلرژی های متداول واکسن کرونا

پس از تزریق واکسن کرونا در برخی از دریافت کنندگان، عوارض جانبی متداولی در محل تزریق واکسن از جمله درد و تورم روی بازو گزارش شده است.

 محققان هشدار داده‌اند که ممکن است شخص دچار تب، لرز، خستگی و سردرد نیز شود. برای رهایی از تورم و درد محل تزریق کافی است روی آن با یک تکه پارچه تمیز و سرد بسته شود. برای از بین رفتن تب نیز نوشیدن مقادیر زیادی مایعات و پوشیدن لباس‌های نازک توصیه شده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا نیز سردرد، گیجی و درد عضلانی را به عنوان متداول‌ترین عوارض جانبی واکسن مدرنا معرفی کرده است. در موارد نادری نیز عوارضی مانند اسهال، تهوع و تورم صورت مشاهده شده است.

همچنین این سازمان در خصوص احتمال ابتلا به فلج بلز در اثر دریافت واکسن‌های مدرنا و فایزر هشدار داده است. در فلج بلز عضلات صورت به طور موقت فلج می‌شوند. البته این هشدار بدین معنی نیست که فلج بلز لزوماً از عوارض جانبی واکسن‌های کووید محسوب می‌شود.

منع واکسن کرونا برای دارندگان آلرژی شدید

با وجود اعلام برخی واکنش‌های آلرژیک به واکسن کرونا، اما سازمان غذا و داروی آمریکا تا کنون تنها یک گروه را از واکسیناسیون در مقابل ابتلا به کرونا منع کرده و آن شامل افرادی است که سابقه آلرژی شدید به هر کدام از واکسن‌های تولیدی شرکت های مختلف دارند.

همچنین در دستورالعملی که درموضوع واکسیناسیون کرونا در آمریکا و بریتانیا منتشر شده، آمده است که بیمارانی که در گذشته سابقه واکنش آلرژیک به واکسن‌ها را داشته‌اند باید پس از تزریق واکسن ضدکرونا، مدت ۳۰ دقیقه زیر نظر باشند. این مدت برای افرادی که سابقه آلرژی به واکسن ندارند، مدت ۱۵ دقیقه است.

همچنین فرادی که آلرژی‌های دیگری از جمله آلرژی به مواد غذایی دارند، می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند. در این ارتباط دکتر «پوروی پاریخ»، متخصص آلرژی و پزشک محقق در آزمایش‌های بالینی واکسن کرونا می‌گوید: «ما در جریان آزمایشهای بالینی، افرادی که آلرژی‌های متعددی دارند و حتی دارای حساسیت غذایی شدید هستند را مستثنی نمی‌کنیم. ما تنها افرادی را که به واکسن فایزر حساسیت داشتند مستثنی کردیم. بنابراین ممکن است هزاران نفر در جریای این آزمایش‌ها آلرژی داشته باشند و با این وجود بدون هیچ مشکلی، واکسن را دریافت کرده باشند.»

گفته شده تنها دو نفر از هزاران نفری که در بریتانیا واکسن فایزر به آنها تزریق شده دچارآلرژی شده‌اند که این افراد نیز اکنون بهبود یافته‌اند، هرچند تحقیقات پیرامون آلرژی‌های متداول پس از واکسن کرونا همچنان ادامه دارد.

کد خبر: ۶۳٬۱۹۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha